Ο Βάλνερ μίλησε για την αδικία του 2008 στην ΑΕΚ και του 2018 στον ΠΑΟΚ

Ο Ρόμαν Βάλνερ που την αγωνιστική σεζόν 2007-2008 αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μέσω συνέντευξης του τοποθετήθηκε στα όσα έχουν συμβεί στο φετινό πρωτάθλημα, και τα συνέκρινε με τα προ δεκαετίας γεγονότα.

Ο Βάλνερ μίλησε για την αδικία του 2008 στην ΑΕΚ και του 2018 στον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Ο Ρόμαν Βάλνερ έμεινε "χαραγμένος" στην ιστορία της ελληνικής superleague ως η... πέτρα του σκανδάλου που τη σεζόν 2007-2008 σημάδεψε -άθελά του- ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Όχι τόσο για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα, ούτε και για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά για την αντικανονική του συμμετοχή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό το 2008 στο "Καυτανζόγλειο", που είχε κρίνει στα δικαστήρια το πρωτάθλημα υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Τότε, οι "Πόντιοι" είχαν επικρατήσει 1-0 με γκολ του Γιώργου Μπάρκογλου, αλλά ο αγώνας πήγε στους Πειραιώτες με 0-3 επειδή ο Αυστριακός επιθετικός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Ο ίδιος, με αφορμή τα παρελκόμενα του ματς της Τούμπας που δεν ξεκίνησε ποτέ και έδωσε τη νίκη στη ΑΕΚ με σκορ 3-0, μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" κάνοντας μια σύντομη αναδρομή σε εκείνη την περίοδο, συγκρίνοντάς τη, μάλιστα, με τα σημερινά πεπραγμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου:

"Ήταν μια παρόμοια κατάσταση. Διάβασα στο ίντερνετ και είδα στο βίντεο τι συνέβη. Για μένα τότε ήταν δύσκολο και δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν έπρεπε να παίξω σε εκείνο το παιχνίδι. Μερικές φορές βλέπεις διαφορετικά την ίδια κατάσταση.

Τώρα είναι άδικο για τον ΠΑΟΚ και τότε ήταν άδικο για την ΑΕΚ. Περίεργη κατάσταση ξανά. Ο κόσμος ξεχνά πολύ γρήγορα τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Το ένα που μου είχαν πει τότε είναι ότι αυτή είναι η Ελλάδα.

Και το άλλο ότι ο Ολυμπιακός έχει τους σωστούς ανθρώπους στην ομοσπονδία και στην πολιτική. Ένιωσα κι εγώ ότι με έκλεψαν. Mου έκλεψαν έξι μήνες από την ποδοσφαιρική καριέρα μου.

Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο μπορείς να ξανακερδίσεις πράγματα, στο μέλλον. Και να συνεχίσεις γιατί αυτή η απόφαση δεν είναι δικό σου λάθος και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Να το δεχτείς και να συνεχίσεις πιο δυνατός".

News 24/7

24MEDIA NETWORK