Με... "υπογραφή" και στήριξη Τσίπρα η απόφαση για το Κύπελλο

Η συνάντηση που είχε ο Σταύρος Κοντονής με τον Αλέξη Τσίπρα πριν το Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης, η επιδοκιμασία των Υπουργών και οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης στα ποδοσφαιρικά θέματα.

Την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού ακόμα και στη ματαίωση του Κυπέλλου εξασφάλισε ο Σταύρος Κοντονής όπως προκύπτει από τις πληροφορίες.

Η δύσκολη απόφαση που πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού με αφορμή τα γεγονότα της Τούμπας στον ημιτελικό του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακού είχε την πλήρη...επιδοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρακολουθεί διακριτικά τα...δρώμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση

Πριν αρχίσει το Υπουργείο Συμβούλιο της Πέμπτης, Κοντονής και Τσίπρας είχαν μία ολιγόλεπτη συνάντηση κατ'΄ιδίαν. Ο Υφυπουργός ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου (την οποία είχε ήδη πάρει) και πήρε το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό ο οποίος άκουσε όλες τις λεπτομέρειες.

Λίγο αργότερα, ο Σταύρος Κοντονής έκανε τη σχετική ανακοίνωση του μέτρου κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία έγινε δεκτή με... ανακούφιση από τους συναδέλφους του Υπουργούς. Κάπως έτσι προέκυψε και το χαμόγελο της Ολγας Γεροβασίλη μετά το πέρας του Συμβουλίου αλλά και την ατάκα ότι "μάλλον δεν έχουμε Κύπελλο εφέτος".

Ο Υφυπουργός αναφέρει πάντα στους συνομιλητές του τις τελευταίες ημέρες ότι "θα πρέπει να ξέρουν άπαντες ότι τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ένας και μόνο άνθρωπος αλλά αποτελούν προϊόν συλλογικής κυβερνητικής βούλησης".

Οι επόμενες κινήσεις

Η εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα θα εμπεριέχει και πρωτοβουλίες του Σταύρου Κοντονή. Προς το παρόν ο Υφυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του αλλά ταυτόχρονα αναφέρει ότι η ματαίωση του Κυπέλλου ήταν η τελευταία προειδοποιητική βολή.

Ανάλογη απόφαση για το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο να παρθεί. Ωστόσο, αν παρατηρηθούν και πάλι φαινόμενα βίας σαν και αυτά της Τούμπας, τότε η επιλογή για τον Υφυπουργό είναι μονόδρομος, έστω και αν περιέχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Οι συνέπειες από μία πιθανή ματαίωση και του πρωταθλήματος θα είναι τεράστιες για το ελληνικό ποδόσφαιρικό οικοδόμημα αλλά ο Κοντονής δείχνει, προσώρας, να μην επηρεάζεται.

Την ίδια ώρα στο Υπουργείο θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, αρχής γενομένης από τη συνάντηση των ιδιοκτητών της Superleague την επόμενη Τρίτη. Ολα τα ενδεχόμενα πάντως είναι πλέον πιθανά.

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

Face Control

Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ Πλέιτ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!