Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

To πρώτο Κύπελλο μετά το 1987 και το τέταρτο συνολικά πανηγυρίζει η Νάπολι η οποία νίκησε 2-0 τη Γιουβέντους στον τελικό της Ρώμης. Τα γκολ ο Καβάνι με πέναλτι και ο Χάμσικ.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Οι Ναπολιτάνοι έψαχναν το πρώτο τρόπαιό τους μετά 22 χρόνια (είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές το 1990).Και η αλήθεια είναι ότι παρά το άγχος έπαιξαν με περισσότερη δίψα σε σχέση με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η Νάπολι βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο Λαβέτσι ανατράπηκε ξεκάθαρα από τον Στοράρι μέσα στην περιοχή και ο Καβάνι ευστόχησε από τη βούλα του πέναλτι για το 1-0 του 63'.

Ο προπονητής της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε αντέδρασε άμεσα απότον πάγκο του ρίχνοντας στη μάχη τον Πέπε και τον Βούτσινιτς, οι πρωταθλητές πίεσαν αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα της Νάπολι δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν πολλοί κίνδυνοι.

Σε αντεπίθεση μάλιστα, οι "παρτενοπέι" χτύπησαν για δεύτερη φορά με τον Χάμσικ να τελειώνει όμορφα την ασίστ του Πάντεφ στο 83'. Η Γιουβέντους, η οποία υπέστη την πρώτη ήττα της, τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουλιαρέλα στις καθυστερήσεις.

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δεν αποχαιρέτησε τη "Γιούβε" με τον τρόπο που θα ήθελε.

Οι συνθέσεις

Γιουβέντους: Στοράρι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κάσερες, Λιστάινερ (68' Πέπε), Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίσιο, Εστικαρίμπια, Μποριέλο (73' Κουαλιαρέλα), Ντελ Πιέρο (68' Βούτσινιτς).

Ναπόλι: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζιο, Ντζεμαϊλι, Ινλέρ, Χάμσικ (85' Ντοσένα), Σούνιγκα, Λαβέτσι (72' Πάντεφ), Καβάνι (92' Μπρίτος).

Διαβάστε ακόμη: Η χρυσή βίβλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK