Η Επιτροπή Δεοντολογίας "απειλεί" τον Ολυμπιακό

Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης", γιατί μπορούν να μπλέξουν οι "ερυθρόλευκοι" λόγω της αλλαγής στον Κανονισμό Δεοντολογίας,πότε θα...ασχοληθεί μαζί τους η Επιτροπή και οι ποινές που μπορεί να επιβάλει στους "πρωταθλητές" λόγω...Μαρινάκη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας "απειλεί" τον Ολυμπιακό
Μαρινάκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κανονισμός Δεοντολογίας άλλαξε,η Επιτροπή μπορεί να επέμβει και για αδικήματα πριν από το καλοκαίρι του 2014 και ένα από αυτά είναι και η περίπτωση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη με την «εγκληματική οργάνωση».

Χρονικός περιορισμός που ήταν ελληνική… πατέντα η οποία αφαιρέθηκε έπειτα από την εναρμόνιση της Επιτροπής Δεοντολογίας με αυτόν της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η αλλαγή αυτή έγινε έπειτα από τις επαφές που είχε από τον περασμένο Απρίλιο με τηνFIFAο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προκειμένου η Επιτροπή να μπορέσει να επιληφθεί για τους εφτά κατηγορούμενους της ΕΠΟ (Προύντζος, Παπακωνσταντίνου, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος, Παπανικολάου, Υφαντής). Οι εφτά πάντως, ακόμη δεν έχουν κληθεί σε απολογία και για δύο από αυτούς (Παπανικολάου, Υφαντής) δεν συντρέχουν λόγοι αν το Συμβούλιο Εφετών κάνει αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα που προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, θα περιμένει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών(αναμένεται, το αργότερο, στο επόμενο δίμηνο να το βγάλει), και στη συνέχεια είτε αυτεπάγγελτα, είτε έπειτα από καταγγελία, θα μπορεί να επέμβει και θα καλέσει σε απολογία τους «ερυθρόλευκους».Νωρίτερα, δεν πρόκειται να το κάνει αφού οι τακτικοί δικαστές που την αποτελούν δεν θέλουν να καλέσουν σε απολογία κάποιον κατηγορούμενο που το Συμβούλιο Εφετών στην συνέχεια μπορεί να απαλλάξει παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος θα έχει προτείνει την παραπομπή του σε δίκη.

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει η ομάδα του Πειραιά είναι εξοντωτικές εφόσον κριθεί υπαίτια.

- Το άρθρο 18 του πειθαρχικού κώδικα για «δωροδοκία» προβλέπει υποβιβασμό, -6 βαθμούς από το πρωτάθλημα που θα πάρει μέρος και 300.000 πρόστιμο.

- Στο άρθρο 22 «επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» προβλέπεται υποβιβασμός και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

- Στο άρθρο 5 προβλέπεται εκτός από την χρηματική ποινή, επιστροφή τροπαίων.

Τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι απαράγραπτα, δεν υπόκεινται δηλαδή σε παραγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτοί είναι οι "28" της "εγκληματικής οργάνωσης"
Η αντίδραση Μαρινάκη: "Εκτελούν συμβόλαιο σε βάρος μου"
Πόρισμα Εισαγγελέα: "Ωφελημένη ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού..."
Αποστολίδης: "50-50 η κράτηση Μαρινάκη"
Σοκάρουν οι πιθανές ποινές για Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK