ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

Ο Μιχάι Παζντάν, που σύμφωνα με τους Πολωνούς αρέσει και ΠΑΟΚ είναι ένας γρήγορος αμυντικός, που δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και αρέσκεται να πηγαίνει δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες. Το Contra.gr παρουσιάζει αναλυτικά 30χρονο άσο της Λέγκια.

Legia's Michal Pazdan, left, battles for the ball with Real Madrid's Cristiano Ronaldo during the Champions League Group F soccer match between Legia Warsaw and Real Madrid, at Stadion Wojska Polskiego, in Warsaw, Poland, Wednesday, Nov. 2, 2016. The match is played at the empty stadium because of earlier fan trouble during a Champions League match against Borussia Dortmund. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
pazdan cristiano ronaldo AP

Ο Μιχάι Παζντάν φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως μεταγραφικός στόχος τόσο των πρωταθλητών (οι οποίοι πάντως διέψευσαν) όσο και των κυπελλούχων Ελλάδος, καθώς Πολωνικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ "ψάχνονται" για να τον εντάξουν στο κέντρο της άμυνάς τους.

Το Contra.gr έφτιαξε το βιογραφικό του Πάζνταν και την "ακτινογραφία" για τη σεζόν που μας πέρασε και τον βρήκε αγωνιζόμενο στην Λέγκια Βαρσοβία.

Η ΠΡΩΤΗ "ΓΝΩΡΙΜΙΑ"

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

Γεννημένος στις 21 Σεπτεμβρίου 1987, ο Μιχάι Παζντάν ετοιμάζεται να κλείσει τα 30 του, με την Λέγκια Βαρσοβίας να είναι η τρίτη κατά σειρά Πολωνική ομάδα στην οποία έχει γράψει συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γκόρνικ και έφτασε στο τοπ επίπεδο του Πολωνικού πρωταθλήματος μέσω της Γιαγκελόνια.

Τον τελευταίο χρόνο έχει καθιερωθεί και στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ο καταμερισμός των συνολικών ενεργειών του μέσα στο γήπεδο είναι ανάλογος του μέσου όρου των κεντρικών αμυντικών, με τις αμυντικές μονομαχίες να καταλαμβάνουν το 1/4 της “πίτας”, ενώ άλλα 2/4 πιάνουν οι πάσες και οι εναέριες μονομαχίες.

ΣΤΟΠΕΡ - ΚΑΛΥΨΗ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

Ο βασικός θερμικός του χάρτης (αυτός που δημιουργείται με βάση την καταγραφή κάθε τους ενέργειας εντός αγωνιστικού χώρου) δίνει το κύριο στίγμα του Παζντάν, που παίζει στην αριστερή πλευρά και περισσότερο στον χώρο, ως κάλυψη που κεντρικού αμυντικού που θα βγει για την ατομική μονομαχία σε φάση άμυνας.

Σε επίπεδο δημιουργίας παιχνιδιού, ο θερμικός χάρτης στον οποίο καταγράφονται οι πάσες (είναι αυτός που ακολουθεί) δείχνει πως ο Παζντάν δεν ανεβαίνει το κέντρο για να κουβαλήσει μπάλα σε στιγμές που η ομάδα του ξεκινάει να χτίσει επίθεση από τη πίσω γραμμή.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

Η καταγραφή των αμυντικών μονομαχιών τον απεικονίζει να κινείται σε όλο το χώρο της αριστερής πλευράς της μεγάλης περιοχής της ομάδας του, δίνοντας την απαραίτητη κάλυψη που χρειάζεται ώστε ο αντίπαλος να μην έρθει σε θέση τελικής πάσας. Ο Πάζνταν μετράει 129 αμυντικές μονομαχίες, με ποσοστό επιτυχίας στο 73%.

Όσον αφορά τις φορές που ήρθε αντιμέτωπος με παίκτη που επιχείρησε να τον τριπλάρει (ο θερμικός χάρτης που ακολουθεί) στις 70 φορές που καταγράφηκε τέτοια μονομαχία, ο Παζντάν βγήκε νικητής στο 39% των περιπτώσεων, ποσοστό αρκετά υψηλό.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

Τα ποσοστά επιτυχίας στις εναέριες αμυντικές μονομαχίες που δίνει διαφέρουν ανάλογα τον χώρο στον οποίο έχουν καταγραφεί αυτές. Για παράδειγμα, στο χώρο στον οποίο αντιμετωπίσει κυρίως μέσους και μεσοεπιθετικούς, στα 15 μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή, το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 86%.

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 69% στις μονομαχίες που έχουν καταγραφεί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί που οι εναέριες μονομαχίες γίνονται με τον αντίπαλο επιθετικό. Στο ύψος της μικρής περιοχής, το ποσοστό επιτυχίας του Πάζνταν στις εναέριες μονομαχίες πέφτει ακόμα περισσότερο και φτάνει στο 58%. Το ύψος του δεν τον ευνοεί, καθώς ο Παζντάν εκμεταλλεύεται περισσότερο τα γρήγορα πόδια του.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

Ως συνέχεια της ανάγνωσης του παιχνιδιού του Παζντάν και του δυνατού του σημείου που είναι τα πόδια έναντι του κεφαλιού, το 53% επιτυχία στις μακρινές εναέριες μεταβιβάσεις μπάλας από την πίσω γραμμή έρχεται να επιβεβαιώσει την ικανότητά του να χειρίζεται καλά τη μπάλα με τα πόδια, καθώς έχει την δυνατότητα να “σημαδεύει” συμπαίκτη του.

OΠΑΖΝΤΑΝ ΣΤΟFOOTABBL MANAGER

Τέλος, για τους φαν τουFootball Managerπου θα σκεφτούν να εντάξουν τον Μιχάι Παζντάν στην ομάδα που ηγούνται, αυτή είναι η καρτέλα του στο τελευταίοupdateτου παιχνιδιού.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Παζντάν

News 24/7

24MEDIA NETWORK