Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης απαντούν στο Contra.gr

Τι ισχυρίζονται για την υπόθεση των 3.3 εκατ. ευρώ για την οποία έγινε κατάσχεση των λογαριασμών της ΕΠΟ.

Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης απαντούν στο Contra.gr

Ο έλεγχος στα βιβλία της ΕΠΟ είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί η κατάσταση του ταμείου της Ομοσπονδίας αλλά η Επιτροπή Εξομάλυνσης βρίσκεται αντιμέτωπη με μία “περίεργη” υπόθεση οικονομικού περιεχομένου που κρατάει από το 2012.

Αφορά τις διοικήσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου, του Γιώργου Σαρρή και του Γιώργου Γκιρτζίκη και είχε ως αποτέλεσμα την συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ που πέτυχε η εταιρία “Εθνική Factors Α.Ε." για ποσό 3.3 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό αφορά την συνεργασία της Ομοσπονδίας από το 2012 με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Eurostar Travel Plan αλλά έπρεπε να πληρωθεί στην “Εθνική Factor AE” στην οποία το ταξιδιωτικό πρακτορείο είχε εκχωρήσει τα λεφτά. Τα χρήματα όμως, από την ΕΠΟ κατέληγαν στο πρακτορείο για “απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο ως τώρα λόγο” όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της. Η εταιρία “Εθνική Factor AE” μάλιστα, από τις 6.4.2012 είχε στείλει προς την ΕΠΟ 54 ειδοποιήσεις για να καταβάλει σε αυτήν τα χρήματα, κάτι που δεν έγινε.

Το Contra.gr επικοινώνησε και με τους τρεις προέδρους, τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Γιώργο Σαρρή και τον Γιώργο Γκιρτζίκη.

Ο μεν πρώτος, ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και δήλωσε άγνοια. “Αγνοώ παντελώς το θέμα, πρώτη φορά το ακούω” υποστήριξε.

Ο Γιώργος Σαρρής - ανέλαβε στις 6 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τον Γενάρη του 2015 - υποστήριξε ότι η εκχώρηση έγινε τον Απρίλιο του 2012 επί προεδρίας Σοφοκλή Πιλάβιου και δήλωσε επίσης άγνοια. “Να πάρετε να ρωτήσετε τους προηγούμενους προέδρους, αυτοί είχαν κάνει την εκχώρηση. Το Travel Plan είχε μία σύμβαση την οποία ανανέωσε ο κ. Πιλάβιος τον Απρίλιο του 2012, δεν την ανανέωσα εγώ και τότε έγινε η εκχώρηση. Δεν έχω καμία ανάμειξη στις συμβάσεις και τις εκχωρήσεις” τόνισε στο Contra.gr και πρόσθεσε... “Δεν ήξερα ότι είχε γίνει εκχώρηση. Αυτά είναι θέματα λογιστικά που τα χειρίζονταν ο εκτελεστικός γραμματέας (σ.σ. ο Παυσανίας Παπανικολάου) μαζί με το λογιστήριο. Εγώ το άκουσα πρώτη φορά τώρα που προέκυψε το θέμα ότι έπρεπε να πληρώνουμε την Εθνική Factors AE”.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης τέλος, που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015, υποστήριξε και αυτός ότι η εκχώρηση δεν έγινε επί δικής του θητείας. “Τα οφειλόμενα ποσά δεν είχαν εκχωρηθεί επί δικής μου θητείας. Το λογιστήριο πλήρωνε γιατί το Τravel Plan δεν εκτελούσε την υποχρέωση του. Έπρεπε να πληρωθεί για να συνεχίσει να εξυπηρετεί την ΕΠΟ. Επί ημερών μου το Travel Plan πληρώνονταν μόνο για τα τρέχοντα έξοδα όχι για τα προηγούμενα. Για να μπορούμε να κινούμαστε ως ΕΠΟ. Εγώ ενημερώθηκα για την εκχώρηση στις αρχές του 2016 όταν το Travel Plan άρχισε να ζητάει λεφτά. Μου το είπε ο Δημήτρης Σιώτος, νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, ήταν τιμολόγια των προηγουμένων. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια”.

Επιτέθηκε εξάλλου, στην Επιτροπή Εξομάλυνσης. “Θα έπρεπε να λέει αυτά που πραγματικά υπάρχουν. Το αφήνει συγκεχυμένο για να παίρνει η μπάλα τους πάντες. Δυστυχώς αυτό κάνει” είπε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο στις αρχές Σεπτέμβρη στα παιχνίδια της εθνικής ανδρών στην Ολλανδία και στην Πορτογαλία για τον αγώνα των προκριματικών με το Γιβραλτάρ πληρώθηκε 50.000 ευρώ για τα ταξίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και όχι 500.000 ευρώ όπως έχει γραφτεί.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα από την Επιτροπή Εξομάλυνσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK