Νέος αθλητικός νόμος: Το αναλογικότερο σύστημα και το τέλος των δανεικών

Ο νέος αθλητικός κρύβει εκπλήξεις για όλα τα γούστα.

Νέος αθλητικός νόμος: Το αναλογικότερο σύστημα και το τέλος των δανεικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Τετάρτη θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος που μεταξύ άλλων θα ρυθμίζει και το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των ΔΣ στις ομοσπονδίες.

Οπω ς έχουμε γράψει αρκετές φορές, το νέο σύστημα θα είναι αναλογικότερο σε σχέση με το προηγούμενο, δεν θα πρόκειται όμως για καθαρή απλή αναλογική.

Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης του νομοσχεδίου διαπιστώθηκε ότι το να εφαρμοστεί απλή αναλογική στις εκλογές των ομοσπονδιών "συνάντησε" νομικά εμπόδια (συνταγματικού, μάλιστα, τύπου) και γι' αυτό το τελικό σχέδιο είναι διαφορετικό.

Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσει κανείς αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε φέρει σχετικά τροπολογία στη Βουλή πριν από τρεις μήνες.

Με το νέο νόμο επίσης ρυθμίζεται το καθεστώς των δανεικών στην Superleague. Πλέον απαγορεύεται το να δοθεί δανεικός ποδοσφαιριστής από ομάδα της κατηγορίας σε κάποια άλλη ενώ προβλέπεται η δημιουργία δεύτερων ομάδων κατά το ισπανικό πρότυπο οι οποίες θα μπορούν να φτάνουν μέχρι την Football League.

Επίσης, θα ρυθμιστούν θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK