Mαρινάκης κατά Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά

Η τηλεοπτική κόντρα των Μαρινάκη και Αλαφούζου κορυφώθηκε την Παρασκευή με ανακοίνωσε της "AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ", συμφερόντων του πρώτου που καταφέρεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρίας του ΣΚΑΙ.

Mαρινάκης κατά Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά

Αναλυτικά

Η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε», σχετικά με την διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες των συμμετεχόντων στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών καταγγέλει τα εξής:

«Την ώρα που η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε», τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της προκήρυξης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αναφορικά με την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως δεν διαθέτουν άπαντες το ίδιο αίσθημα ευθύνης περί τήρησης των προβλεπομένων. Σήμερα, οι εκπρόσωποι της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε», καθώς και οι αντίστοιχοι των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ 1 και ALPHA γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που πλήττει καταφανώς το κύρος, την ίδια την διαφάνεια της διαδικασίας, καθώς και την έξωθεν καλή μαρτυρία της.

Συγκεκριμένα, ενώ η προκήρυξη προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά την πρόσβαση των εκπροσώπων των εμπλεκομένων σχημάτων στα οικονομικά στοιχεία και εν γένει στον φάκελο των ανταγωνιστών, βρεθήκαμε προ μιας αναπάντεχης εξαίρεσης, που παραπέμπει σε πραξικοπηματικές πρακτικές, οι οποίες δημιουργούν εύλογα πλήθος ερωτημάτων και θίγουν κατάφωρα τα δικαιώματα τόσο των προσωρινών υπερθεματιστών, όσο και εν γένει των συμμετεχόντων στην διαδικασία, όπως αυτά προκύπτουν βάσει της προκήρυξης.

Δίχως κανένα σοβαρό επιχείρημα, εντελώς αυθαίρετα και με την πλήρη κάλυψη της Γραμματείας και της αρμόδιας για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Επιτροπής, τα σχετικά στοιχεία που αφορούν την ιδιοκτήτρια εταρεία του ΣΚΑΪ «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ», δεν τέθηκαν στην διάθεση των εκπροσώπων των προαναφερθέντων σχημάτων, γεγονός πρωτοφανές και αντιδεοντολογικό σύμφωνα με τις προβλέψεις τις προκήρυξης που συνιστά χωρίς αμφιβολία αλλοίωση της διαδικασίας. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν καθίστανται ακόμη πιο αμείλικτα αν αναλογιστεί κανείς πως την προσεχή Δευτέρα, λήγει η προθεσμία υποβολής ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

Με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί η άνευ λογικής και νομικής εξήγησης απόρριψη της προσφυγής της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε» για το δάνειο που είχε χορηγηθεί από ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του κ. Γιάννη Αλαφούζου στην εταιρεία-φορέα του ΣΚΑΪ, πρακτική που αντιτίθεται πλήρως στην κείμενη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, τότε πλέον, είναι σαφές πως η όλη διαδικασία καθίσταται διάτρητη. Την απόλυτη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, έχει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και προσωπικά ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος τίθεται ξεκάθαρα προ των ευθυνών του και οφείλει να προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία, το κύρος και την έξωθεν καλή μαρτυρία της διαδικασίας».

News 24/7

24MEDIA NETWORK