Τα ρίχνει στην UEFA για το μπάχαλο στα play offs

Η ΕΠΟ επικαλείται την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τις αλλαγές όσον αφορά στον κανονισμό αδειοδότησης. Διαβάστε αναλυτικά.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στην UEFA ρίχνει η ΕΠΟ την ευθύνη για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα play offs. Πρόκειται για την αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης σύμφωνα με την οποία οι αγώνες κατάταξης θα ξεκινήσουν κανονικά στις 10/5 και στην συνέχεια θα εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων μέχρι τις 31 Μαϊου που πρέπει να δηλωθούν οι ομάδες στην Ευρώπη.

Αν τυχόν, μία ΠΑΕ δεν πάρει άδεια, τότε θα την αντικαταστήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η αμέσως επόμενη ομάδα στην βαθμολογία, εφόσον φυσικά έχει αδειοδοτηθεί και αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ λοιπόν,

"Τον Νοέμβριο του 2016 η UEFA και συγκεκριμένα το CFCB επέβαλε στην ΕΠΟ πρόστιμο 50.000 ευρώ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος.

Επιπρόσθετα υποχρεώσε την ΕΠΟ να προχωρήσει σε συγκεκριμενες αλλαγές στο κανονισμό αδειοδότησης μεταξύ των οποίων ήταν και η κάτωθι.

"Να τροποποιηθεί η τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις αδειοδότησης πρέπει να γίνει πριν από τα play offs της Super League".

Η Super League από την πλευρά της, επικαλείται την προκήρυξη του πρωταθλήματος που αναφέρει ότι… "Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες Κατάταξης θα έχουν μόνο Π.Α.Ε. που θα έχουν λάβει άδεια Ε.Π.Ο. αγωνιστικής περιόδου 2017–18, δυνάμει τελεσίδικης απόφασης των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης ΕΠΟ". Το μπάχαλο συνεχίζεται λοιπόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κίνδυνος να μη γίνουν play offs

News 24/7

24MEDIA NETWORK