Το τέλος της NOVA φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στη Super League

Η NOVA έριξε τη "βόμβα" της και το επόμενο πρωτάθλημα της Super League είναι πλέον στον αέρα, διότι η διαπραγμάτευση θα γίνει με κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Ποιες ομάδες θα έχουν του χρόνου τηλεοπτική "στέγη" και ποιες θα καταφέρουν να "επιβιώσουν" οικονομικά;

Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά την απόφαση της διοίκησης της NOVA/Forthnet να κάνει χρήση του δικαιώματος τερματισμού της σύμβασης για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League.

Πλέον η εταιρεία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων (όχι με όλες τις ομάδες), όπως έχει συμβεί με τον ΠΑΟΚ, το ύψος των οποίων θα είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς.

Η NOVA έφτασε σ' αυτήν την απόφαση απογοητευμένη από το γεγονός πως καμία πρότασή της για τη βελτίωση του προϊόντος δεν έγινε αποδεκτή. Κυρίως η μείωση των ομάδων από τις 16 στις 12.

"Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της Super League", έλεγαν από την Κάντζα.

Πλέον οι ΠΑΕ οφείλουν να διαπραγματευτούν μόνες τους τις τηλεοπτικές συμβάσεις, δίχως να έχουν τα εγγυημένα χρήματα που προέκυπταν από το κοινό συμβόλαιο.

Στη Super League πιάστηκαν εξ απήνης, έχοντας την ελπίδα ότι λύση στη διαπραγμάτευση θα βρεθεί. Αμ δε...

Το επόμενο βήμα τους; Η σύγκληση έκτακτου ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον αυτό ζήτημα.

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.