O Κουτσοκούμνης, ο Τριτσώνης, οι φήμες και η διάψευση

Τι δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3 ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτροκούμνης, για τον Σταύρο Τριτσώνη που φέρεται να είναι ο εκλεκτός του για αρχιδιαιτητής.

Οι φήμες και τα δημοσιεύματα θέλουν τον Σταύρο Τριτσώνη να είναι ο εκλεκτός του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για την θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ αλλά ο εκπρόσωπος της FIFA διαψεύδει ότι έχει εκλεκτό! Προς το παρόν τουλάχιστον.

«Δεν έχω αποφασίσει για κανέναν και σίγουρα δεν έγινε καμία επαφή με κανέναν. Μαζεύω - ναι - κάποια ονόματα αλλά δεν καταλήγω ακόμη σε κάποιον» ήταν η απάντηση που έδωσε στο Sport24radio 103,3 που επικοινώνησε μαζί του.

Ο πρώην διεθνής ρέφερι, σε ηλικία 38 ετών αποχώρησε από την ελληνική διαιτησία πριν από ένα χρόνο, έπειτα από 114 παιχνίδια στην Super League ενώ ήταν διεθνής από το 2010. Δύο μήνες νωρίτερα, η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τον είχαν θέσει εκτός της λίστας των διεθνών για το 2016 μαζί με τους Ηλία Σπάθα, Θανάση Γιάχο, Ανδρέα Παππά, Μιχάλη Κουκουλάκη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

«Η μη επιλογή μου στη λίστα των Ελλήνων διαιτητών της FIFA για το 2016 θεωρώ ότι κλέινει τον κύκλο που ξεκίνησε στα μεσα της δεκαετίας του 90 από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας, συνεχίστηκε με την εξέλιξη σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια με την ανώτατη τιμή και διάκριση της εκπροσώπησης της ελληνικής διαιτησίας σε αγώνες της FIFA και UEFA».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης είχε υποστηρίξει ότι οι διαιτητές που βγήκαν από τον πίνακα των διεθνώνδεν ορίζονταν σε αγώνες από την UEFA, δεν είχαν κανένα μέλλον στην Ευρώπη και έπρεπε να αντικατασταθούν από άλλους με την ελπίδα να «ανέβει» η ελληνική διαιτησία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τριτσώνης σε έξι χρόνια με το σήμα της FIFA στο στήθος ορίζονταν ως διαιτητής μία φορά κάθε χρονιά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και μόλις την τελευταία σεζόν είχε πάρει τρία παιχνίδια. Να σημειωθεί δε, ότι ως μέλος της δεύτερης κατηγορίας της UEFA, όντως, δεν είχε τον χρόνο να εξελιχθεί στην Ευρώπη λόγω ηλικίας.

Το κώλυμα και η FIFA ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΤΗΣ FIFA

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, ο πρώην διεθνής ρέφερι έχει κώλυμα και δεν μπορεί γίνει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας, αναφέρει ότι ένα από τα… προσόντα των μελών της ΚΕΔ είναι «να έχουν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας για ένα (1), τουλάχιστον, έτος στην 1η κατηγορία», να είναι δηλαδή ένα χρόνο παρατηρητής διαιτησίας στην Super League. Κριτήριο που δεν πληρούν ούτε ο Σταύρος Τριτσώνης αλλά ούτε ο Μιχάλης Κουκουλάκης, ούτε ο Τάσος Κάκος που επίσης έχουν ακουστεί σε αντίθεση με το πρώην μέλος της Επιτροπής Ορισμού επί «ισπανικού μοντέλου» Δημήτρη Σαραϊδάρη. Θα πρέπει να τονιστεί  βέβαια, ότι η FIFA είναι η ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή και ότι για παράδειγμα το «ισπανικό μοντέλο» δεν αναφέρονταν πουθενά στον κανονισμό διαιτησίας. Οπότε τίποτα δεν αποκλείεται…

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις για την στελέχωση της ΚΕΔ αναμένονται σύντομα αφού θα πρέπει να βρεθεί αρχιδιαιτητής για να ορίσει τους διαιτητές όταν αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.