Το παρασκήνιο με την απομάκρυνση Τσαχειλίδη

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αντέδρασε έντονα στην πληροφορία ότι πρόκειται να αντικατασταθεί ο Γιάννης Τσαχειλίδης από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τσαχειλίδης με δηλώσεις του, αρνούμενος ωστόσο ότι η ενέργεια έγινε καθ' υπόδειξη.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσαχειλίδης επιβεβαίωσε την αλλαγή αρμοδιοτήτων στην ΚΕΔ λέγοντας στη "Δίκη": "Είναι αλήθεια ότι άλλαξαν οι αρμοδιότητες στην ΚΕΔ και δεν θα ορίζω πλέον τους διαιτητές". Ωστόσο αρνήθηκε ότι  επιχειρήσαν να παρέμβουν στο έργο του: "Όποιος θα έκανε κάτι τέτοιο θα με έβρισκε απέναντι του. Σε θέματα ηθικής παίρνω το καπέλο μου και φεύγω", ενώ επικαλέστηκε φόρτο εργασίας για να δικαιολογήσει την αλλαγή αυτή.

Κατά την ΑΕΚ τα γεγονότα έχουν εντελώς διαφορετική βάση. Στην ανακοίνωση των κιτρινόμαυρων, αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Πληροφορούμαστε ότι η σε συνεχείς αμαρτίες περιπεσούσα ΕΠΟ ετοιμάζεται για ένα ακόμα ποδοσφαιρικό πραξικόπημα και ότι μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει αποφασίσει την καθ’ υπόδειξη αντικατάσταση του Γιάννη Τσαχειλίδη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη.

Επειδή δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, γιατί πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι απευθυνόμαστε σε υπαλλήλους με την πλήρη έννοια της λέξης, ξεκαθαρίζουμε προς τον πρόεδρο – μαριονέτα της ΕΠΟ ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να δεχτεί μία ακόμα μεθόδευση από τον υπόκοσμο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την τοποθέτηση του εντολοδόχου Φραγκίσκου Σωμαρακάκη στη θέση του υπεύθυνου για τον ορισμό των διαιτητών.

Καλούμε τον κ. Γκιρτζίκη να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο σε ποιες εντολές και από ποια κέντρα δεν πειθάρχησε ο κ. Τσαχειλίδης με αποτέλεσμα να καρατομηθεί άμεσα.

Κύριοι της ΕΠΟ, επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο παρά να επιμείνετε να εκτελείτε εντολές. Δεν έχετε πλέον, ούτε την ανοχή μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε".

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την αντικατάσταση του Γιάννη Τσαχειλίδη.

Podcasts

Ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο;

Η επικείμενη μεταγραφή του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα εξετάζονται από το Pod-όσφαιρο, που απαντά στο αν ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο του Ολυμπιακού.