Η παγκόσμια, η ταλαντούχα και οι σταθερές αξίες

Η αγωνία έχει ανέβει κατακόρυφα καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν η Εθνική μας ομάδα να μάθει την αντίπαλό της στο δρόμο για το Μουντιάλ της Ρωσίας (17/10, 15:00). Μία πρωταθλήτρια κόσμου, μία ομάδα με φουλ ταλέντο και δύο σταθερές αξίες οι συνδιεκδικητές του εισιτηρίου μέσω των μπαράζ. Εσείς ποια προτιμάτε;

Η παγκόσμια, η ταλαντούχα και οι σταθερές αξίες

Για τρίτη συνεχόμενη χρόνια η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Οκτώ ομάδες από την ευρωπαϊκή ζώνη θα μάθουν στις 15:00 στις 17/10 το "εμπόδιο" τους για τα γήπεδα της Ρωσίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2018.

Βάσει της ειδικής βαθμολογίας της FIFA για το μήνα Οκτώβριο, η Εθνική μας ομάδα τοποθετήθηκε στην τετράδα με τους "αδύναμους" των μπαράζ, δηλαδή: Βόρειος Ιρλανδία (889 βαθμοί), Σουηδία (872 βαθμοί), Ιρλανδία (866 βαθμοί), Ελλάδα (682 βαθμοί).

Απέναντι μας οι "δυνατοί" οι οποίοι είναι: Ελβετία (1135 βαθμοί), Ιταλία (1066 βαθμοί), Κροατία (1013 βαθμοί), Δανία (1001 βαθμοί).

Κι κάπου εδώ φτάνουμε στο σημείο να "επιλέξουμε" την ιδανικότερη αντίπαλο, αυτή που θα ταιριάξει περισσότερο στον Σκίμπε και τα παιδιά του για να αποκτήσει ποδοσφαιρικό... νόημα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μία τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια, μία ομάδα φουλ στο ταλέντο και δύο σύνολα "σταθερές αξίες" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η παγκόσμια, η ταλαντούχα και οι σταθερές αξίες

ΙΤΑΛΙΑ

Η φαινομενικά δυνατότερη ομάδα στην οκτάδα των μπαράζ είναι η Ιταλία. Οι "γείτονες" μας με τέσσερα παγκόσμια κύπελλα και μ' ένα ευρωπαϊκό είναι αναμφισβήτητα ένα πανίσχυρο σύνολο, γεμάτο ιστορία που αν δεν τύχαινε στον όμιλο των προκριματικών με την Ισπανία θα περνούσε απευθείας στα τελικά της Ρωσίας. Δεν την προτιμούμε καθόλου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ο 69χρονος Τζιάν Πιερό Βεντούρα είναι ο άνθρωπος που ηγείται τεχνικά της "σκουάτρα ατζούρα". Τίτλους δεν έχει κατακτήσει την καριέρα του, ωστόσο έχει προπονήσει ένα κάρο κλαμπ στην Ιταλία με αποκορύφωμα βέβαια την εθνική ομάδα της χώρας του που ανέλαβε το 2016.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Από που ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Ένα σύνολο με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του Βεντούρα για να πάει στο Μουντιάλ. Δεν θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη με τον ηγέτη Μπουφόν. Επιλέγουμε τον Τσίρο Ιμόμπιλε ως τον πιο επικίνδυνο παίκτη γιατί βρίσκεται σε "δαιμονιώδη" φόρμα και σκοράρει ασταμάτητα.

Η παγκόσμια, η ταλαντούχα και οι σταθερές αξίες

ΚΡΟΑΤΙΑ

Φοβεροί παίκτες ατομικά οι Κροάτες, αλλά με την εθνική τους ομάδα παρουσιάζονται σχεδόν πάντα ανέτοιμοι για κάτι μεγάλο. Φτάνουν στην πηγή, αλλά νερό δεν έχουν πιει ακόμη. Ελπίζουμε αν τύχουν με την Εθνική μας ομάδα να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο...

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Ο Λούκα Μόντριτς είναι ο απόλυτος σταρ στους "καρό". Ο "εγκέφαλος" της Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται της εθνικής του ομάδας και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ολόκληρη η αγωνιστική τους συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς είναι 50 ετών και ανέλαβε την Κροατία στις 7 Οκτωβρίου του 2017. Ο πρώην τεχνικός της Άλ-Αΐν ουσιαστικά πήρε μία... βόμβα στα χέρια του και τα έβγαλε πέρα, καθώς κλήθηκε να οδηγήσει την εθνική του ομάδα στα μπαράζ πριν το τελευταίο ματς-τελικός στην Ουκρανία. Τα κατάφερε και επόμενος στόχους του πια είναι το Μουντιάλ.

Η παγκόσμια, η ταλαντούχα και οι σταθερές αξίες

ΕΛΒΕΤΙΑ

Οι Ελβετοί κρατούσαν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών. Στο μεγάλο "τελικό" του ομίλου λύγισαν μέσα στην Πορτογαλία, δίνοντας έτσι το εισιτήριο για τη Ρωσία στον Φερνάντο Σάντος. Πρόκειται για μία ομάδα "πιστή" στα μεγάλα ραντεβού, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η πολυεθνική ομάδα της Ελβετίας έχει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές να επιδείξει. Παίκτες που αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτός που ξεχωρίζουμε πάντως είναι ο Σερντάν Σακίρι. Ο 26χρονος είναι ένας πολύ επικίνδυνος... μπουκαδάρος winger με εξαιρετικά στημένα επίσης. Αγωνίζεται στην Αγγλία για λογαριασμό της Στόουκ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Από το 2014 ο Βόσνιος Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έχει αναλάβει την τύχη της Ελβετίας. Μέχρι και το ματς με τους Πορτογάλους, ο Πέτκοβιτς σε φιλικά και προκριματικά είχε εννέα στα εννέα!

Η παγκόσμια, η ταλαντούχα και οι σταθερές αξίες

ΔΑΝΙΑ

Η φαινομενικά πιο αδύναμη ομάδα από τους "δυνατούς" των μπαράζ είναι η Δανία. Διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές στο σύνολό της ωστόσο... πάσχει στο κομμάτι της σταθερότητας, γιατί μπορεί έπειτα από μία μεγάλη νίκη να την "πάθει" σ' ένα ματς που είναι το απόλυτο φαβορί.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Κορυφαίος παίκτης της συγκεκριμένης ομάδας, ο πιο σταθερός και με ηγετικές τάσεις είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ. Ο Δανός με το 10 στην πλάτη φημίζεται για τις αρετές του στο κομμάτι της δημιουργίας και φυσικά στα στημένα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Άγκε Χαρέιντε δεν είναι αυτό που λέμε... προπονητικό φόβητρο. Στα 64 του χρόνια δεν έχει βγει εκτός Σκανδιναβίας για να προπονήσει κάποιο κλαμπ, έχοντας κατακτήσει οκτώ τίτλους στις εννέα ομάδες που προσελήφθη...

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...

Αυτοί είναι οι τέσσερις υποψήφιοι αντίπαλοί μας για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Εσείς ποιον επιλέγετε; Η κλήρωση θα γίνει σήμερα (17/10, 15:00) στη Ζυρίχη, ενώ οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για 9,10,11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς 12,13 και 14 του ιδίου μήνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK