To μπαράζ "άναψε φωτιές" παραμονή της πρεμιέρας

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League προκάλεσε αντιδράσεις και η έναρξη του πρωταθλήματος είναι στον... αέρα.

To μπαράζ "άναψε φωτιές" παραμονή της πρεμιέρας

Από τη στιγμή που μόλις πριν από δύο εβδομάδες "καταφέραμε" να κάνουμε κλήρωση πρωταθλήματος για την κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας, δεν θα μπορούσαμε να πάμε στην έναρξη χωρίς έξτρα σασπένς για το αν θα έχουμε σέντρα κανονικά.

Αυτό προέκυψε μετά την απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ γιαι αγώνα μπαράζ μεταξύ του 2ου της Football League και του 13ου της Super League, κάτι που εν δυνάμει μπορεί να σημαίνει και το "αντίο" τεσσάρων ομάδων της πρώτης κατηγορίας στο φινάλε της σεζόν.

Αρχικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εισηγήθηκε την έγκριση της προκήρυξης της Super League για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας, όμως η επιμονή της Football League από την πλευρά της για την απευθείας άνοδο δύο ομάδων έφερε αυτή τη σολομώντεια λύση.

Έτσι, με ψήφους 10-6 αποφασίστηκε να υποβιβαστούν ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος της Super League, να προβιβαστεί απευθείας ο πρωταθλητής της Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας με τον 2ο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Super League (έχει προγραμματίσει συμβούλιο αυτή για το μεσημέρι της Παρασκευής) είναι υποχρεωμένη να προβεί σε τροποποίηση της προκήρυξής της και όλα συνηγορούν στο γεγονός πως η έναρξη του πρωταθλήματος, αν γίνει κανονικά, θα περάσει μέσα από χίλια κύματα...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

Σάββατο 25 Αυγούστου

19:15 Παναιτωλικός - Ατρόμητος (ΕΡΤ)

19:15 ΠΑΟΚ - Αστέρας (NOVA)

21:30 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (NOVA)

21:30 Απόλλων - ΑΕΛ (ΕΡΤ)

Κυριακή 26 Αυγούστου

19:15 Ξάνθη - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ)

19:15 Πανιώνιος - ΟΦΗ (NOVA)

21:30 Ολυμπιακός - Λεβαδειακός (NOVA)

Δευτέρα 27 Αυγούστου

21:30 Λαμία - Άρης (ΕΡΤ)

To μπαράζ "άναψε φωτιές" παραμονή της πρεμιέρας

News 24/7

24MEDIA NETWORK