Ο Γεωργάτος και άλλοι 9 σπουδαίοι Έλληνες αριστεροπόδαροι

Τα γενέθλια του Γρηγόρη Γεωργάτου, την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη ήταν η αφορμή για τη σύνταξη μιας λίστας με τους κορυφαίους Έλληνες αριστεροπόδαρους ποδοσφαιριστές. Εσείς ποιον θεωρείτε ως το Νο1;

Ο Γεωργάτος και άλλοι 9 σπουδαίοι Έλληνες αριστεροπόδαροι
EUROKINISSI

Το αριστερό τους πόδι. Αυτό που δεν συμπλήρωνε το δεξί τους αποκλειστικά και μόνο για να πατούν το συμπλέκτη του αυτοκινήτου και να εκτελούν τα στρατιωτικά παραγγέλματα (ημιανάπαυση, προσοχή, ένα στ' αριστερό). Υπήρχε στη θέση του ως το βασικό εργαλείο της δουλειάς τους και τους μετέτρεπε από 'κοινούς θνητούς' σε υπερηρωικές ποδοσφαιρικές μορφές.

Μια έρευνα του επιστημονικού περιοδικού 'American Journal of Psychology' ανέφερε κάποτε πως αριστερόχειρες/αριστεροπόδαροι διαθέτουν ανεπτυγμένη την αποκλίνουσα σκέψη και κατ' επέκταση τη δημιουργικότητα σε ό,τι κι αν καταπιάνονται: από την τέχνη, την πολιτική μέχρι τα σπορ, ανεξάρτητα από το γεγονός πως καταλαμβάνουν μονάχα το (+/-) 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Είχε δίκιο. Είναι δίχως αμφιβολία πολύ πιο εντυπωσιακό να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή να ντριμπλάρει, να δημιουργεί ή να σκοράρει με το αριστερό, παρά με το δεξί του... λαού, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και ο Λιονέλ Μέσι έχουν για... δεκανίκι το έτερο κάτω άκρο. Όπως συνέβαινε επίσης με τον 'ιπτάμενο' Ολλανδό Γιόχαν Κρόιφ.

Η ανάγκη όλης αυτής της εισαγωγής αφορά τη δημιουργία μιας 10άδας κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που μάς συστήθηκαν ως αριστεροπόδαροι και είτε 'μάγεψαν' τους πάντες χάρη στη μοναδική επαφή που είχαν με την μπάλα είτε μετέτρεψαν τη διαφορετικότητά τους αυτή σε αβαντάζ και τη χρησιμοποίησαν άριστα για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην ποδοσφαιρική 'αιωνιότητα'.

Η ιδέα, δε, προήλθε από τα γενέθλια που είχε την Τετάρτη ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Έγινε 46 πλέον ο 'είναι τρελός ο καραφλός', σύνθημα συνυφασμένο με την κεφαλλονίτικη καταγωγή του, και φυσικά ο ίδιος δεν θα ήταν δυνατόν να λείπει από τη λίστα καλεσμένων για το... πάρτι του.

Οι 'αμφιδέξιοι' (Μαύρος, Τσιαντάκης, Μήτρογλου κλπ) 'αποκλείστηκαν' διότι χρησιμοποιούσαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τα δύο πόδια τους.

Η σειρά παρουσίασης είναι αλφαβητική. Η ψήφος του καθενός θα ορίσει την τελική κατάταξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK