Πετρούνιας και Κορακάκη οι κορυφαίοι του 2016

Τα χρυσά παιδιά του ελληνικού αθλητισμού, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ ως οι κορυφαίοι αθλητές για τη χρονιά που φεύγει. Κορυφαία ομάδα το δίδυμο των Μάντη-Καγιαλή της ιστιοπλοΐας. Στα ελληνικά μίλησε ο Φερνάντο Σάντος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη, δύο αθλητές που στηρίζει η Stoiximan.gr, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές για το 2016, στην εκδήλωση των ετήσιων βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και μεγάλος χορηγός ήταν η Stoiximan.gr.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, όπως αντίστοιχα συνέβη με την χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκη της σκοποβολής.

Οι Τάκης Μάντης και Παναγιώτης Καγιαλής, "χάλκινοι" στα 470 της ιστιοπλοΐας, κέρδισαν τις προτιμήσεις για την καλύτερη ομάδα για το 2016.

Κορυφαίος προπονητής του 2016 αναδείχθηκε ο πατέρας της Άννας, Τάσος Κορακάκης.

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία παρέλαβε για δεύτερη σερί χρονιά ο αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος, ενώ κορυφαία αθλήτρια ήταν ξανά η Δήμητρα Κοροκίδα. Καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία η ομάδα μπότσια BC3 (Ντέντα Άννα, Πανανός Νίκος, Πολυχρονίδης Γρηγόρης).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ

Από τους υψηλούς καλεσμένους ξεχώρισε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος διάβασε-μίλησε στα ελληνικά. "Καλησπέρα σε όλους τους Έλληνες. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ σε αυτήν τη χώρα που είναι στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ που βρίσκομαι εδώ για το βραβείο που μου δίνετε. Θέλω να το μοιραστώ με όλους που πάνω από 11 χρόνια εργάστηκαν μαζί μου. Αυτό το βραβείο είναι και δικό σας. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Μια μέρα θα επιστρέψω. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με ειρήνη και υγεία σε όλους. Ευχαριστώ πάρα πολύ", τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος δέχθηκε το βραβείο διεθνούς αθλητικής προσωπικότητας από τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Κώστα Κατσουράνη για την κατάκτηση του EURO με την Πορτογαλία.

Ο νυν παράγοντας της Παναχαϊκής μάλιστα ευχήθηκε στον Φερνάντο Σάντος "να γυρίσει όπως θέλει, να με έχει εμένα βοηθό να του μάθω κάποια πράγματα και να τον κάνω καλύτερο προπονητή".

Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε ο επίσης πρωταθλητής Ευρώπης ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μπάσκετ, Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ του ΠΣΑΤ για την τιμή. Θα ήθελα να βρίσκομαι μαζί σας, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της ομάδας μου δεν μου επιτρέπουν. Αντιλαμβάνομαι τη βαρύτητα της βράβευσης. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια συνέπεια και σθένος για να εκπροσωπούμε τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό".

Τα βραβεία μετά από αποφάσεις του ΔΣ του ΠΣΑΤ

ΕΠΑΘΛΟ "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ": ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος

ΕΠΑΘΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΜΠΙΚΟΦ Μάνια και ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ Μάριος

ΕΠΑΘΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΗΘΟΥΣ: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)

ΕΠΑΘΛΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ: ΚΑΡΑΛΗΣ Εμμανουήλ (Στίβος) & ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Στέφανος (Τένις)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο, Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016, με την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας (Ποδόσφαιρο)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ: ΙΤΟΥΔΗΣ Δημήτρης, Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016, με την Ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μπάσκετ)

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΗΘΟΣ: ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Κατερίνα (Αθλήτρια Τένις)

ΜΑΧΗΤΗΣ ΖΩΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ Απόστολος (Πρεσβευτής Συλλόγου "Ελπίδα")

Ο ΠΣΑΤ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα τιμήσει επίσης την κυρία Μαριάννα ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, για την πολύπλευρη κοινωνική δράση και προσφορά της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK