Καλοπήτας: "Πίστη στις δυνατότητές μας"

Έπειτα από το πρωτάθλημα με τον ΑΟΤ Αλίμου στη Γ' Εθνική, ο Ηλίας Καλοπήτας θα κληθεί να οδηγήσει την Τριγλία Ραφήνας στην επίτευξη των στόχων της. Διαβάστε τη συνέντευξή του στην "ΩΡΑ των σπορ",

Καλοπήτας: "Πίστη στις δυνατότητές μας"

Πριν από δυο χρόνια κατάφερε, μέσω της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποίησε, να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ΑΟΤ Αλίμου, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Γ' Εθνική.

Ο Ηλίας Καλοπήτας μπόρεσε να πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο αφού πέρα από την τεράστια αυτή επιτυχία, δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο το οποίο είχε κυριολεκτικά ξεχάσει την λέξη "ήττα" στο πρωτάθλημα, δεδομένου ότι τερμάτισε στην κορυφή χωρίς να χάσει.

Τη νέα χρονιά, ο νεαρός προπονητής θα βρίσκεται στον πάγκο της Τρίγλιας Ραφήνας και θα κληθεί να οδηγήσει την ομάδα της Ανατολικής Αττικής στην παραμονή στον 4ο όμιλο.

Διαβάστε τη συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΏΡΑ των σπορ"

- Κ. Καλοπήτα, ποιος ήταν ο λόγος που απαντήσατε θετικά στην πρόταση της διοίκησης με δεδομένο ότι η αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή έγινε ξαφνικά και ο προγραμματισμός είχε ήδη τεθεί σε ισχύ;

Η προσέγγιση που μου έγινε από τους ανθρώπους της διοίκησης ήταν ο κυριότερος λόγος. Είχα τη δυνατότητα στη συζήτηση που έγινε να διαχειριστώ εν λευκώ το ρόστερ της ομάδας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές αποτελούν προσωπικές μου επιλογές και θεωρώ ότι εξ ολοκλήρου το έμψυχο δυναμικό στελεχώνεται από αξιόλογες μονάδες που θα προσφέρουν λύσεις στην ομάδα.

- Ποιες είναι εντυπώσεις από το διάστημα που βρίσκεστε στην ομάδα;

Καταρχάς, η διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους αξιόλογους τους οποίους συνδέει προσωπική φιλία και επιδιώκουν καθημερινά να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προσφέρουν ότι έχει ανάγκη το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Σολδάτος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, τον τεχνικό διευθυντή, κ. Ασλάνογλου, και ιδιαίτερα τον γενικό αρχηγό, Γιάννη Γκαραβέλα επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό για το σύλλογο και η καθημερινή τους παρουσία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε στα τέλη Ιουλίου.

Όσον αφορά στα αποδυτήρια, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές είμαστε κοντά, προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε και υπάρχει ομόνοια γεγονός που αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο.

- Το καλοκαίρι αρκετοί ήταν οι παίκτες που αποχώρησαν από το έμψυχο δυναμικό. Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα ομάδα η οποία θα κληθεί να συμμετάσχει σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα και να πετύχει τους στόχους της;

Σίγουρα το ιδανικότερο σε μια ομάδα είναι να στηρίζεται σε έναν κορμό βασικών παικτών. Έγιναν πολλές αλλαγές φέτος στον σύλλογο, όμως αυτό δεν μας φοβίζει, διότι υπάρχει πλάνο τριετίας και οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα »χτίσουμε» πάνω σε αυτούς προκειμένου οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής να ενταχθούν σταδιακά και να βοηθήσουν το σωματείο.

Υπάρχει πίστη στις δυνατότητες όλων των παιδιών αφού καθημερινά δουλεύουμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό στις προπονήσεις.

- Σας ικανοποιεί η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια;

Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχουν αρκετά θετικά δείγματα, γνωρίζουμε βέβαια τις αδυναμίες μας και θα επιδιώξουμε μέσα από την προπόνηση να βελτιώσουμε τα σημεία αυτά. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των φιλικών σε σχέση με τα επίσημα παιχνίδια. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και αυτό οφείλεται στην κούραση που υπάρχει από την επίπονη προετοιμασία.

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

- Το γήπεδο αποτελεί… τροχοπέδη για την ομάδα σας με δεδομένο ότι το έμψυχο δυναμικό αποτελείται από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές;

Αυτό είναι αλήθεια, και το συμπέρασμα που έχουμε βγάλει μαζί με τους συνεργάτες μου και τους ποδοσφαιριστές είναι ότι θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των εντός σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να προσαρμόζονται και γνωρίζουμε όλοι ότι θα συναντήσουμε σε αρκετά παιχνίδια ομάδες που διαθέτουν γήπεδο ανάλογων διαστάσεων με το δικό μας.

- Πώς κρίνεται το επίπεδο του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν βάσει των κινήσεων που έγιναν από τις ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι;

Θα είναι ένα πολύ αξιόλογο πρωτάθλημα και ο βαθμός δυσκολίας του αυξάνεται διότι υποβιβάζονται αρκετές ομάδες. Ολοι οι σύλλογοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και για να καταφέρει μια ομάδα να πετύχει το στόχο της θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό.

- Τι σημαίνει για εσάς αλλά και για την ομάδα σας η συμμετοχή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής;

Πρόκειται για ένα τεράστιο μέγεθος για τα δεδομένα της κατηγορίας και για κάθε ομάδα θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Για εμένα αλλά και για τους παίκτες θα είναι ένα έξτρα κίνητρο, όπως θα συμβεί για όλες τις ομάδες, που θα αγωνιστούν ενάντια στον ΟΦΗ.

Θεωρώ ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αφού η κατηγορία αποτελεί κάτι… άγνωστο για τη συγκεκριμένη ομάδα.

- Τι θα πρέπει να περιμένουμε από την Τριγλία Ραφήνας τη νέα σεζόν;

Σκοπός αποτελεί αρχικά το αποτέλεσμα και εάν μπορέσουμε να το συνδυάσουμε με το καλό ποδόσφαιρο θα είναι ό,τι καλύτερο για εμάς. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι θα είναι η νίκη. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να έχουμε μεγάλη υπομονή και να δίνουμε καθημερινά το καλύτερο μας εαυτό στις προπονήσεις. Επίσης δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε μετά από κάποιο ατυχές αποτέλεσμα.

- Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα και θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ένα σύνολο που ενισχύθηκε σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο. Πώς αντιμετωπίζετε το ματς από τη σκοπιά σας;

Πάντα μια πρεμιέρα εγκυμονεί κινδύνους και αυτό το γνωρίζουμε αρκετά καλά. Από εκεί και πέρα θεωρώ οτι το μεγαλύτερο άγχος θα το έχει ο Ηλυσιακός και αυτό διότι θα αγωνιστεί στην έδρα του. Είναι πολύ δύσκολος ο αντίπαλος, διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές και έναν αξιόλογο προπονητή που αποτελεί γνώστη της κατηγορίας. Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία του αντιπάλου, όμως από την πλευρά μας θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK