Τι προβλέπεται πλέον για την διάλυση των ΠΑΕ

Με αφορμή τον κίνδυνο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει τον ίδιο δρόμο με την ΑΕΚ και τον Άρη (διάλυση και υποβιβασμός στην Γ' Εθνική), το Contra.gr θυμίζει τι ισχύει πλέον και πως τα χρέη πλέον ακολουθούν τις εταιρίες!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον... καταχρεωμένο Παναθηναϊκό, ζητώντας παράλληλα να βγουν μπροστά τα βαριά πορτοφόλια της ομάδας, έτσι ώστε να σωθεί από τα χρέη.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάδοχη λύση ή κατάσταση στο όλο θέμα, τότε η πράσινη ΠΑΕ είναι πιθανό να ακολουθήσει το δρόμο τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Άρη. Δηλαδή να διαλυθεί και να πέσει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Μέχρι πρόσφατα τα χρέη δεν... ακολουθούσαν τις νεοσύστατες ΠΑΕ που μπορούσαν να χρησιμοποιούν το ίδιο σήμα και όνομα. Αυτό πλέον όμως έχει αλλάξει, σύμφωνα με την τελευταία αλλαγή του νόμου!

"… σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ΑΑΕ (Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία) τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το Σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, η νέα αυτή ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες εν γένει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτον, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στο χρονικό διάστημα έως τη θέση της σε εκκαθάριση, εφόσον δεν έχει επέλθει για καθεμία απ’ αυτές παραγραφή σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε περίπτωση διατάξεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK