"Πλακώνονται" στην ΕΠΟ για την "Ευ αγωνίζεσθαι"

Ποια είναι η θυγατρική εταιρία της ΕΠΟ, οι φήμες για νέο σκάνδαλο μετά το "travel plan" και οι εξηγήσεις που ζήτησε ο Ιωάννης Δρόσος από τον Παυσανία Παπανικολάου.

"Πλακώνονται" στην ΕΠΟ για την "Ευ αγωνίζεσθαι"
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

«Γκάζια» στον υπηρεσιακό εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου έβαλε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξομάλυνσης την Πέμπτη 19/1 το μεσημέρι, ο Ιωάννης Δρόσος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας ζήτησε σε έντονο ύφος εξηγήσεις για την ύπαρξη της εταιρίας "Ευ αγωνίζεσθαι" για την οποία είχε άγνοια μέχρι πρότινος. Πρόκειται για θυγατρική εταιρία της ΕΠΟ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας αποτελείται από μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και σκοπός της είναι η παραγωγή, διαφήμιση και πώληση προϊόντων ποδοσφαίρου και η διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων σχετικών με το ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί ότι το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 70, παράγραφος 8) επιτρέπει την συμμετοχή της σε κάθε είδους νομικά πρόσωπα (εταιρίες) καθώς και έσοδα από την συμμετοχή σε αυτές.

Ο Ιωάννης Δρόσος ενημερώθηκε για την ύπαρξη της εταιρίας από την «Deloitte» στην οποία έχει ανατεθεί ο οικονομικός έλεγχος που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην Ομοσπονδία.

"Γιατί δεν ενημερώθηκα για την εταιρία. Είναι δυνατόν να μαθαίνω την ύπαρξη της από την έρευνα της Deloitte. Τι θα παραδώσω στον επόμενο πρόεδρο σε τρεις μήνες χωρίς να ξέρω τι υπάρχει και τι χρέη έχουν δημιουργηθεί;"είπε σε έντονο ύφος ο κ. Δρόσος.

ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ

Όσον αφορά ενδεχόμενα χρέη της συγκεκριμένης εταιρίας, έχουν φουντώσει οι φήμες που κάνουν λόγο για σκάνδαλο οικονομική κακοδιαχείρισης, που δεν θα είναι το πρώτο που θα δει το φως της δημοσιότητας επί ημερών Επιτροπής Εξομάλυνσης καθώς έχει προηγηθεί το σκάνδαλο «Eurostar» με το πρακτορείο ταξιδιών «Travel Plan». Οι φήμες για νέο σκάνδαλο ενισχύονται και από το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 υπήρχαν οφειλές της συγκεκριμένης εταιρίας σε προμηθευτές ύψους 128.000 ευρώ οι οποίες πάντως, την επόμενη χρονιά μειώθηκαν στις 104.000.

Ο Παυσανίας Παπανικολάου πάντως, δεν έδωσε απαντήσεις και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ζήτησε άμεση ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα συμβούλια της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK