Καραγκούνης στο Ραδιόφωνο 24/7: "Η Γιουβέντους αξίζει το τρόπαιο"

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε στην εκπομπή "Contra Επίθεση" με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Αποστόλη Χορτάτο στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6 για τον τελικό του Champions League, για το σημαντικό φιλικό ματς της Τετάρτης και επόμενο παιχνίδι της "γαλανόλευκης".

Καραγκούνης στο Ραδιόφωνο 24/7: "Η Γιουβέντους αξίζει το τρόπαιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά τα όσα σχολίασε ο Γιώργος Καραγκούνης στην στην εκπομπή "Contra Επίθεση" με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Αποστόλη Χορτάτο στο " Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6.

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στον τελικό του Champions League: "Στο σημερινό παιχνίδι αν πω μια ομάδα ότι το δικαιούται περισσότερο βάσει όλη της τη χρονιά, αυτή είναι η Γιουβέντους. Είχε καλύτερη διάρκεια, είναι αήττητη και γενικότερα έδειξε πιο ομάδα. Η Ρεάλ είχε κάποιες εκλάμψεις η απόδοσή της. Ο τελικός βέβαια είναι τελικός. Παίζουν πολλά ρόλο. Θα έλεγα η Γιουβέντους κατά τη γνώμη μου το δικαιούται.

Είναι ολοκληρωμένες ομάδες και οι δύο. Δεν είναι μόνο η άμυνα της μίας, ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν δείτε τα μπακ των δύο ομάδων, μπορούν να κρίνουν ένα ματς μόνοι τους. Λέει πολλά το ότι δεν δέχθηκε γκολ από την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα ο Μπουφόν δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση στους παίκτες του. Αυτός ο Κιελίνι επίσης με το πάθος του ξεχωρίζει. Αυτό για τον αθλητισμό είναι πολύ σημαντικό. Οι Ιταλοί είναι μετρ της άμυνας και της τακτικής. Την τελευταία χρονιά παίζουν και λίγο πιο επιθετικά".

Για το σύστημα της Γιουβέντους: "Αν παίζεις σφιχτά μια ομάδα με τρεις πίσω όπως το κάνει η Γιουβέντους, έχει μια ασφάλεια αμυντική. Τα μπακ ανεβαίνουν ψηλά, στο κέντρο είναι δύο παίκτες που ξέρουν μπάλα. Αν ξέρεις να παίζεις αυτό το σύστημα σωστά έχεις αβαντάζ. Χρειάζονται και οι κατάλληλοι παίκτες. Αν έχεις μπακ σαν τον Ντάνι Άλβες που κάνει τόσες ασίστ, καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις".

Για το φαβορί του τελικού: "Ξεκινάει σαν φαβορί η Ρεάλ. Έχει λιγότερη πίεση, το πήρε πέρυσι. Η Γιουβέντους έχει το βάρος. Έχει να κατακτήσει το τρόπαιο πολλά χρόνια. Έχει δείξει όμως ότι φέτος ειδικά δεν της λείπει τίποτα. Έχει κάνει ήδη το νταμπλ στην Ιταλία και θέλει να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Ίντερ που θα πετύχει το τρεμπλ".

Για τον φιλανθρωπικό αγώνα που θα γίνει στην Κρήτη μεταξύ των θρύλων της Ίντερ και της Εθνικής του 2004: "Θα παίξουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ελπίζουμε να έχει κόσμον. Να έρθουν να δουν μια γιορτή. Μετά τα όσα έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα θα είναι καλό να δούμε ωραίες εικόνες. Είναι μια ευκαιρία και για το σκοπό που γίνεται, το Όραμα Ελπίδας, αλλά και για τα ονόματα που θα έρθουν, ποδοσφαιριστές παγκόσμιας εμβέλιας και εμείς με την εθνική του 2004 να το χαρεί ο κόσμος. Ήταν να παίξω και λίγο με την Ίντερ, αλλά έχουμε πολλές απώλειες, οπότε δεν ξέρω".

Για το ματς των προκριματικών με τη Βοσνία: "Είναι δύσκολο γιατί είναι και μια πολύ δυνατή έδρα. Έχει ποιότητα και παίκτες παγκόσμιας κλάσης η Βοσνία. Εμείς δείχνουμε να έχουμε βρει το ρυθμό μας και λειτουργούμε μια ομάδα. Τα αποτελέσματα θα έρθουν αργά ή γρήγορα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, αν παίξουν όπως ξέρουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK