Fact: Ο Τζαμπρότα είναι Έλληνας και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είναι Βραζιλιάνος

Ο Τζιανλούκα Τζαμπρότα έπρεπε να βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004. Είχε κάθε δικαίωμα βάσει... καταγωγής. Όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται στη Βραζιλία.

Fact: Ο Τζαμπρότα είναι Έλληνας και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είναι Βραζιλιάνος

Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Καψής, Τζιανλούκα Τζαμπρότα. Μία τετράδα άμυνας που θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά παραπάνω πράγματα από το Euro 2004.

Τέσσερις Έλληνες που έκαναν σπουδαία καριέρα και μάλιστα όλοι τους αγωνίστηκαν σε πρωταθλήματα εξωτερικού. Η σπουδαιότερη όλων ανήκει στον Τζαμπρότα, ο οποίος φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Γιουβέντους, της Μπαρτσελόνα και της Μίλαν.

"Γεννήθηκε στο Κόμο από τον Αλμπέρτο, με ρίζες από την Καμπάνια, και από τη Λουιζέλα", αναφέρει η wikipedia για την καταγωγή του βετεράνου μπακ, που είχε την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο δεξιά όσο και αριστερά, ενίοτε και ως εξτρέμ. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική, αφού ο πρωταθλητής κόσμου του 2006 είναι Έλληνας. Κατά 20,3%...

Το MyHeritage DNA συγκέντρωσε 8 παγκοσμίου φήμης βετεράνους ποδοσφαιριστές και ανέτρεξε στις ρίζες τους, κάνοντας σημαντικές αποκαλύψεις για την πιο απλή και συνάμα περίπλοκη ερώτηση: από πού κρατάει η σκούφια τους.

Fact: Ο Τζαμπρότα είναι Έλληνας και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είναι Βραζιλιάνος
AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Λόταρ Ματέους, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ερνάν Κρέσπο, Ρομπέρ Πιρές, Τζον Μπαρνς, Λουίς Γκαρθία και Τζαμπρότα ήταν οι προσκεκλημένοι της εταιρίας. Με άλλα λόγια, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Βραζιλιάνος, ένας Αργεντινός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος, ένας Ισπανός και ένας Ιταλός. Όχι ακριβώς...

Η ανάλυση του DNA των 8 ποδοσφαιριστών έφερε στο φως αρκετά σημαντικά ευρήματα. Για παράδειγμα, ο σπουδαίος Αργεντινός σκόρερ Κρέσπο δεν είναι Αργεντινός! Δεν είναι καν Νοτιοαμερικανός, βάσει του DNA του, αντιθέτως είναι Ίβηρας.

Ο διεθνής Άγγλος μέσος Μπαρνς γνώριζε ότι διαθέτει τζαμαϊκανές ρίζες, αφού γεννήθηκε στο Κίνγκστον. Αυτό που δεν γνώριζε, όμως, είναι πως το DNA του είναι περισσότερο ιρλανδικό και σκοτσέζικο, παρά αγγλικό. Συγκεκριμένα, είναι... 0% Άγγλος, βάσει DNA.

Ο Τζαμπρότα, από την πλευρά του, είναι μόλις 62,6% Ιταλός. Το 20,3% του DNA του είναι ελληνικό, κάτι που δεν του προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση. "Υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτάνε αν έχω ελληνικές ρίζες", εξήγησε στον άνθρωπο που του αποκάλυψε τα αποτελέσματα του τεστ του.

Υπήρχαν ακόμα πιο εντυπωσιακά ευρήματα για τον Τζαμπρότα, όπως ότι το 2,2% του προέρχεται από τη Μέση Ανατολή!

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα ακόμα ενός βετεράνου που σχετίζεται με την Ελλάδα. Ο πρώην μέσος και αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, αν και υπήρξε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2002, είναι Νοτιοαμερικανός μόλις κατά 1%.

Κατά 19,4% είναι Νιγηριανός, κατά 17% προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και κατά 16,3% είναι Ευρωπαίος από την ιβηρική χερσόνησο. Μάλιστα, κατά 5% είναι Σκανδιναβός!

Ιδού τι συνέβη με όλους τους ποδοσφαιριστές του εγχειρήματος

Χωράει ο Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα και ο Αζάρ στη Ρεάλ; Το νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο δίνει τις απαντήσεις.

Photo credits: AP Photo/Hassan Ammar

News 24/7

24MEDIA NETWORK