Πλέι οφ για Τσάμπιονς Λιγκ

Με δυο αγωνιστικές να απομένουν και με τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ να συνωστίζονται από τους 5 έως τους 8 βαθμούς, όλα μπορούν να συμβούν. Ο τελευταίος Ατρόμητος κάλλιστα έρχεται πρώτος, όπως βέβαια και ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει τελευταίος. Τουλάχιστον τα πλέι οφ, μπορεί να μη συγκινούν ιδιαίτερα τους φιλάθλους, ωστόσο έχουν σασπένς...

Πλέι οφ για Τσάμπιονς Λιγκ

Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή με 8 βαθμούς και έχει να αντιμετωπίσει στα δυο τελευταία ματς, τον Ατρόμητο εκτός έδρας και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ως τυπικά γηπεδούχος.

Ο δεύτερος ΠΑΟΚ, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής (στο -1 από το "τριφύλλι") και αν τα καταφέρει με την ΑΕΚ στην Αθήνα τότε κρατά την τύχη στα χέρια του καθώς την Κυριακή (20/05) υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Ελπίδες για πρωτιά στα πλέι οφ (δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα) έχει και η ΑΕΚ καθώς αν κάνει το απόλυτο με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό τότε θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με συνδυασμό αποτελεσμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να παίξει και ο Ατρόμητος αρκεί να κάνει το απόλυτο και και παράλληλα η ΑΕΚ να κάνει χειρότερα αποτελέσματα από την ομάδα του Γιώργου Δώνη...

Το πρόγραμμα (Τετάρτη 16 Μαΐου 2012)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (17:45, Novasports 1)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20:00, Novasports 1)

ΑΕΚ: Δέλλας, δυόμιση μήνες μετά

Μετά από 74 ημέρες ο Τραϊανός Δέλλας επιστρέφει στην αποστολή της ΑΕΚ, για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος αμυντικός δεν θα βρίσκεται πιθανότατα στην αρχική ενδεκάδα, στην οποία αναμένεται να είναι ο Κοντοές δίπλα στον Μανωλά. Δεξιά θα είναι ο Γεωργέας και αριστερά ο Λαγός αντί του τιμωρημένου Καράμπελα, ενώ τα χαφ θα είναι οι Μάκος, Καφές και Βάργκας.

Η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος και Λυμπερόπουλο, ο οποίος πιθανότατα δίνει το τελευταίο του ματς μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ.

Πέραν του Καράμπελα, από το ματς θα απουσιάζει και ο Δημήτρης Σιαλμάς.

Πλέι οφ για Τσάμπιονς Λιγκ

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ:

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Τσίτας, Ρίκκα, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Κλωναρίδης, Φούντας.

ΠΑΟΚ: Τα σημεία που θα "χτυπήσει" ο Μπόλονι

O ΠΑΟΚ θα τα παίξει όλα για όλα στο OAKA, αλλά… η αγωνία για το "δικέφαλο" θα έχει αρχίσει δυο ώρες νωρίτερα στο Περιστέρι, όπου κρίνεται εν πολλοίς το ποια ομάδα θα πάρει την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ θα κάνει ό,τι μπορεί για την νίκη στο ΟΑΚΑ. Ο Λάσλο Μπόλονι έχει καταστρώσει το πλάνο του αγώνα και είναι πλάνο αποκλειστικά για την επιδίωξη των τριών βαθμών, καθώς μάλλον δεν θα αρκεί ο ένας.

Ο Ρουμάνος προπονητής θέλει καλά ανεβοκατεβάσματα στα πλάγια της επίθεσης για να "χτυπήσει" από εκεί την αντίπαλη άμυνα, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Γεωργιάδη ή τον Λίνο, αριστερά. Ο Γεωργιάδης δεν πήγε καλά στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μπόλονι δύσκολα θα συγχωρήσει τόσο γρήγορα τον Λίνο για το πειθαρχικό του παράπτωμα στον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν ότι θα επανέλθει ο Αθανασιάδης στις καλές εμφανίσεις, διότι στα τελευταία ματς είναι εξαιρετικά ντεφορμέ. Το φορμάρισμα του Κλάους είναι προϋπόθεση για την τόνωση της επιθετικότητας, το τελείωμα των φάσεων και τελικά την επίτευξη του γκολ που είναι απαραίτητο σε αυτό το παιχνίδι.

Κατά τα άλλα τη θέση του τραυματία Ετό δεξιά, διεκδικούν οι Αποστολόπουλος και Σνάουτσνερ. Θα φανεί πριν από τη σέντρα τι αποφάσισε ο Μπόλονι.

Είναι δεδομένο ότι παρά τα προβλήματα που έχουν οι Γκαρσία και Σαλπιγγίδης, εκτός απρόοπτου, θα ξεκινήσουν στην 11άδα, καθώς είναι επιβεβλημένη η παρουσία τους σε ένα τόσο οριακό ματς. Τερματοφύλακας θα είναι ο Χαλκιάς, αριστερό μπακ ο Σταφυλίδης, στόπερ οι Μαλεζάς και Τσιρίλο και κεντρικά χαφ μαζί με τον Γκαρσία, ο Φωτάκης και ο Λαζάρ.

Ατρόμητος: Με μισή ομάδα

Δίχως πολλούς βασικούς παίκτες θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ.

Στην εν λόγω αναμέτρηση δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Σκόνδρας, Τόμας και Πίτου Γκαρσία, δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Καραγκούνης και Τάτος, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ζουέλα και Μπρίτο.

Αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα και η συμμετοχή τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην αποστολή, θεωρείται δύσκολη. Αν δεν παίξει τελικώς ο Ζουέλα και με δεδομένο ότι ο Τόμας είναι τιμωρημένος, παρτενέρ του Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Οικονόμου.

Αναλυτικά η αποστολή του Ατρόμητου

Ιτάνζ, Ράντμαν, Νάστος, Οικονόμου, Φυτανίδης, Ζουέλα, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Μπάλλας, Αθανασίου, Δημούτσος, Καραμάνος, Αναστασάκος, Μήτρογλου, Επστάιν, Καραγκούνης, Γιαννούλης.

Παναθηναϊκός: Επιστροφή Νίνη, πρόβλημα ο Κουίνσι

Χωρίς τον Κουίνσι αλλά με τον Νίνη στην αποστολή ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί με δάνειο και με εγγυητική να εξασφαλίσει την αδειοδότηση για το τριφύλλι.

Το σεντόνι για τον Παναθηναϊκό περνάει από το Περιστέρι, όπου οι παίκτες του Φερέιρα στοχεύουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στα πλέι οφ προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Κουίνσι που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο στην προπόνηση της Τρίτης και έμεινε εκτός αποστολής. Αντίθετα επέστρεψε ο Σωτήρης Νίνης που γυμνάστηκε κανονικά με προστατευτική μάσκα λόγω του κατάγματος στη μύτη. Ατομικά προπονήθηκε ο Σεϊταρίδης, ενώ οι Σπυρόπουλος και Ρούντολφ υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Εκτός της 18μελούς αποστολής έμειναν οι Λέτο, Σεϊταρίδης, Κουίνσι, Σπυρόπουλος, Ρούντολφ, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Μπιάρσμιρ, Καπίνο, Φουρλάνος και Ταμπάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK