Κοντονής: "Το πρόβλημα είναι της ΕΠΟ, ας το λύσει"

Το μπαλάκι στην ΕΠΟ "πέταξε" ο Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας πως η Ομοσπονδία είναι αυτή που έχει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσει, ενώ στάθηκε στην ομολογία από πλευράς FIFA ότι υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για το αυτοδιοίκητο και το θέμα του Κυπέλλου.

Κοντονής: "Το πρόβλημα είναι της ΕΠΟ, ας το λύσει"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υφυπουργός:

"Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους εκπροσώπους, παρουσία του προέδρους, εποικοδομητική, ειλικρινής, πλην όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Μας ζητήθηκε από τη FIFA η ανάκληση της απόφασης για το Κύπελλο και μας δηλώθηκε ότι η ΕΠΟ προτίθεται να αποσύρει την προσφυγή από το ΣτΕ. Δηλώσαμε ότι δεν φοβόμαστε και επιθυμούμε απόφαση από τα ανώτατα δικαστήρια. Μας ζητήθηκε από τη FIFA να ξαναρχίσει το Κύπελλο. Εκφράσαμε την άποψη ότι όσο περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, δεν υπάρχει περίπτωση ανάκλησης της ειλημμένης απόφασής μας.

Αν υπάρξει ανάκληση της προσφυγής, προϋπόθεση είναι η ίδια η ΕΠΟ να πάρει πρωτοβουλίες και μέτρα για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τεθούν σε αναστολή όσοι ασκούν εξουσία και διοίκηση σε όλα τα αξιώματα του ποδοσφαίρου και είναι κάτι που το ζητήσαμε από πέρυσι. Δηλώσαμε στην FIFA ότι θα πρέπει να υπάρξει εναρμονισμός του καταστατικού της ΕΠΟ με ό,τι ισχύει διεθνώς και όχι να θέτουν στο απυρόβλητο διοικητικούς παράγοντες και διαιτητές που έχουν ανοιχτά μέτωπα με την δικαιοσύνη, ακόμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει, καθώς όταν εκδίδεται μία απόφαση η οποία αφορά την προστασία της έννομης τάξης, τότε αφορά την κοινωνία και δεν υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Παρέδωσα απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, με την FIFA ως αντίδικο, που μας δικαιώνει. Η διακοπή του κυπέλλου είναι ένα προληπτικό μέτρο για να προλάβουμε τα χειρότερα. Αν ακούτε ανθρώπους της FIFA να λένε πως ίσως θα έπρεπε να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος για να ξεκινήσει η κάθαρση ή αν παραδέχονται πως πρέπει να διευθύνουν ξένοι διαιτητές, τότε αυτό συνιστά παραδοχή των όσων υποστηρίζουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κίνδυνος για αποκλεισμό της Ελλάδας

News 24/7

24MEDIA NETWORK