Πράξη δεύτερη στην… κόντρα της ΕΠΟ με τον Μαλάτο

Εκδικάζεται το πρωί της Δευτέρας (9/1) η κύρια αγωγή του καθηγητή αθλητικού δικαίου, Ανδρέα Μαλάτου, κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Τι αναφέρουν οι δυο πλευρές.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
malatos EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον Ανδρέα Μαλάτο και την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ θα παιχθεί σήμερα το πρωί στο κτίριο 11 της Ευελπίδων όπου θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή του καθηγητή αθλητικού δικαίου.

Ο Ανδρέας Μαλάτος έχει προσφύγει ως μέλος της ΑΕ Ηρακλείου Αττικής και ζητάει την ακύρωση της Επιτροπής Εξομάλυνσης και τον ορισμό διοίκησης για να γίνουν οι εκλογές με βάση το νόμο Ορφανού και όχι με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Για τον ορισμό της διοικούσας επιτροπής στην Ομοσπονδία από τηνFIFA, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου διεθνούς και ελληνικού αθλητικού δικαίου, στην προσφυγή του τονίζει ότι… « παραβιάζει ευθέως και προκλητικώς την έννομη και συνταγματική μας τάξη, αφού βασίζεται αποκλειστικά στις δικές της καταστατικές διατάξεις» ενώ για την τροπολογία του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που νομιμοποιεί την Επιτροπής Εξομάλυνσης ότι... « παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας υπάγονται στα πολιτικά δικαστήρια».

Εφόσον ο Ανδρέας Μαλάτος κερδίσει την υπόθεση, αναμένεται αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αφού δεν θα δεχθεί να δει την Επιτροπή που η ίδια έχει ορίσει, να ακυρώνεται.

Το πρώτο ημίχρονο της… κόντρας, είχε παιχθεί στις αρχές Δεκέμβρη. Ο Ανδρέας Μαλάτος ζητούσε με προσωρινή διαταγή από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών τον ορισμό διοικούσας επιτροπής μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής (σήμερα δηλαδή). Επίσης, είχε δεχθεί να παραμείνει η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ μέχρι σήμερα αρκεί να μην λαμβάνει αποφάσεις οικονομικού περιεχομένου.

Το πρωτοδικείο όμως, δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του αφού το σωματείο είχε υποστηρίξει ότι ο Α. Μαλάτος δεν είναι μέλος του και ως εκ τούτου, δεν έχει έννομο συμφέρον για να προσφύγει κατά της ΕΠΟ (σ.σ. μόνο Ενώσεις και μέλη σωματείων έχουν έννομο συμφέρον).

News 24/7

24MEDIA NETWORK