Στα χέρια Κοντονή η επιστολή της FIFA

Η FIFA έστειλε επιστολή στον Σταύρο Κοντονή κατόπιν συμφωνίας, με την Ελλάδα να απομακρύνεται από το grexit.

Στα χέρια Κοντονή η επιστολή της FIFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η FIFA υλοποίησε την υπόσχεσή της να στείλει γραπτώς τα όσα συμφωνήθηκαν την Τρίτη με την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη.

Η επιστολή βρίσκεται στα γραφεία της γγΑ, ουσιαστικά βάζοντας καύσιμo στην πορεία απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ποδοσφαιρικό grexit.

Επόμενη κίνηση ήταν η απόσυρση του αιτήματος θεραπείας της ΕΠΟ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση Κοντονή, καθώς πλέον αναμένεται και η ανακοίνωση από πλευράς υφυπουργού ότι το Κύπελλο Ελλάδας θα συνεχιστεί.

Την άλλη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται κλιμάκιο της FIFA στη χώρα μας, ώστε επιβλέψει τις εργασίες εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Όταν συμβεί αυτό, θα ανοίξει κι ο δρόμος για πειθαρχικές διώξεις στους κακουργηματικά κατηγορούμενους αξιωματούχους της ΕΠΟ, τόσο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης όσο και για άλλες υποθέσεις, με συνέπεια να ανοίξει η πόρτα της εξόδου γι' αυτούς.

Επιπλέον, θα αρχίσει ο διάλογος για τα νομοθετήματα που κατά τη FIFA αντιβαίνουν στον κανόνα του αυτοδιοίκητου, με την ομοσπονδία να έχει ζητήσει την αλλαγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντονής στο Sport24 Radio: "Αυτά που συμφωνήσαμε είναι περισσότερα από αυτά που είχαμε θέσει αρχικά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK