Η... Λέστερ της Ελλάδας δεν παίζει στη Σούπερ Λιγκ!

O Μανώλης Παπαματθαιάκης αποτελεί βασικό πρωταγωνιστή της Γ' Εθνικής. Ο προπονητής του Ηροδότου μίλησε στο Contra.gr και δεν δίστασε να... κλέψει από τον Ατρόμητο το χαρακτηρισμό "Λέστερ της Ελλάδας", σημειώνοντας πως η δική του ομάδα είναι αυτή που βασίζει στο ποδοσφαιρικό θαύμα των "αλεπούδων".

Η... Λέστερ της Ελλάδας δεν παίζει στη Σούπερ Λιγκ!

Η επιλογή της διοίκησης του Ηροδότου να δώσει τα "κλειδιά" της τεχνικής ηγεσίας στον Μανώλη Παπαματθαιάκη το καλοκαίρι του '17, αποδείχθηκε "λίρα εκατό", καθώς ο προπονητής από το Ηράκλειο κατάφερε με τις επιτυχίες της ομάδας του να... ξεσηκώσει έναν ολόκληρο νομό!

Ο λόγος; Ιστορικός θα έλεγε κανείς, αφού έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια ο Ηρόδοτος είναι πιθανό ν' αγωνιστεί και πάλι στην Football League.

Στο Contra.gr, ο Μανώλης Παπαματθαιάκης, εξομολογείται μικρά και μεγάλα μυστικά της επιτυχημένης περιπέτειάς του.

-Είχατε ενδοιασμούς για να δεχτείτε τη δουλειά στον Ηρόδοτο όταν σας έγινε η πρόταση;

"Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ο Ηρόδοτος έχει ιστορία, 'φανέλα' και μια διοίκηση που σου δίνει σιγουριά. Όλοι όσοι είναι από την Κρήτη το γνωρίζουν καλά αυτό."

-Ποιοι ήταν οι στόχοι της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν; Περιμένατε αυτή την επιτυχία;

"Ο αρχικός μας στόχος ήταν να σώσουμε την κατηγορία και γιατί όχι να διεκδικήσουμε μια καλή πορεία. Στη συνέχεια άρχισε να περνάει από το μυαλό μας η άνοδος. Το πιστέψαμε μετά το ματς με το Αιγάλεω και κερδίσαμε την αναγνώριση όλων."

-Υπάρχει μυστικό στην επιτυχία;

"Θέλαμε να στηρίξουμε το νέο στοιχείο. Να δώσουμε ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά της Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου. Όμως. οι έμπειροι παίκτες, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Κασμερίδης και Κανδηλάκης ήταν αυτοί που κράτησαν τις ισορροπίες στ' αποδυτήρια. Βοήθησαν να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να αντισταθμίζουν τον ενθουσιασμό των νέων παιδιών. Είμαστε οικογένεια!"

-Ο Ηρόδοτος μπορεί να ανέβει στη Football League μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. Έχετε καταλάβει προσωπικά, αλλά και οι παίκτες σας αυτή την επιτυχία;

"Η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Μας είχαν φαβορί για υποβιβασμό και τους διαψεύσαμε. Αν ο Ηρόδοτος δεν είχε τόσο 'βαριά' φανέλα, θα τον χαρακτήριζα... Λέστερ της Γ' Εεθνικής. Μας ενδιαφέρουν, όμως, πρώτα τα μπαράζ. Πιστεύουμε πολύ στην πρόκριση και αποδείξαμε ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο. Εμείς είχαμε το χαμηλότερο, μόλις 130.000€ ενώ ομάδες όπως το Αιγάλεω 500.000€."

-Θα συνεχίσετε στο τιμόνι της ομάδας;

"Το μόνο που με νοιάζει είναι ο Ηρόδοτος. Φυσικά και θέλω να παραμείνω, αλλά θα δούμε τι θα γίνει."

-Εφόσον παραμείνετε, τι σκοπεύετε να αλλάξετε στο νέο ρόστερ της ομάδας;

"Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το 90% του ρόστερ. Έχουμε παιδιά με ταλέντο και εμπειρία. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτούς και νομίζω ότι σε 1-2 χρόνια μερικοί από αυτούς θα πάνε σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε απλώς να βάλουμε τις 'πινελιές' που χρειάζεται ο Ηρόδοτος για να γίνει πιο δυνατός."

-Τι σημαίνει η άνοδος του Ηροδότου στη Football League για το νησί της Κρήτης;

"Σημαίνει πάρα πολλά για την Κρήτη, ειδικά με τα τόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομάδες μας εδώ. Πρόκειται για ένα ευχάριστο γεγονός. Έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια απ' όλη την Κρήτη. Είναι όλοι χαρούμενοι για εμάς."

News 24/7

24MEDIA NETWORK