ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Ο Πρίγιοβιτς παραμένει η διαφορά του πρωταθλήματος

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης που φτάνει τα 50 γκολ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Το τέρμα του κόντρα στην ΑΕΛ ήταν αναμενόμενο, όπως και η νίκη του 'δικεφάλου' απέναντι σε 10 παίκτες.

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Ο Πρίγιοβιτς παραμένει η διαφορά του πρωταθλήματος
MOTION TEAM

Όταν ο Μάρκο Νούνιτς άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό του αγώνα της Τούμπας, ο Αλέξης Κούγιας έτριβε τα χέρια του από το σαλόνι του σπιτιού όπου έβλεπε τον αγώνα. Εξάλλου, είχε αποκαλύψει στον Sport24 Radio 103,3 ότι δεν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα της ομάδας του, επειδή θέλει να δει τον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε ότι ο Σλοβένος επιθετικός αποτελεί το νέο πρότζεκτ της ΑΕΛ και δεν ήθελε να του δημιουργήσει προβλήματα φέρνοντας τον Βαλερί Μποζίνοφ για τη γραμμή κρούσης των Θεσσαλών. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δικαιώθηκε με αυτό το γκολ, ωστόσο δεν ήταν ο μόνος.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν δυσαρεστήθηκαν, δεν δυσανασχέτησαν, δεν φοβήθηκαν. Γνώριζαν τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο 'δικέφαλος του βορρά' βρίσκεται πίσω στο σκορ και στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει ένα κορμί ύψους 191 εκατοστών. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είχε περάσει ήδη 45 λεπτά 'άσφαιρος', πόσο θα κρατούσε αυτό;

Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ήρθε η απάντηση. Ο Σέρβος διεθνής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Νίκο Καρανίκα, προτού εκτελέσει για το 1-1. Ο αμυντικός της ΑΕΛ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε το πέναλτι. Κανένας φόβος, καμία αγωνία ξανά. Ο 28χρονος γεννημένος στο Σεν Γκάλεν ευστόχησε και ισοφάρισε το σκορ. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δικαιώθηκαν για ακόμα μία φορά στις προσδοκίες τους για γκολ από τον κορυφαίο επιθετικό της Super League.

Ο Πρίγιοβιτς έφτασε τα 8 γκολ σε 12 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ έχει και 4 γκολ σε 6 αγώνες στην Ευρώπη. Πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 19 τέρματα και συνολικά, με το αποψινό τέρμα έφτασε τα 50 σε 83 αγώνες με τον δικέφαλο στο στήθος.

Βάσει στατιστικών, μοιάζει αδύνατο να βρεθεί άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που να έχει φτάσει στο 'ιωβηλαίο' τέρμα του με λιγότερα παιχνίδια. Ο Πρίγιοβιτς είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης του ΠΑΟΚ και ένας από τους πιο παραγωγικούς που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ελλάδα, με βάση τον ρυθμό που στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός, για ακόμα ένα παιχνίδι, είχε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών στο 1ο ημίχρονο του αγώνα στην Ξάνθη (εκ των οποίων οι 5 εύστοχες), αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο ΠΑΟΚ έβρισκε το καθιερωμένο τέρμα του από τον Πρίγιοβιτς.

Από τη στιγμή που ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τους 'βυσσινί' με 5-3-1 στο 2ο ημίχρονο και σαφείς προσανατολισμούς να κρατήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, παίζοντας με παίκτη λιγότερο, το μπαλάκι πέρασε στα χέρια των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όταν επιτρέπεις σε μία τόσο αποτελεσματική ομάδα να επιτεθεί, η έκβαση είναι προδιαγεγραμμένη. Μπορεί να μην ήταν ο Πρίγιοβιτς, όμως ο παίκτης που αποκτήθηκε για να τον συναγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, ο Τσούμπα Άκπομ, έκανε τη δουλειά του στο 70ό λεπτό με το 2ο τέρμα του μετά από τον δανεισμό του από την Άρσεναλ.

Το τελικό 2-1, μετά από ανατροπή, έδωσε ακόμα 3 βαθμούς στον 'δικέφαλο του βορρά', που ξέφυγε 8 βαθμούς από τον Ολυμπιακό και παρέμεινε στο +4 από τον Ατρόμητο (που ξαναπέρασε στη 2η θέση). Αν είχε ανταλλάξει 'φουνταριστό' με τον Ολυμπιακό, τότε ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είχε κάθε λόγο να φοβάται την γκέλα σε παιχνίδια όπως αυτό με την ΑΕΛ. Πλέον, με τον Πρίγιοβιτς σκόρερ, οδεύει ολοταχώς προς το 3ο πρωτάθλημά του...

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK