Βασιλειάδης: "Να σπάσει ο κύκλος της σχέσης παραγόντων-διαιτητών"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο "Ραδιόφωνο 24/7" και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τις ριζικές αλλαγές που έρχονται στο χώρο του ποδοσφαίρου ενώ αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων, τη βία στα γήπεδα και τη διαιτησία. Διαβάστε αναλυτικά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SPORTEXPO MARATHON 2017 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (MOTION TEAM)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SPORTEXPO MARATHON 2017 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ριζικές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου προανήγγειλε μέσω της εκπομπής "Η Φυλή των Φίλων" του Κώστα Αρβανίτη στο "Ραδιόφωνο 24/7" ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

"Με τροπολογία και με τις εκλογές που θα γίνουν στην ΕΠΟ, θα αλλάξει το καταστατικό. Έχουμε ζητήσει διαφάνεια και λογοδοσία" είπε ο κ Βασιλειάδης και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη FIFΑ και την UEFA έχουν μπει όροι.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η αίσθηση της διαφθοράς και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα.

"Χρειάζονται 2-3 χρόνια ηρεμίας και αποφάσεων, αλλά θα δώσουμε τη μάχη, την επόμενη ημέρα θα είμαστε νικητές", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Αναφερόμενος στη διαιτησία, ο κ. Βασιλειάδης, είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπει στην ουσία του ζητήματος και εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις.

"Μπαίνουμε για πρώτη φορά στην ουσία του ζητήματος. Πρέπει να σπάσει ο κύκλος της σχέσης παραγόντων-διαιτητών", είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση για αρχιδιαιτητές από το εξωτερικό.

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων ο κ. Βασιλιάδης είπε ότι η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, αλλά ο αθλητικός νόμος θα δώσει λύση.

Αναφερόμενος στη βία, υποστήριξε "ότι η δικαιοσύνη θα ενεργεί άμεσα, οι αποφάσεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι ποινές θα είναι βαριές".

"Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο" ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλειάδης και γνωστοποίησε ότι για το θέμα, θα ασχοληθεί επιτροπή με τη συμμετοχή της FIFA της UEFA και του αθλητικού δικαστή.

Ο κ. Βασιλειάδης, ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΣΕΦ, ανοιχτές στους πολίτες, ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης της Αθήνας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK