Οι 11 παίκτες κάτω των 21 ετών που θα σημαδέψουν τη Super League

Αν μείνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα μας απασχολήσουν για τα καλά στο άμεσο μέλλον. Το Contra.gr παρουσιάζει το "αύριο" της Super League μέσα από 11 παίκτες γεννημένους από το 1998 και μετά.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ομάδες της Super League προετοιμάζονται για την σεζόν 2019-2020 και μετά την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος με βάση τους αριθμούς, το Contra.gr παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες κάτω των 21 ετών, γεννημένους από το 1998 και μετά.

Ποδοσφαιριστές που αναμένεται να μας απασχολήσουν για τα καλά στο άμεσο μέλλον, εφόσον τύχουν της ανάλογης εμπιστοσύνης από τους συλλόγους τους, εκτός κι αν κάποιοι από αυτούς γρήγορα συνεχίσουν την καριέρα τους εκτός ελληνικών συνόρων.

Μανδάς - Λιάβας, Μιχάι, Λιάγας, Κατράνης - Μελιόπουλος, Τσιγγάνας - Λημνιός, Μπουζούκης, Ζαμπά - Καμπετσής είναι όσοι ξεχώρισαν ηλικιακά στο συγκεκριμένο γκρουπ και συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να εμφανιστούν καλύτεροι ή και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τη νέα σεζόν.

Οι 11 παίκτες κάτω των 21 ετών που θα σημαδέψουν τη Super League

Σε διάταξη 4-2-3-1 προκύπτουν τα πρόσωπα της ενδεκάδας και η αλήθεια είναι πως η διαλογή ήταν σχετικά ξεκάθαρη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που έγινε "μάχη". Ξεκαθαρίζουμε πως μιλάμε για παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στην Super League, στο εγχώριο δηλαδή πρωτάθλημα και όχι δανεικοί στο εξωτερικό (π.χ. Μάριος Βρουσάι).

Χωρίς ταβάνι ο Μανδάς

★ Φέτος έπαιξε το πρώτο του 90λεπτο στην Super League και συνολικά μετράει 4 επίσημες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του Ατρομήτου αν και μόλις 17 ετών. Ο Χρήστος Μανδάς, γεννημένος στον Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2001 και διεθνής ήδη με την U-19 της χώρας μας, είναι ένα ταλέντο με πολύ μεγάλη προοπτική σύμφωνα με εγχώριους και ξένους σκάουτερς.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΣΠΑΡΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΜΑΝΔΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΣΠΑΡΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΜΑΝΔΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η σωματοδομή του είναι εντυπωσιακή και τα περιθώρια εξέλιξης του σε... αδιευκρίνιστα ύψη ακόμη. Έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Ατρομήτου μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Με την υπογραφή Δέλλα

★ Ο Τραϊανός Δέλλας εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του Γιώργου Λιάβα σε ένα καλοκαιρινό φιλικό του Παναιτωλικού με την ομάδα Νέων του συλλόγου. Δίχως δεύτερη σκέψη τον πήρε μαζί του για το υπόλοιπο της σεζόν και του έδωσε 19 παιχνίδια στην Super League και άλλα 3 στο Κύπελλο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παίζοντας κατά βάση ως δεξιός μπακ και εναλλακτικά ως αμυντικός μέσος, ο 18χρονος διεθνής με την U-19 της Ελλάδας έχει τον χαρακτηρισμό του hot prospect και ήδη απασχολεί μεταγραφικά τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Αγρινίου ως το 2021.

Δίδυμο με παρόν και πολύ μέλλον

★ Ο Ενέα Μιχάι με τις 19 φετινές συμμετοχές έφτασε ήδη τις 49 συνολικά με την πρώτη ομάδα του Παναιτωλικού, πριν κλείσει τα 21 του χρόνια. Γεννημένος στην Ρόδο, ο διεθνής -σε επίπεδο ανδρών- με την Αλβανία στόπερ συνεχίζει να αυξάνει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όπως και ο συμπαίκτης του στον Παναιτωλικό, Γιώργος Λιάβας, έτσι και ο Ενέα Μιχάι έχει συνδεθεί με τις μεγάλες ομάδες της χώρας, κυρίως με τον ΠΑΟΚ. Έχει συμβόλαιο ως το 2021.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

★ Ο Παναγιώτης Λιάγας, διεθνής με την U-21 της Ελλάδας, ήταν μάλλον ένα από τα μοναδικά θετικά στοιχεία της φετινής σεζόν για τον Λεβαδειακό, που υποβιβάστηκε στην Football League. Γεννημένος το 1999, ο 20χρονος στόπερ πραγματοποίησε φέτος 11 συμμετοχές (1 γκολ) στην πρώτη ομάδα των Βοιωτών και δύσκολα θα τους ακολουθήσει στην δεύτερη κατηγορία.

✔ Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Στέφανου Ευαγγέλου, που στα 21 του χρόνια έχει προλάβει να κάνει μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να μετακινηθεί ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό. Ο δανεισμός στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε επιτυχία, ωστόσο θεωρείται από τους εξαιρετικά ταλαντούχους στόπερ της γενιάς του. Είναι 98άρης και διεθνής με την U-21 της χώρας μας. Έχει συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" ως το 2022.

Η δεύτερη ευκαιρία του Κατράνη

★ Τον Αύγουστο του 2017, ο Αλέξανδρος Κατράνης άφησε τον Ατρόμητο για την Σεντ Ετιέν και φέτος τον Γενάρη επέστρεψε με δανεισμό 1,5 έτους στην ομάδα του Περιστερίου. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, ίσως βιάστηκε να φύγει για το εξωτερικό, ωστόσο στον Ατρόμητο θα έχει ξανά την ευκαιρία να βρει παιχνίδια και ρυθμό. Πρόλαβε να παίξει σε 12 ματς από τον Γενάρη και μετά, τη νέα σεζόν αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδεκάδα.

Πνευμόνια από Ξάνθη και Αγρίνιο

★ Ο Δημήτρης Μελιόπουλος είναι μάλλον το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Ξάνθης και στα 19 του χρόνια (γεννηθείς το 2000) το όνομα του "παίζει" σε μεταγραφικά σενάρια εντός κι εκτός συνόρων. Αγωνίζεται κατά βάση ως αμυντικός μέσος και εναλλακτικά μπορεί να καλύψει και την θέση του στόπερ. Φέτος πραγματοποίησε 17 συμμετοχές, τις 13 στο πρωτάθλημα και άλλες 4 στο Κύπελλο. Είναι διεθνής με την U-19 της Ελλάδας και έχει συμβόλαιο ως το 2021.

★ Ο Άγγελος Τσιγγάρας είναι ένας ακόμη παίκτης του Παναιτωλικού που πήρε προαγωγή από την ομάδα Νέων του συλλόγου, ολοκληρώνοντας μάλιστα την σεζόν με 18 συμμετοχές. Αγωνίζεται κυρίως ως ανασταλτικός μέσος, ενώ μπορεί να παίξει ως "8άρι" αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας. Περιμένει το ντεμπούτο του με την U-21 της Ελλάδας, ενώ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου ως το 2022. Είναι ο τρίτος παίκτης του Παναιτωλικού στην καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες γεννημένους από το 1998 και μετά.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

✔ Μια ξεχωριστή αναφορά αξίζει στους Σπύρο Νάτσο του Ατρομήτου και Γιάννη Οικονομίδη του Πανιωνίου. Αμφότεροι είναι 98άρηδες και διεθνείς με την U-21 της Ελλάδας. Ο Νάτσος είναι κεντρικός μέσος με δυνατότητα να αγωνιστεί και στα δεξιά της άμυνας, πραγματοποιώντας φέτος 13 συμμετοχές με την ομάδα του Περιστερίου. Ο Οικονομίδης είναι επίσης κεντρικός μέσος, με περισσότερο επιθετικό ένστικτο και φέτος έκανε 23 συμμετοχές (1 ασίστ) με τα "κυανέρυθρα".

Ένας... μελωδικός επιτελικός μέσος

★ Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ο επιτελικός μέσος αυτής της ενδεκάδας, με την παρουσία του να γίνεται αισθητή φέτος φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο 21χρονος χαφ, διεθνής με την U-21, πραγματοποίησε φέτος 27 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και ήδη βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα συλλόγων του εξωτερικού.

Σάμπα σε ασπρόμαυρο φόντο

★ Ο Λέο Ζαμπά στην παρθενική του σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ έδειξε στοιχεία αυθεντικού ταλέντου, έστω κι αν είχε μόλις επτά 90λεπτα στις 39 συνολικά εμφανίσεις του. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε την χρονιά με 7 γκολ και 11 ασίστ, αριθμοί που αν μη τι άλλο μαρτυράνε έναν εξτρέμ με πολλή ποιότητα. Καθόλου τυχαίο ότι το όνομα του κυκλοφορεί σε μεταγραφικά σενάρια ομάδων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι διεθνής με την U-20 της Βραζιλίας και έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έως το 2023.

★ Με τον Δημήτρη Λημνιό, ο ΠΑΟΚ κάνει το 2/2 στις θέσεις των εξτρέμ για την καλύτερη ενδεκάδα της Super League με παίκτες κάτω των 21 ετών. Κατά το ήμισυ... Βραζιλιάνος (η μητέρα του είναι από την Μπαΐα), ο διεθνής ακραίος κυνηγός είχε μια γεμάτη σεζόν στην Τούμπα, με 37 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ. Το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ εκπνέει το 2021 και τη νέα σεζόν αναμένεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο παιχνίδι της ομάδας του.

✔ Σε δεύτερο πλάνο, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Φελίπε Σόουζα Φερέιρα, σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ αντίστοιχα. Ο Εμμανουηλίδης είναι γεννημένος το 2000 και φέτος έκανε 16 ματς με 4 γκολ και 1 ασίστ φορώντας τα πράσινα. Έχει συμβόλαιο έως το 2020 και είναι μέλος της U-19 της χώρας μας. Ο Φερέιρα ήρθε στον ΟΦΗ τον Γενάρη δανεικός από την Κουρικό της Χιλής και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στα 12 ματς (1 γκολ και 1 ασίστ) που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα, βοηθώντας την ομάδα της Κρήτης να διεκδικήσει την σωτηρία της μέσω της διαδικασίας μπαράζ.

Στο όριο ο Καμπετσής

★ Από τον Ολυμπιακό στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2017 και από την Βεστφαλία στον Παναθηναϊκό τον Αύγουστο του 2018, ο Αργύρης Καμπετσής ήταν φέτος ο καλύτερος επιθετικός κάτω των 21 ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει, έστω κι αν δεν είχε ιδιαίτερη διαφορά σε αριθμούς συγκριτικά με τους Τάσο Δουβίκα και Φώτη Ιωαννίδη που ήταν οι ανταγωνιστές του σε αυτή τη λίστα. Ο Καμπετσής ολοκλήρωσε την σεζόν με 1106 λεπτά συμμετοχής μέσα από 24 εμφανίσεις, με απολογισμό 3 γκολ και 1 ασίστ. Ο φορ του Παναθηναϊκού είναι διεθνής με την U-21 της Ελλάδας και έχει συμβόλαιο με τους "πράσινους" ως τον Ιούνιο του 2021. Η επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι κομβική για την καριέρα του.

✔ Ο Τάσος Δουβίκας του Αστέρας Τρίπολης και ο Φώτης Ιωαννίδης του Λεβαδειακού είναι δύο ακόμη φορ κάτω των 21 ετών που δείχνουν προοπτική. Ο επιθετικός των Αρκάδων έκανε 26 συμμετοχές (664') με 1 γκολ και 2 ασίστ μέσα στη σεζόν, ενώ αυτός των Βοιωτών είχε 20 συμμετοχές (764') με 3 γκολ. Αμφότεροι είναι διεθνείς, ο Δουβίκας με την U-21 και ο Ιωαννίδης με την U-19.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK