Οι επιπτώσεις της απόφασης για Μαρινάκη

Διαβάστε στο Contra.gr τι ακριβώς σημαίνει η σημερινή (18/06) απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και συγκεκριμένα η απαγόρευση ενασχόλησης με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ολυμπιακού.

Οι επιπτώσεις της απόφασης για Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Ύστερα από μία μαραθώνια απολογία που διήρκεσε περίπου 7,5 ώρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησε από την Ευελπίδων.

Μετά την απολογία του, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης μαζί με τον εισαγγελέα υπηρεσίας τού επέβαλαν απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Το Contra.gr αναλύει τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση για τον ισχυρό άνδρα της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

1. Πλέον, ο Βαγγέλης Μαρινακής δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά του Ολυμπιακού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του προέδρου και να τρέξει τις διαδικασίες για τη διάδοχη κατάσταση στην προεδρεία της ΠΑΕ. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο διευθύνων σύμβουλος των "ερυθρολεύκων", Γιάννης Βρέντζος αναμένεται να επιλεχθεί για τη θέση του προέδρου.

2. Επιπλέον, δεν είναι δυνατό να μετέχει ούτε στο ΔΣ της ΠΑΕ ούτε να εκπροσωπεί την ομάδα του Πειραιά στη Super League. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί να εμπλέκεται ενεργά σε ό,τι έχει να κάνει με το άθλημα.

3. Στον αντίποδα, η συγκεκριμένη απόφαση δεν συσχετίζεται με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς αφορά μόνο διοικητικά ζητήματα και δεν έχει καμία σχέση με τα περουσιακά στοιχεία του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παραμένει μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών και δεν επηρεάζεται το μετοχολόγιο.

4. Τέλος, ως φίλαθλος μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει κανονικά στα γήπεδα, καθώς δεν του έχει αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα. Άρα, μπορεί να δίνει το παρών στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" ή σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης εκτός ποδοσφαίρου: Σοκ στον Ολυμπιακό

Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Το "μέτωπο" στέλνει τον Ολυμπιακό στην UEFA

Τι μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για Μαρινάκη

Τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ για Μαρινάκη

Ο Αλαφούζος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου

News 24/7

24MEDIA NETWORK