Η ανάρτηση Κουτσοκούμνη για τα νέα δεδομένα

Το "post" του εκπροσώπου της FIFA για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανάρτηση Κουτσοκούμνη για τα νέα δεδομένα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Δευτέρα 10/10 η FIFA ανανέωσε την… θητεία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη ως εκπροσώπου της στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έπιασε αμέσως δουλειά.

Όπως ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχει στείλει ήδη έκθεση στην παγκόσμια Ομοσπονδία η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή και να εξετάσει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που ακύρωσε τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου και όρισε διοικούσα Επιτροπή για διάστημα δύο μηνών.

"Το θέμα των νέων δεδομένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΦΙΦΑ σε συνεδρία του την Παρασκευή.

Μέχρι τότε... δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις ή εκτιμήσεις. Σχετική έκθεση με ανάλυση της κατάστασης έχει αποσταλεί προς το ΔΣ ΦΙΦΑ. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την κατανόηση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι απόφαση θα πάρει η FIFA; Στην παγκόσμια ομοσπονδία δεν πρόκειται να δεχθούν την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου αφού πρόκειται για ξεκάθαρη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Στην FIFA δεν δέχονται διοικούσα επιτροπή σε καμία ομοσπονδία - μέλος της, ούτε παρέμβαση τρίτων σε εκλογές ποδοσφαιρικών οργάνων, ούτε κρατικές παραβάσεις όπως αυτή που επιχειρείται με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που ζητάει να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με έναν νόμο του Κράτους.

Τα σενάρια

Με δεδομένο λοιπόν, ότι αναβάλλεται η γενική συνέλευση που είχε οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 14/10 στην Βουλιαγμένη από την οποία θα προέκυπτε η εκλογική επιτροπή που θα ανακήρυσσε τις υποψηφιότητες για τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, η συγκεκριμένη ημερομηνία χάνεται.

Τι απομένει λοιπόν; Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου δεν θα γίνει δεκτή οπότε η FIFA θα ορίσει η ίδια διοικούσα επιτροπή ώστε να οδηγήσει σε εκλογές την ΕΠΟ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK