Δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις ο Κοντονής: Περιμένει μέχρι Τρίτη

Ο Σταύρος Κοντονής ενημερώνεται και ενημερώνει, αλλά προσώρας δεν έχει πάρει οποιαδήποτε απόφαση που ν' αφορά το νέο πρωτάθλημα της Super League.

Δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις ο Κοντονής: Περιμένει μέχρι Τρίτη
Κοντονής Βουλή

Η άποψη του Σταύρου Κοντονή για την ηγεσία της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρη εδώ και μήνες, δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο τις τελευταίες ώρες. Θεωρεί πραξικοπιματικές και παράνομες τις πρακτικές της, πιστεύει ότι λειτουργεί πελατειακά και πως διατηρεί-υπηρετεί ένα καθεστώς ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το δήλωσε ξεκάθαρα ο ίδιος με την πρόσφατη επιστολή του στη FIFA, από την οποία και ζήτησε να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Παρατηρώντας τι συμβαίνει, σαφώς και είναι έτοιμος να δράσει, αν κρίνει ότι συντρέχει λόγος, και να επέμβει άμεσα, εφόσον αντιληφθεί ότι ελλοχεύει ο παραμικρός κίνδυνος παρεκτροπών στα γήπεδα. Μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη πάντως δεν διαφαίνεται η πρόθεσή του να πάρει οποιαδήποτε οριστική απόφαση.

Συζητήσεις γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, ακόμη κι αν μεσολαβεί το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Την Παρασκευή ήταν από νωρίς στο γραφείο του και μέσα στην ημέρα είχε διαδοχικές επαφές με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων μίλησε (από κοντά) και με τον Γιώργο Στράτο, το νέο πρόεδρο της Super League.

Δεν είναι άλλωστε μονάχα το θέμα των δικαστών, αλλά και η διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας που τον έχει φέρει στα όριά του, δεδομένου ότι δέχεται από παντού παράπονα για τις "χατιρικές" επιλογές που έγιναν από την ΚΕΔ.

Όπως πάντως ελέχθη από το περιβάλλον του το απόγευμα της Παρασκευής, ουδεμία απόφαση θα παρθεί, αν πρώτα δεν κινηθούν όλες οι κατάλληλες διαδικασίες, αφού επιθυμεί κάθε κίνησή του να είναι μελετημένη και μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο αθλητικός νόμος. Τούτο αυτομάτως σημαίνει ότι η όποια κρίση του για το νέο πρωτάθλημα δεν πρόκειται να σχηματιστεί πλήρως πριν από την Τρίτη. Φυσικά και δεν μπορεί ν' αποκλειστεί οτιδήποτε από εκεί και πέρα, ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας, αρκεί να μπορεί να σταθεί νομικά, να έχει βάση και αιτιολογία. Να μην είναι στον αέρα.

Με αυτόν τον τρόπο πάντως δίνει και ένα χρονικό περιθώριο στην ΕΠΟ να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις της. Αν και η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ν' ακολουθήσει το δικό της δρόμο, με όποιο κόστος, δίχως να κάνει πίσω. Ακόμη κι αν απέναντί της έχει όχι μόνο το Υπουργείο, αλλά και ένα ισχυρό μπλοκ ομάδων της Super League με μπροστάρηδες τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK