Με... οδηγούς τους νέους... Άντζα και Μπάρκα

Η Εθνική ξεκίνησε νικηφόρα για το Euro K17 και το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ παρουσιάζει: τον χρυσό σκόρερ της Θυμιάνη της Ξάνθης που αρέσει πολύ στην Ντόρτμουντ, τον φύλακα άγγελο της Μανδά που είχε προλάβει να κάνει γκελ σε Ιταλία και Γερμανία επειδή θυμίζει Νόιερ ενώ εκτελεί κι αποκρούει πέναλτι αλλά και το ρόστερ της ομάδας που δεν έχει παίκτη της ΑΕΚ αλλά 5 από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ!!

Με... οδηγούς τους νέους... Άντζα και Μπάρκα

Δύο από τα νέα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία ήδη βρίσκονται στα ραντάρ ξένων ευρωπαϊκών ομάδων, προσυπέγραψαν την σπουδαία νίκη της Εθνικής Κ17 με 1-0 κόντρα στο φαβορί του ομίλου Νορβηγία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, που γίνεται στη Σερβία.

Ο λόγος για τον σκόρερ Κωνσταντίνο Θυμιάνη (της Ξάνθης) και τον φύλακα-άγγελο Χρήστο Μανδά (του Ατρομήτου), που μετά το 1-0 με φανταστικές επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν παθητικό και τη νίκη. Μιλάμε για δύο 16χρονους ποδοσφαιριστές, τους οποίους εδώ και καιρό όχι απλά παρακολουθούν αλλά έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους γερμανικές και ιταλικές ομάδες που "κτενίζουν" τα ματς των μικρών ηλικιακάκα εθνικών ομάδων μας αλλά και πρωταθλημάτων μας ( δηλαδή Κ17, Κ16, Κ15).

Ο Θυμιάνης κόντρα στους υψηλόσωμους Νορβηγούς έπαιξε στόπερ, αν και στο προηγούμενο παιχνίδι της Εθνικής μας, στο οποίο πάλι χρίστηκε σκόρερ, φορούσε την φανέλα με το δέκα και έπαιζε αριστερός μπακ. Ουσιαστικά πρόκειται για ολ αράουντ αφού με την ίδια επιτυχία στην ομάδα καλύπτει και την θέση του αμυντικού μέσου. Οι ειδικοί βλέπουν στον Θυμιάνη ένα κράμα των Παρασκευά Άντζα και Παντελή Καφέ ενώ ήδη τον "φλερτάρει" η Ντόρτμουντ.

Το...ανησυχητικό για την Ξάνθη είναι πως ο Θυμιάνης δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στην ακριτική ΠΑΕ και κάπως έτσι την έπαθε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός που περίμενε πρώτα να ενηλικιωθεί το σπουδαίο ταλέντο του, ο επιθετικός Αργύρης Καμπετζής, για να του τον κλέψει τελικά η Ντόρτμουντ!!

Όσον αφορά στον Χρήστο Μανδά, αυτός πρόλαβε να φτιάξει...πανευρωπαικώς το ονομά του απο το περσινό τουρνουά στην Τουρκία, όταν στον τελικό του Aegean Cup έπιασε δυο πέναλτι και η Εθνική Πάιδων πήρε με 5-4 το Κύπελλο απέναντι στους διοργανωτές. Ο Μανδάς που πρίν απο περίπου δύο μήνες έγινε ο νεαρότερος επαγγελματίας παίκτης στην ιστορία του Ατρομήτου (υπέγραψε πριν κλείσει τα 16 του χρόνια) απασχολεί πολύ σοβαρα Αμβούργο και Φιορεντίνα (τον θέλουν για την Κ20 παρότι του 2001) ενώ τον σκανάρει και η Λϊβερπουλ.

Μάλιστα σκάουτ της Αταλάντα που τον είδε στο σαββατιάτικο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-1( Κ17), εντυπωσιάστηκε τόσο απο τα προσόντα του, που την επομένη ζήτησε και πήγε να τον δει και στην προπόνηση της Νέων στον Άγιο Κοσμά. Ο πιτσιρικάς εκτός απο εντυπωσιακή σωματοδομή είναι σούπερ με την μπάλα στα πόδια, με αποτέλεσμα πολλοί ξένοι σκάουτς να τον παραλληλιζουν σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του με τον... Νόιερ!! Δεν είναι τυχαίο πως στην ομάδα του στον Πειραιά, τον Αετό Κορυδαλλού, για να τον πείσουν να παίζει τερματοφύλακας τον άφηναν να εκτελεί τα πέναλτι και τα φάουλ (ομολογουμένως με επιτυχία). Όπως ο Βραζιλιάνος...Ροτζέριο Σένι στην Σαο Πάολο

* Το γκολ της εθνικής μας σημειώθηκε στο 28΄ ενώ το επόμενο ματς είναι με το αδύναμο Γιβραλτάρ, ενώ στον όμιλο βρίσκεται επίσης και η γηπεδούχος Σερβία.

Δείτε αναλυτικά τις ενδεκάδες του Νορβηγία-Ελλάδα:

Με... οδηγούς τους νέους... Άντζα και Μπάρκα

Η 20μελής αποστολή της Εθνικής Ελλάδας Κ17 ομολογουμένως έχει πολύ ταλέντο και ουσιαστικά είναι μια συνέχεια της Παίδων, με τον ίδιο μάλιστα προπονητή (Γεωργόπουλος). Στην συνθεσή της κάνει εντύπωση πως δεν υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ. Απο 5 έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναίκός, ΠΑΟΚ, 2 η Ξάνθη κι απο έναν Ατρόμητος, Αστέρας και Παναιτωλικός

Αναλυτικά το ρόστερ της Εθνικής Κ17:

Με... οδηγούς τους νέους... Άντζα και Μπάρκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK