Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες η νίκη Ντογιάκου

Τί λένε εισαγγελικοί κύκλοι για τη νίκη του Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους και ανακηρύχθηκε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας για δεύτερη φορά

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες η νίκη Ντογιάκου

Η ανάγκη να δοθεί ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και η εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις φαίνεται πως οδήγησαν τους εφέτες της Αθήνας να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Ντογιάκου για την θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία.

Μπορεί ορισμένοι να εξεπλάγησαν στο άκουσμα της είδησης επανεκλογής του Ισίδωρου Ντογιάκου, στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας όμως, το σενάριο δεν φαινόταν καθόλου μακρινό, εάν φυσικά δεν υπήρχε κώλυμα λόγο της πρόσφατης ποινής σε βάρος του. Εισαγγελικοί κύκλοι κάνουν λόγο "για έναν άνθρωπο που γνωρίζει τη δουλειά, έχει διατελέσει προϊστάμενος και την προηγούμενη περίοδο, ενώ έχει δείξει τις ικανότητές του σε σημαντικές υποθέσεις".

Η επιβολή ποινής από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο στον Ισίδωρο Ντογιακο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά και η σύγκληση του ίδιου συμβουλίου πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, πράγμα που δεν συνηθίζεται, δεν αποκλείεται να αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη νίκη Ντογιάκου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν άλλωστε ότι πρέπει ακόμα περισσότερο αυτές τις εποχές η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί ανεξάρτητη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για να επιτελέσει το έργο της.

ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εκλέχθηκε επικεφαλής για δεύτερη φορά με 39 ψήφους, ενώ ο συνυποψήφιός του, εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιογας συγκέντρωσε 30 ψήφους. Τέλος η Γεωργία Τσατάνη που έθεσε επίσης υποψηφιότητα, έλαβε 7 ψήφους, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λευκά. Συνολικά 83 ψηφίσαντες έλαβαν μέρες στη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισίδωρος Ντογιάκος μπόρεσε να λάβει μέρος στην κούρσα καθώς ο Άρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής. Κι αυτό γιατί μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Νίκη και για το νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο. Επανεξελέγη με 81 ψήφους, ενώ 45 ψήφους έλαβε η αντίπαλός του, Ολυμπία Κλειτσάκη.

Πηγή: news247.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK