Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στον απόηχο των επεισοδίων του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μιλήσαμε με σπουδαστές και νέους εργαζόμενους για το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο με σκοπό να διαπιστώσουμε πόσοι το βλέπουν ακόμα και πόσοι σκέφτονται να το παρατήσουν.

Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο
EUROKINISSI

Σε μια εποχή που οι αγώνες δεν ολοκληρώνονται ποτέ, σε μια εποχή όπου οι διαμάχες ανάμεσα σε παράγοντες και ανάμεσα σε στρατούς φανατικών οπαδών φαίνεται πως έχουν βάλει στην άκρη το ποδόσφαιρο και τη χαρά του να παρακολουθείς την ομάδα σου να κερδίζει - ή ακόμα και να χάνει αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, το ποδόσφαιρο σαν άθλημα μοιάζει να έχει μπει τελείως στην άκρη.

Επεχείρησα να εντοπίσω ανθρώπους που παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει ποδόσφαιρο τα τελευταία 10-20 χρόνια, που ξεκίνησαν να χτίζουν τις αναμνήσεις τους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν αυτό ήταν ήδη επαγγελματικό άθλημα. Πόσο μπορεί να τους έχει επηρεάσει το δίδυμο των τυφώνων που ακούνε στα ονόματα παραγοντισμός και χουλιγκανισμός;

Και κάτι ακόμα, μπορείς να (μην) ξενερώσεις με το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ανδρέας, Νίκος, φοιτητές

Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ WATKINSON

"50-100 ανεγκέφαλοι διέλυσαν έναν αγώνα που θέλαμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε. Έχουμε κουραστεί με τέτοιες καταστάσεις. Η στιγμή που, μετά το γήπεδο, θα σταματήσουμε να βλέπουμε μπάλα και στην τηλεόραση, κοντεύει. Ίσως και να έχει φτάσει".

Κατερίνα, άνεργη

"Έχω καταλήξει ότι προτιμώ να ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο για λόγους συναισθηματικούς, μόνο για την ΆΕΚ, ομάδα που λατρεύω και ανυπομονώ να βρεθώ στο νέο της γήπεδο, όταν με το καλό ολοκληρωθεί το χτίσιμο του. Δεν θέλω να έχω καμία επαφή με αγώνες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, με τη Σούπερ Λίγκα γενικότερα και το ίδιο συμβαίνει με όσους δικούς μου ανθρώπους έβλεπαν κάποτε ποδόσφαιρο.

Δεν έχουν πια κανένα λόγο για να ανοίξουν την τηλεόραση ή να πάνε στο γήπεδο. Δεν έχουν απλά ξενερώσει, το έχουν σιχαθεί".

Αποστόλης, φοιτητής

Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ WATKINSON

"Βλέπω τους ξένους παίκτες να έρχονται και να παίζουν στην Ελλάδα και να βλέπουν έναν αγώνα να διακόπτεται στο 70' και να μην το πιστεύουν ούτε αυτοί, ούτε κι εμείς. Συμβαίνουν φοβερά πράγματα στο ποδόσφαιρο, δεν βλέπουμε πια ποδόσφαιρο και έτσι όπως πάμε θα μας κόψουν και το μπάσκετ. Είμαι Ολυμπιακός, αλλά πιστεύω πως είναι κρίμα για τον Παναθηναϊκό, να χάνει μέσα στην έδρα του και να μην του δίνουν τη δυνατότητα οι ίδιοι του οι φίλαθλοι να αντιδράσει".

Γιάννης, ηθοποιός

"Η λέξη 'τραγικά' έχει χάσει πια το νόημα της, δεν αρκεί για να περιγράψω αυτά που βλέπω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω παίξει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο, πια προτιμώ να χρησιμοποιώ τη λέξη 'αηδία' για να περιγράψω αυτό το κάτι σαν μπάλα που παίζεται στα γήπεδα".

Γιώργος, Στράτος, Μάριος, φοιτητές

Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

"Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό πια, είναι ξεκάθαρα ένας πόλεμος μεταξύ παραγόντων και μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Η μπάλα είναι κάτι που βλέπουμε και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, αλλά αν δεν φύγουν οι άνθρωποι που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά τα ατομικά τους συμφέροντα, στο τέλος θα απομακρυνθούμε και εμείς από το άθλημα".

Αλέξανδρος (Λονδίνο), ιδιωτικός υπάλληλος

Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

"Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν από χρόνια να παρακολουθεί πάρα πολύ ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως τον Ολυμπιακό, όπου και υποστηρίζω. Αλλά το ενδιαφέρον μου άρχισε να ατονεί και όχι τώρα, λόγω των δυο ετών χωρίς πρωτάθλημα που έχει ο Ολυμπιακός. Φταίει το ότι πριν από 2 χρόνια εγκαταστάθηκα στην Αγγλία, αλλά υπάρχει σίγουρα ένας κορεσμός για μια κατάσταση όπου το ποδόσφαιρο είναι πια περισσότερο μια μάχη παραγόντων παρά αθλητών".

Βασίλης, Γεράσιμος, φοιτητές

Ρωτήσαμε 10 νέους ανθρώπους τι γνώμη έχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

"Έχει χαθεί τελείως η μπάλα στο ποδόσφαιρο, είναι τραγικό να βλέπεις οπαδούς του Παναθηναικού να κάνουν κακό στη δική τους ομάδα", Βασίλης

"Εμένα μου αρέσει ο Παναθηναϊκός, αν και φίλαθλος του Ολυμπιακού. Μου αρέσει που έχει νέα παιδιά στην ομάδα, όπως επίσης μου αρέσει και η μπάλα που παίζει φέτος ο ΠΑΟΚ, αλλά αρκεί αυτό για να δεις ποδόσφαιρο σήμερα; Δε νομίζω", Γεράσιμος

Φωτογραφίες: Contra.gr / Φραντζέσκα Γιατζόγλου Watkinson

News 24/7

24MEDIA NETWORK