ΕΠΟ κατά Γκιρτζίκη και "22" για την "κάρτα υγείας"!

Ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της "κάρτας υγείας" όταν γίνει το δικαστήριο (δεν έχει οριστεί ακόμη η δίκη) θα παρασταθεί η ΕΠΟ όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε η Επιτροπή Εξομάλυνσης την Πέμπτη 24/11 το μεσημέρι, παρουσία του επιτετραμένου της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Ότι η Ομοσπονδία θα σταθεί απέναντι στους 22 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων είναι και οι πρώην πρόεδροι Γιώργος Γκιρτζίκης, Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος, Βασίλης Γκαγκάτης. Εφόσον η δήλωση παράστασης ως πολιτική αγωγή γίνει δεκτή από το δικαστήριο θα διεκδικήσει από όποιον καταδικαστεί τα δικαιώματα της Ομοσπονδίας που ανέρχονταν σε 15 εκατ. ευρώ. Τόσα ήταν τα χρήματα που είχαν δοθεί μέχρι την καταγγελία της σύμβασης από την διοίκηση του Γιώργου Σαρρή.

Σύμφωνα πάντως, με το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας, την πρόταση της αντεισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου και το βούλευμα του Εφετείου Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 22 από τους 23 κατηγορούμενους που προέρχονταν από την Ομοσπονδία, η περιουσία της ΕΠΟ είχε ζημιωθεί συνολικά 29 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 22 κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της ΕΠΟ είναι οι: Γιώργος Γκιρτζίκης, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιώργος Καραμελίδης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Προύντζος που μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο ήταν στο προεδρείο αλλά και μέλη της Ομοσπονδίας και ακόμη οι Σπύρος Καλογιάννης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σίγαλας, Νίκος Ανασόπουλος, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Θόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!