Στον τελικό του Coppa Italia η Μίλαν

Η Μίλαν πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ με αντίπαλο την Αλεσάντρια και θα διεκδικήσει την έκτη κατάκτηση του Coppa Italia.

Στον τελικό του Coppa Italia η Μίλαν
Μίλαν

Αυτήν τη φορά η Μίλαν έπαιξε ως ομάδα πρώτης κατηγορίας έναντι ομάδας τρίτης κατηγορίας και υπέταξε με 5-0 την Αλεσάντρια στο Σαν Σίρο για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Coppa Italia, παίρνοντας την πρόκριση για 13η φορά στην ιστορία της. Οι "ροσονέρι" είχαν επικρατήσει δύσκολα με 1-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι που διεξήχθη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα δεν χαρίστηκε. Αν και ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει περισσότερους βασικούς από όσους θα ήθελε, λόγω τραυματισμών στιςρεζέρβες, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έφτασαν σε άνετη επικράτηση.

Στον τελικό του Coppa Italia η Μίλαν
Χόντα-Μίλαν

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Κεϊσούκε Χόντα μπορούσε να γράψει το 1-0, ωστόσο έχασε μία απίθανη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα "ηνία" για δέκα λεπτά, ωστόσο ακολούθησε ένας μίνι καταιγισμός. Στο 20' ο Ζερεμί Μενέζ σκόραρε για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2015 (είχε μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού), ωστο 24' ο Αλέσιο Ρομανιόλι σημείωσε το "παρθενικό" τέρμα με τη νέα ομάδα του και στο 39' ο Μενέζ έκανε το 3-0. Ο Ρομπέρτο Σάμπατο στο 80' σημείωσε αυτογκόλ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο σκόρερ του πρώτου αγώνα, Μάριο Μπαλοτέλι, στο 89'.

Μίλαν (4-4-2): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα, Πόλι, Κούτσκα (46' Μάουρι), Μποναβεντούρα (58' Μπόατενγκ), Μπαλοτέλι, Μενέζ (76' Μπάκα)

Αλεσάντρια (4-1-4-1): Βανούκι, Τσέλιακ, Μορέρο, Σίρι, Σάμπατο, Λοβίζο (71' Μετζαβίλα), Μάρας, Νίκο, Μπράνκα (83' Μποκαλόν), Ιοκολάνο (62' Μαρκόνι), Φισκναλέρ

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Αλεσάντρια - Μίλαν 0-1

(43' πέν. Μπαλοτέλι)

Γιουβέντους - Ίντερ 3-0

(36' πέν., 63' Μοράτα, 83' Ντιμπάλα)

Επαναληπτικοί

Μίλαν - Αλεσάντρια 5-0

(20', 39' Μενέζ, 24' Ρομανιόλι, 80' αυτ. Σάμπατο, 89' Μπαλοτέλι)

02/03 21:45 Ίντερ - Γιουβέντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK