Με... χαραγμένο το σημάδι από εκείνη τη νύχτα

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια τον Μάρτη του 2013 έστειλε την καριέρα του Έλληνα μεσοεπιθετικού σε πολύ χαμηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να ψάχνει και αυτός το… restart.

Με... χαραγμένο το σημάδι από εκείνη τη νύχτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα πολλά πράγματα είναι διαφορετικά. Ένα από αυτά είναι η καριέρα του Γιώργου Κατίδη, της οποίας το βελάκι αντί για πάνω δείχνει εδώ και χρόνια προς τα κάτω, αφού ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής γκρεμίστηκε μέσα σε μια νύχτα.

Ο Κατίδης βρέθηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2012 μετά από ταμειακή διευκόλυνση του επιχειρηματία Άλκη Φωτίου στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, και αποτέλεσε ένα σημαντικό μέρος των ελπίδων των ανθρώπων της διοίκησης στην προσπάθειά τους να σώσουν την κατηγορία. Τελικά τα πειράματα απέτυχαν, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και ο Κατίδης έχασε το δρόμο.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣ

Είναι αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Κατίδη στην ΑΕΚ εξ αρχής δεν ήταν η καλύτερη δυνατή γιατί περισσότερο απασχολούσε για εξωαγωνιστικούς λόγους παρά για τα κατορθώματα του μέσα στο γήπεδο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για διαφορετικά αίτια πλην των ποδοσφαιρικών. Από ένα σημείο και μετά έπαψαν να είναι ασήμαντα, καθώς μετά τη σκέψη του να πανηγυρίσει με τον εμετικό ναζιστικό χαιρετισμό το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Βέροια τη σεζόν 2012-13, έριξε μαύρο στην καριέρα του.

ΟΤΑΝ ΧΟΝΤΡΥΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ

Πλέον οι διαφορές δεν ήταν η περιορισμένη προσφορά στην ομάδα, η κόντρα με τον Λίνεν, οι δημόσιοι διάλογοι μέσα στα αποδυτήρια, η… φράντζα ή μία -από τις πολλές- αναρτήσεις στο Twitter. Ο Κατίδης έφυγε εκείνο το βράδυ από το ΟΑΚΑ μέσα στον πλήρη πανικό. Τη μία έλεγε ότι δεν ήξερε τι σημαίνει ο χαιρετισμός, την άλλη ότι ήθελε να αφιερώσει το γκολ στον… συμπαίκτη του Μιχάλη Παυλή, την άλλη στην κοπέλα του. Η ουσία είναι πως κατάλαβε λίγα λεπτά μετά τη λήξη ότι το κλίμα στην ΑΕΚ δεν τον "σήκωνε" και χωρίς δεύτερη κουβέντα δεν ξαναπήγε καν στα Σπάτα. Συνέχισε στη Νοβάρα, στη Βέροια και στον Λεβαδειακό, αλλά δεν ξαναβρήκε τα πατήματά του ποτέ.

Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ

Για την ακρίβεια, όχι απλώς δεν τα ξαναβρήκε, αλλά έφτασε σε ακόμα χειρότερο σημείο τον περασμένο Γενάρη. Τότε ο Κατίδης αγωνιζόταν… παράνομα (χωρίς δελτίο) σε τοπικό πρωτάθλημα, προκειμένου να μη χάσει εντελώς τη φυσική του κατάσταση για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που βρισκόταν -επαγγελματική- ομάδα που θα ήθελε να του εμπιστευτεί μια θέση στο ρόστερ της. Μέχρι που κατάφερε να απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη για εξωαγωνιστικούς -άσχημους- λόγους. Συγκεκριμένα σε ένα ματς του τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον… Άγιο Λουκά με τον Πυρσό Πετριάς, ο Κατίδης με τη φανέλα του πρώτου και ενώ το σκορ ήταν 2-2 χτύπησε αντίπαλο ο οποίος -σύμφωνα με όσα κατήγγειλε- πήγε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Κατίδης αρπάχτηκε με αντίπαλο και αφού πρώτα τον έβρισε τον χτύπησε.

Συγγενείς και φίλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εξέδρα μπήκαν μέσα στο γήπεδο για να κυνηγήσουν με άγριες διαθέσεις τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, ωστόσο ο τελευταίος κατάφερε να ξεφύγει. Τον έψαχναν κανάλια, εφημερίδες, σάιτ, η Αστυνομία και όποιος μιλούσε ελληνικά, με τον άλλοτε διεθνή με την Ελπίδων μεσοεπιθετικό να φτάνει σε σημείο που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς.

ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ...

Κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η καριέρα του Κατίδη, αν δεν είχε προηγηθεί ο αισχρός χαιρετισμός στο γκολ με τη Βέροια. Χειρότερα, πάντως, αποκλείεται να είχε πάει. Το θετικό για τον ίδιο τον Κατίδη είναι ότι βρήκε επόμενο επαγγελματικό σταθμό. Το -μοναδικό- θετικό για την ΑΕΚ στην όλη ιστορία, είναι ότι -τουλάχιστον- δεν φορούσε τη φανέλα της τη στιγμή που τέντωσε το χέρι του εκείνο το βράδυ της 16ης Μαρτίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK