Ξανά στα δικαστήρια η ΕΠΟ

Το σωματείο Οινιάδες δεν το βάζει κάτω και επιστρέφει με νέα προσφυγή. Ποια θα είναι η διαφορά από την προηγούμενη που απορρίφθηκε.

Τελειωμό δεν έχουν οι δικαστικές μάχες στην ΕΠΟ... Η προσφυγή των Οινιάδων για να ακυρώσει την γενική συνέλευση της Δευτέρας 19/12 απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη ωστόσο το σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία δεν το βάζει κάτω και θα επανέλθει.

Πότε; Την ερχόμενη Τρίτη, την επομένη δηλαδή, της Γ.Σ. για την εκλογή εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θα ζητάει την ακύρωση του αποτελέσματος με το ίδιο αιτιολογικό το οποίο αναφέρονταν στην προσφυγή που απορρίφτηκε: ότι η γενική συνέλευση πρέπει να γίνει με βάση το νόμο Φούρα και όχι με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ που ουσιαστικά καταργήθηκε με το νόμο Κοντονή τον Μάϊο του 2015.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει μια απαραίτητη διευκρίνιση. Το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή 16/12 την προσφυγή των Οινιάδων ως εκπρόθεσμη, για τυπικούς λόγους και δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Δεν απάντησε δηλαδή στο ερώτημα: νόμος Φούρα ή εκλογικό σύστημα ΕΠΟ για την διεξαγωγή της συνέλευσης. Κι επειδή το ίδιο όργανο, στην προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου και της Κηφισιάς εναντίον της ΕΠΟ τον Οκτώβρη είχε αποφανθεί υπέρ του νόμου Φούρα ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες για τις 26/10 εκλογές της Ομοσπονδίας, όλα είναι πιθανά για την Γ.Σ. της Δευτέρας παρά το γεγονός ότι την ίδια ημέρα θα ψηφιστεί στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία "για την εκλογή εκπροσώπων στην Ελληνική Oλυμπιακή Eπιτροπή (EOE), εφαρμόζονται οι διατάξεις των καταστατικών των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών".

Μόνο τυχαία λοιπόν, δεν ήταν η δήλωση του δικηγόρου των Οινιάδων Ζαχαρία Κεσσέ σύμφωνα με την οποία… "δεν ήθελαν να χειριστούν την καυτή πατάτα, την πέταξαν από πάνω τους με χαζό τρόπο υπό την έννοια ότι δεν μπήκαν στην ουσία και θα το βρουν μπροστά τους".

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...

Face Control

Ο Μπούσης δεν βγήκε από ταινία του Σκορσέζε

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι αυτός που περίμεναν εναγωνίως στον ΟΦΗ. Ο 'σωτήρας' που πρώτα θα φτιάξει τη νοοτροπία και μετά θα βάλει λεφτά. Ο εξ Αργολίδος επιχειρηματίας είναι αυτός που ακούμπησε στο συναίσθημα μετά από χρόνια.