Κοντονής: "Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται"

Για τα προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας πως η Κυβέρνηση δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται.

Κοντονής: "Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται"

Για τα προβλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου είπε: "Είναι μια παγιωμένη κατάσταση ετών στον χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν παθογένειες και εκτροπές από τους κανόνες που υπάρχουν και την τήρηση του νόμου. Είναι δύσκολο να το ανατρέψεις όλο αυτό, απαιτεί κόπο και μεγάλη προσπάθεια".

Για την κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα, είπε ότι "πρέπει να πάει ο κόσμος στα γήπεδα, όμως παράλληλα πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και το θέαμα και να μην κινδυνεύει ο κόσμος. Δεν πρέπει να έχει το νέο παιδί προσλαμβάνουσες καταστάσεις όλο αυτό το άθλιο υβρεολόγιο, αυτή την άθλια εικόνα, την βαρβαρότητα και το αίσχος".

Για το τι αντιμετωπίζει στον χώρο του αθλητισμού, σχολίασε: "Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τσουνάμι βίας. Πήγαμε πίσω τον αθλητικό νόμο και ασχοληθήκαμε με το νόμο για την αθλητική βία που ισχύει τώρα και σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν τακτικοί δικαστές και επιβάλλονται πρόστιμα. Θα ψηφιστεί άμεσα το δεύτερο νομοσχέδιο και αφορά την εναρμόνιση για το αντι-ντόπινγκ, που είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας. Πήγε λίγο πίσω ο μεγάλος αθλητικός νόμος".

Για την ΕΠΟ έκανε λόγο για το καθεστώς της αυτονομίας και τόνισε ότι δεν πήρε... καλό βαθμό: "Ασχολείται συνεχώς η Δικαιοσύνη με ζητήματα ακόμα και κακουργήματα με επίκεντρο τον χώρο του ποδοσφαίρου. Την συντηρούσαν την παθογένεια και οι διοικήσεις των ομάδων. Εμείς, τους έχουμε καλέσει να βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας".

Ο Σταύρος Κοντονής ονομάτισε ως φωτεινό παράδειγμα τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, για την δράση του κατά των ζητημάτων βίας και όχι μόνο, ενώ είπε ακόμα ότι αρκετοί άλλοι πρόεδροι: "έχουν παράλληλες δραστηριότητες με το ποδόσφαιρο που κερδίζουν πολλά περισσότερα χρήματα απ' ό,τι από τα εισιτήρια. Εκβιάζουν την κυβέρνηση με στρατούς. Η κυβέρνησή μας δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται. Να το καταλάβουν".

"Μέσα στον χώρο των φανατικών οπαδών, υπάρχουν πυρήνες που προκαλούν επεισόδια και υποθάλπτονται. Γι' αυτό και είναι σημαντικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η κάρτα φιλάθλου στα γήπεδα", δήλωσε ακόμα και συνέχισε για την διερεύνηση όσων έγιναν πριν το Άντερλεχτ - Ολυμπιακός, τονίζοντας: "Είναι η δεύτερη φορά που επιλαμβανόμαστε επεισοδίων για ευρωπαϊκό αγώνα μετά τον ΠΑΟΚ και θα δούμε τι ευθύνες προκύπτουν".

Για τα διοικητικά πρόστιμα και την κόντρα με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: "Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε άλλες ΠΑΕ πριν τον Παναθηναϊκό. Ήταν πέρα από κάθε φαντασία τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από εμένα δεν υπάρχει καμία απολύτως κόντρα με καμία ομάδα. Εμείς απλά εφαρμόζουμε το νόμο. Μπορούν να αποτανθούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα όποιες ομάδες θεωρούν ότι αδικούνται. Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει πάει στην δικαιοσύνη και ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Όλοι οι άλλοι το έχουν δεχτεί".

Όσο για την αποκάλυψη της δράσης εγκληματικής ομάδας που μεταξύ άλλων δρούσε και στα γήπεδα, είπε: "Για πρώτη φορά σε εκτεταμένα επεισόδια πιάστηκαν 19 άτομα. Παραπέφθηκαν και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Πρέπει τα νέα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Μια απερισκεψία τους, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους. Υπάρχουν και εγκληματικές οργανώσεις άλλου τύπου μέσα στους κύκλους των οργανωμένων".

Τέλος για την ενασχόληση ανθρώπων με το ποδόσφαιρο που παράλληλα έχουν ανοικτά δικαστικά μέτωπα, απάντησε: "Ο νέος αθλητικός νόμος θα προβλέπει όσοι εμπλέκονται, για ένα χρονικό διάστημα να τίθενται εκτός αθλητικής δράσης για όσο κρατά η δικαστική έρευνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK