Η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Με την επίσημη παρουσίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη στη κατάμεστη "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών" του Ιδρύματος Ωνάση άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

" Δεν είναι απλώς ένα γήπεδο", ανέφερε δια μικροφώνου ο επικεφαλής Δημήτρης Ανδριόπουλος και ανέλυσε το πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο το έργο, που θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει μέσα στο 2014 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2016.

Όπως τόνισε η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 32.000 - 34.000 θέσεων και θα συνοδεύεται από πάρκινγκ (υπόγειο και υπαίθριο) 1.500 θέσεων, τα οποία θα χρησιμοποιούν καθημερινή οι δημότες της Ν.Φιλαδέλφειας. Επίσης θα προσφέρει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας σε άνεργους, εκ των οποίων οι 200 με 400 θα είναι μόνιμες.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Ο αρχιτέκτων του έργου παρομοίασε την ολοκλήρωση του γηπέδου σαν μαραθώνιο, στον οποίο σημασία έχει ο τερματισμός και όχι ο χρόνος υλοποίησης. Γι' αυτό τόνισε ότι " δεν θέλουμε να είμαστε σαφείς σε δεσμεύσεις ημερομηνιών γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις".

Ο έτερος αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει το έργο, Θανάσης Κυρατσούς, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι μέσα από το γήπεδο στόχος είναι " να εκπροσωπείται το είναι και το φαίνεσθαι της ΑΕΚ".

Χορηγία Πατριαρχείου

Ακολούθησε δια στόματος Μητροπολίτη Δράμας, Παύλου, η συμβολική χορηγία 50.000 ευρώ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ως το πρώτο λιθαράκι, όπως ανέφερε.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

"Το κάστρο δεν θα πέσει ποτέ"

Φυσικά την παρουσίαση του νέου γηπέδου ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αφού διευκρίνισε ότι " το γήπεδο δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη, δεν θα έχει ιδιοκτήτη", συμπλήρωσε ότι " έφτασε η ώρα της μεγάλης δικαίωσης. Το κάστρο δεν θα πέσει ποτέ και ο δικέφαλος αετός θα επιστρέψει πιο προστατευμένος" και ανακοίνωσε ότι οι θύρες, πλην της 21 για ευνόητους λόγους, θα φέρουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας (Έφεσος, Αϊβαλί, κλπ). Δεσμεύτηκε δε ότι θα επιστραφεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αν για κάποιον λόγο δεν υλοποιηθεί το εγχείρημα.

" Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο...", ήταν η προς πάσα κατεύθυνση ατάκα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, ο οποίος κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι " ερχόμαστε. Σ' ένα διαφορετικό τοπίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει ν' αλλάξει".

Η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Στο βίντεο που ακολούθησε ο Κώστας Βουτσάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, εξιστορώντας στο μικρό εγγονό του όλη τη διαδρομή του γηπέδου. Με την ολοκλήρωση της προβολής το... λόγο πήραν οι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα φίλαθλοι της ΑΕΚ που άρχισαν τα συνθήματα.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν θρυλικές μορφές του μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος όπως ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Νεστορίδης, o Θωμάς Μαύρος, ο Ντέμης Νικολαΐδης αλλά και πολλοί άλλοι, πλήθος πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Όλο το live της εκδήλωσης

12:58
Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την παρουσίαση των σχεδίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
12:58
Την παρουσίαση της εκδήλωσης κάνει ο δημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος.
13:00
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος πήρε τον λόγο και μίλησε για τις διαδικασίες που τρέχει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ για να ξεκινήσει το έργο.
13:04
 Ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ομάδας, Δημήτρης Ανδριόπουλος αναλύει όλα τα δεδομένα που αφορούν στο έργο.
13:05
"Στα 65 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός και γήπεδο που θα σέβεται απόλυτα το περιβάλλον", σημειώνει ο κ. Ανδριόπουλος.
13:06
Το παρών στην εκδήλωση δίνει σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ. Στην πρώτη σειρά ο Ντέμης Νικολαΐδης. Παρών και ο Αδαμίδης.
13:07
"Έχουμε να διανύσουμε Μαραθώνιο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο", τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος. Το 2015-16 υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το νέο "παλάτι" της ΑΕΚ.
13:10
"1500-2000 νέες θέσεις εργασίας θα δώσει το έργο εκ των οποίων 200-400 θα είναι μόνιμες..." σημειώνει ο κ. Ανδριόπουλος.
13:19
Ο Αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς έχει πάρει τον λόγο και μιλάει για τις ιστορικές καταβολές της ΑΕΚ από τις οποίες είναι επηρεασμένο το νέο γήπεδο.
13:20
Ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, μεταφέρει το μήνυμα του Οικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
13:25
Σε πολύ λίγο το βίντεο της παρουσίασης των εσωτερικών χώρων και του Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού. Μείνετε συντονισμένοι... 
13:28
Χορηγία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ύψους 50.000 ευρώ για το νέο γήπεδο!
13:29
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει τον λόγο.
13:30
"Μια εκδήλωση που σφραγίζει την πορεία της ΑΕΚ προς το αύριο..." τονίζει αρχικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
13:31
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το όνειρο όλων μας..." σημειώνει ακόμη ο κ. Μελισσανίδης.
13:32
"Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο...".
13:34
"Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει ποτέ. Και ο δικέφαλος θα επιστρέψει. Το γήπεδό μας δεν θα έχει αρίθμηση. Κάθε θύρα θα έχει όνομα από μια πόλη της Μικράς Ασίας. Μόνο η "21" θα έχει αρίθμηση για συμβολικούς λογους..."
13:35
"Όλοι μαζί. Το γήπεδό μας δεν θα έχει ιδιοκτήτη. Η ΑΕΚ δεν είναι εταιρία. Είναι ιστορία και ιδανικό... Αυτό το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και τον κόσμο της..."
13:37
"Δεν είναι υπόθεση του Μελισσανίδη το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλει τα περισσότερα χρήματα..."
13:39
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ευχαριστεί τον Οικομενικό Πατριάρχη, τη Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηιωάννου και όλους όσοι βοήθησαν για να προχωρήσει το όνειρο του γηπέδου.
13:40
"Μην ξεχνάτε το μεγάλο σύνθημα. Ερχόμαστε, θα επιστρέψουμε...Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας ενώσει.Μόνο έτσι θα είμαστε νικητές..."
13:40
Η ώρα για το βίντεο έφτασε... Δείτε το...
13:41
Πλάνα από την Κωνσταντινούπολη συνοδεία μουσικής του Καζαντζίδη...
13:42
Ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνιστεί...
13:43
Ιστορική αναδρομή σε διήγηση του Κώστα Βουτσά και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα 
13:49
Από τις ένδοξες μέρες στο γκρέμισμα του "Νίκος Γκούμας"...
13:50
Και τώρα πλάνα από το νέο γήπεδο...
13:50
Πανοραμικά πλάνα του νέου γηπέδου που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει ποτέ...
13:51
Όλες οι λεπτομέρειες. Στα τείχη, στο σκέπαστρο, στις κερκίδες...
13:52
Πλάνα τώρα από τους εσωτερικούς χώρους...
13:53
Έντονο "χρώμα" από Βυζάντιο και στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου...
13:55
Πλάνα από το Μουσείο της ΑΕΚ...
13:56
Μέχρι και κουρείο θα έχει στους εσωτερικούς χώρους το νέο γήπεδο...
13:57
Εντυπωσιάζουν τα πλάνα μέσα από τα αποδυτήρια...
13:57
Ακόμη και χαμάμ έχει προβλεφθεί να έχει το νέο γήπεδο...
13:58
Πλάνα τώρα από το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού...
13:59
Στα τείχη του γηπέδου θα απεικονίζεται η Κωνσταντινούπολη...
14:00
Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση και άρχισαν τα συνθήματα...
14:00
Άκρως εντυπωσιακό το βίντεο της παρουσίασης.
14:02
Δεν σταματούν να τραγουδούν οι φίλοι της ΑΕΚ μετά την παρουσίαση.
14:03
Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τον ύμνο της ΑΕΚ να ηχεί!
14:05
Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας την παρουσίαση των σχεδίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK