Αθωώθηκε η Βέροια για το ματς με τον Ολυμπιακό

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εις βάρος της πρωτόδικης απόφασης για την ΠΑΕ Βέροια και τα στελέχη της (Αρβανίτη, Λαναρή), κάτι που σημαίνει ότι η "βασίλισσα του Βορρά" θα παραμείνει του χρόνου στη Super League.

Με ψήφους 2-1 η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε την ΠΑΕ Βέροια, καθώς και τους Γιώργο Αρβανιτίδη - Γιώργο Λαναρή από τις κατηγορίες για την προσυνεννόηση του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (3-0). Τα μέλη της Επιτροπής, η οποία είχε εκδικάσει από την αρχή την υπόθεση καλώντας για επανεξέταση τους μάρτυρες, έκριναν ουσιαστικά αβάσιμη την έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά, κατά της πρωτόδικης απόφασης από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και απήλλαξαν τους εμπλεκόμενους.

Την ίδια απορριπτική τύχη είχαν επίσης οι παρεμβάσεις του Λεβαδειακού και του Απόλλωνα.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει στην ΠΑΕ Βέροια να συμμετάσχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ "με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί  και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση  ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται  κατά  πλειοψηφία ότι  η  ΠΑΕ  ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε  το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει  κατά  πλειοψηφία την έφεση  του Υπεύθυνου  Άσκησης  Δίωξης  Ποδοσφαιρικών  Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΚΑΡΡΑ  κατά  1) της  υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της  Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ,  γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ  ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς  επίσης την πρόσθετη  παρέμβαση της ΠΑΕ  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ".

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργέας: "Οι πρόεδροι συνεννοήθηκαν". Αρβανιτίδης: "Όλα είναι πλεκτάνη"

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!