Χριστόπουλος: "Τα έκανε... μαντάρα ο Σκίμπε, αλλά να μείνει"!

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες", τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Μίχαελ Σκίμπε έκανε πολλά λάθη στο αρχικό σχήμα κόντρα στην συντριβή με την Κροατία, όμως θα πρέπει να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hristopoulos EUROKINISSI

Ο Έλληνας τεχνικός, που εργάζεται στην Κύπρο και τον Άρη Λεμεσού, μίλησε για την καριέρα του στο νησί της Αφροδίτης, όμως τα πιο... ζουμερά σχόλια του αφορούσαν την Εθνική ομάδα.

Εκεί, δεν δίστασε να κάνει την κριτική του στον Μίχαελ Σκίμπε, τονίζοντας πως απέτυχε να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του, σχολίασε πως η Ελλάδα κληρώθηκε σε εύκολο όμιλο στα προκριματικά, ενώ κατέληξε πως ο Γερμανός πρέπει να παραμείνει στον πάγκο μιας και έδειξε έργο.

"Τα γκολ σχεδόν πάντα προέρχονται από ατομικά λάθη. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα κάνουν ένα λάθος και θα δημιουργηθεί κάποια κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι από τα παιχνίδια που από την αρχή πήγαν όλα στραβά. Δεν ξέρω ίσως τώρα γίνομαι μετά χριστόν προφήτης και αυτό δεν είναι σωστό καθώς λέω την άποψη μου μετά τον αγώνα αλλά θα το κάνω. Πιστεύω ότι και η επιλογή του προπονητή όσον αφορά τον αρχικό σχηματισμό ήταν λάθος ή τουλάχιστον δεν λειτούργησε καθόλου κατά την διάρκεια του αγώνα και αυτό φάνηκε στα πρώτα είκοσι λεπτά όπου η ομάδα μας είχε μόνο παθητικό ρόλο, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε καθόλου τη μπάλα αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και καλή άμυνα, ιδιαίτερα από τις πτέρυγες μας δημιουργούσαν προβλήματα", είπε αρχικά στον Sport24 Radio 103,3 και συνέχισε:

"Μετά το 2-0 και μετά το 20 άλλαξε ο σχηματισμός μας σε 4-2-3-1 ή σε 4-4-2, άλλαξε η μορφή του αγώνα. Η ομάδα δημιούργησε καταστάσεις, σκόραρε και πάλι υπήρχαν παίκτες σε θέσεις που ήταν λίγο αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους. Δηλαδή ο Σταφυλίδης ήταν αριστερό χαφ, ο Ζέκα δεξί χαφ, ο Τζιόλης στον άξονα είναι διαφορετικό κάποιοι παίκτες στον άξονα να παίζουν με δυο και διαφορετικό με τρεις. Ο Μανιάτης σαν δεξί μπακ που δεν ξέρω αν στην Τουρκία παίζει σε αυτή τη θέση. Σίγουρα και οι διεθνείς μας βρέθηκαν σε κακή βραδιά κάποιοι παίκτες που αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί. Απλά πήγαν όλα ανάποδα και δυστυχώς ήρθε αυτό το μεγάλο σκορ".

Μήπως η Κροατία ήταν τόσο πολύ ανώτερη από εμάς και εμείς υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητες της εθνικής μας ομάδας;

"Η γνώμη μου είναι πως σε αυτή τη φάση βρεθήκαμε σε έναν πολύ καλό όμιλο για εμάς. Πάρα πολύ εύκολο όμιλο. Ακόμα και ο ισχυρός ήταν το Βέλγιο, δεν ήταν η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και από εκεί και μετά υπήρχε μια Βοσνία που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, φαινόταν αυτό και από εκεί και μετά όλες οι άλλες ομάδες ήταν στα μέτρα μας. Βρεθήκαμε σε έναν πάρα πολύ εύκολο όμιλο κατά την προσωπική μου άποψη. Ξεκινήσαμε στραβά τη φάση των ομίλων αλλά στη συνέχεια καταφέραμε και αποκτήσαμε το ομαδικό πνεύμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα το βρούμε μπροστά μας στα επόμενα χρόνια εφόσον διατηρηθεί αυτή η συνοχή. Αυτό ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός αλλά ακόμη έχουμε απόσταση να διανύσουμε ώστε να φτιάξουμε ένα συγκρότημα δυνατό και αρκετά ισχυρό.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι κόντρα στην Κροατία έχουμε τους ποδοσφαιριστές σαν Ελλάδα και ας υπήρχαν κάποιες ελλείψεις, όπως η έλλειψη του Μάνταλου που είναι μια ηγετική φυσιογνωμία, η έλλειψη του Τοροσίδη στην αμυντική γραμμή και του Μανωλά οι οποίοι είχαν δέσει την άμυνα μας. Η έλλειψη ακόμη και του Δώνη που πραγματικά στα τελευταία ματς έδειξε τις δυνατότητες του και δείχνει μια δυνατή μονάδα για την Εθνική. Παρά τις ελλείψεις αυτές θεωρώ ότι είχαμε τις μονάδες για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί κόντρα στους Κροάτες. Και πιστεύω ότι στον επαναληπτικό εφόσον δουλέψουμε λίγο στο μυαλό μας την κατάσταση και μπούμε με τη σωστή νοοτροπία μέσα στο παιχνίδι η εικόνα μας θα είναι τελείως διαφορετική".

Τέτοια αποτελέσματα, το ξέρετε καλά, συνήθως ανοίγουν και θέμα προπονητή, είναι η φύση της δουλειάς. Θεωρείτε σωστό αυτή τη στιγμή να έχει ανοίξει θέμα ομοσπονδιακού τεχνικού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

"Όχι διαφωνώ με αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει ο κ. Σκίμπε στη θέση. Έχει ξεκινήσει ένα έργο, έχει δείξει κάποια λογική, δουλεύει βάση κάποιου πλάνου, δημιουργώντας ένα σταθερό ρόστερ και κάνοντας κάποιες λίγες αλλαγές. Και αυτός επειδή δεν ήξερε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές όπως τους ξέρουμε εμείς, τώρα πλέον τους ξέρει, και νομίζω θα ήταν λάθος εφόσον έχουμε κάνει ένα-δυο βήματα προς τα εμπρός να γυρίσουμε πάλι στην αφετηρία. Προσωπική μου άποψη είναι λάθος αυτό που συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο που βρίσκομαι, οι συχνές αλλαγές προπονητών νομίζω μόνο πρόσκαιρα μπορεί να αλλάξει κάτι ίσως στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Νομίζω οι διοικήσεις πρέπει να έχουν έναν μόνιμο προπονητή για να μπορέσουν να χτίσουν πάνω σε αυτόν".

Εκτιμάς ότι έως εδώ ήταν το ταβάνι της εθνικής ομάδας ή θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω που σαφώς θα ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ;

"Εγώ πιστεύω ότι όπως ήρθαν τα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε αυτά τα δυο ματς με την Κροατία. Δυστυχώς όμως κάναμε ένα παιχνίδι στο Μάκσιμιρ που από το ξεκίνημα πήγε στραβά, από τα πρώτα λεπτά και δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο κάποιες στιγμές και δυστυχώς σε εμάς έτυχε στα μπαράζ, στο πιο σημαντικό μας παιχνίδι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρξει σταθερότητα, να συνεχίσει για μένα ο κ. Σκίμπε για άλλα δυο χρόνια τουλάχιστον. Να μπορέσει να χτίσει πάνω στις βάσεις που δημιουργήθηκαν και από εκεί και μετά να κριθεί για το έργο του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK