Εκλογές ΕΠΟ: Περίπατος ή θρίλερ;

Οι εκλογές της ΕΠΟ πλησιάζουν, τα… κομπιουτεράκια έχουν βγει, και οι δύο παρατάξεις δηλώνουν νικήτριες, αλλά στο τέλος μόνο μία θα χαμογελάσει. Ο Αλέξης Πλατής αναλύει τη σκακιέρα των δυο "μονομάχων" και επιχειρεί να μετρήσει τα κουκιά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν.

Εκλογές ΕΠΟ: Περίπατος ή θρίλερ;

Ο παραιτηθείς πλέον Γιώργος Γκιρτζίκης είχε υποστηρίξει ότι η παράταξη του, στην οποία ηγείται πλέον ο Δημήτρης Ελευθεριάδης θα πάρει στις εκλογές τις ΕΠΟ 110 ψήφους, αριθμός που δίνει στην συμπολίτευση τη νίκη.

Από το περιβάλλον του Δημήτρη Μελισσανίδη κάνουν λόγο για 107 ψήφους υπέρ του Βαγγέλη Γραμμένου, αριθμός που δίνει τη νίκη στην αντιπολίτευση.

Τι θα συμβεί λοιπόν, στις εκλογές της Ομοσπονδίας στις 26 Οκτωβρίου. Που θα πάνε οι ψήφοι των 55 ενώσεων (κάθε ένωση έχει τρεις ψήφους) και των 16 ομάδων της Super League; Έχει κάποια από τις δύο παρατάξεις το προβάδισμα;

Το contra.grθα προσπαθήσει να δώσει την απάντηση, με βάση 1. το αποτέλεσμα του διοικητικού απολογισμού της διοίκησης Γκιρτζίκης στην γενική συνέλευση του Ιουνίου. 2. τιςανακοινώσεις από τις Ενώσεις που από τότε έχουν διαφοροποιήσει την στάση τους και έχουν επιβεβαιωμένα αλλάξει «στρατόπεδο».

Απαραίτητη σημείωση - διευκρίνιση: 1. ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη οι ψήφοι των τεσσάρων ΠΑΕ τηςSuperLeague που απείχαν από την ψηφοφορία (Ηρακλής, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης). 2. ΔΕΝ λαμβάνονται επίσης οι παρασκηνιακές κινήσεις που θα κορυφωθούν μέχρι τις 26 Οκτώβρη και θα κρίνουν εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα.

Αν το 88-82 στην συνέλευση του Ιουνίου ήταν ρευστό και η μάχη ανάμεσα στις δύο παρατάξεις… θρίλερ, τι να πει κανείς για το 88-85 υπέρ της αντιπολίτευσης που φέρεται να είναι το σκορ αυτή τη στιγμή!

-- Στους 82 ψήφους της αντιπολίτευσης στην πρόσφατη Γ.Σ. πρέπει να προστεθούν:

-- Τρεις ψήφοι της ΕΠΣ Αρτας που δεν της είχε επιτραπεί να ψηφίσει και είναι υπέρ της αντιπολίτευσης:

-- Έξι ψήφοι της ΕΠΣ Αχαϊας και της ΕΠΣ Χαλκιδικής που ήταν υπέρ της συμπολίτευσης και άλλαξαν στρατόπεδο: σύνολο δηλαδή 91 ψήφοι από τους οποίους πρέπει να αφαιρεθούν τρεις της ΕΠΣ Χανίων που είναι πλέον με την συμπολίτευση. Δηλαδή 88.

Η συμπολίτευση της ΕΠΟ είχε 88 ψήφους στην έγκριση του διοικητικού απολογισμού. Στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν τρεις ψήφοι από τα Χανιά και να αφαιρεθούν έξι από την Αχαϊα και την Χαλκιδική.Σύνολο 85 δηλαδή.

Σε ότι αφορά τις «καθαρές» Ενώσεις, τις ΕΠΣ δηλαδή που ψήφισαν ομοιόμορφα (και οι τρεις ψήφοι στο ίδιο «στρατόπεδο») το 25-23 υπέρ της συμπολίτευσης έχει μετατραπεί σε μετά τις προαναφερθείσες «αλλαγές» σε 24-25 υπέρ της αντιπολίτευσης.

Για την ιστορία:

Τα 25 «ναι» υπέρ της διοίκησης Γκιρτζίκη στην γενική συνέλευση ήταν από: τις ΕΠΣ:Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά, Δωδεκανήσου, Εβρου, Κεφαλονιά/Ιθάκης, Χαλκιδικής, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αχαΐας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Καβάλας, Θράκης, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Χίου, Ηλείας, Θεσπρωτίας και από τις ΠΑΕ: Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός, Καλλονή, Πανθρακικός.

Τα 23 «όχι» στον διοικητικό απολογισμό ήταν από τις:ΕΠΣ: Αθηνών, Αν. Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Δράμας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Ζακύνθου, Σάμου, Λέσβου, Ηπείρου, Αργολίδας, Κιλκίς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας και από τις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα.

«Σπασμένα» είχαν ψήφισαν οι:Ευρυτανία (2 ναι, 1 όχι), Φωκίδα (1 ναι, 2 όχι), Σέρρες (1 ναι, 2 όχι), Σάλας (1 ναι, 2 όχι) και Football League (2 ναι, 1 Σμύρνης όχι).

Η SUPER LEAGUE

Για πρώτη φορά σε εκλογές, ηSuperLeagueδεν θα εκπροσωπηθεί από μία ψήφο αλλά από 16 όσες και οι ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

Στην πρόσφατη Γ.Σ. Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός, Καλλονή, Πανθρακικός είχαν ψηφίσει Γκιρτζίκη ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα είχαν καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό του πρώην προέδρου πλέον της ΕΠΟ. Ηρακλής, Πανιώνιος, Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης είχαν απουσιάσει.

Καλλονή, Πανθρακικός δεν… υπάρχουν πια (έχουν υποβιβαστεί) αλλά Κέρκυρα και Λάρισα που προβιβάστηκαν είναι στο μπλοκ του Ολυμπιακού που στηρίζει την συμπολίτευση, όσο και αν ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η ψήφος της ΑΕΛ δεν είναι δεδομένη υπέρ του Δημήτρη Ελευθεριάδη.

Από τους τέσσερις απόντες, ο Πλατανιάς είναι σίγουρα υπέρ της αντιπολίτευσης, ο Αστέρας Τρίπολης θεωρητικά υπέρ της νυν διοίκησης της ΕΠΟ ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι ισχύει με Πανιώνιο και Ηρακλή.

Και δω ντέρμπι δηλαδή. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε τον Θόδωρο Γιαννίκο υποψήφιο απέναντι στον Γιώργο Στράτο για την προεδρία τηςSuperLeagueαφού οριακά δεν είχε τιςεννέα ψήφους, Το δε, 12-2 υπέρ του τελευταίου στην επανεκλογή του είναι «πλασματικό» αφού το μπλοκ της ομάδας του Πειραιά με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και την Λάρισα, ψήφισε ελεύθερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK