Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Το 5ο Coppa Italia της ιστορίας της πανηγυρίζει η Νάπολι, η οποία επικράτησε 3-1 της Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο" της Ρώμης σε έναν τελικό που αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια εντός κι εκτός γηπέδου.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει για περίπου 50 λεπτά. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπευθύνων και μεταξύ του αρχηγού της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ, με τους επικεφαλής των ultras των "παρτενοπέι" διήρκεσαν αρκετά λεπτά τις ώρας. Ενώπιον του πρωθυπουργού της χώρας, Ματίας Ρέντζι, ο οποίος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα δίχως να μπορεί να επέμβει, ο διαιτητής αποφάσισε να δώσει σέντρα στον αγώνα και σε ένα 1ο ημίχρονο με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Οι "παρτενοπέι" μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν από νωρίς το γκολ με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο φετινός αρχισκόρερ τους δεν νίκησε τον Νέτο, ωστόσο ο σκόρερ 2 τερμάτων σε 34 αγώνες πρωταθλήματος, ο Λορέντζο Ινσίνιε, ήταν αυτός που βρήκε 2 φορές τα δίχτυα στο 11' και στο 17' κι έκανε τη ζημιά στους "βιόλα".

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ είχαν το μομέντουμ, πίεσαν για νέο τέρμα, αλλά μία απροσεξία στην άμυνα έφερε τον Χουάν Βάργκας σε θέση βολής στο 28'. Το γκολ του Περουβιανού άσου έβαλε ξανά στη μάχη τους Τοσκανούς, αν και δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Πέπε Ρέινα.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Η έναρξη του 2ου μέρους βρήκε τους παίκτες του Βιτσέντζο Μοντέλα να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού. Με πρωτεργάτες τους Μπόρχα Βαλέρο και Ντάβιντ Πισάρο, η Φιορεντίνα έψαχνε διαρκώς ρήγματα στην άμυνα των "παρτενοπέι". Ένα σουτ του Μάτι Φερνάντες εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν στο παιχνίδι και γι' αυτό ο Μοντέλα αναγκάστηκε να ρίξει στο γήπεδο τον Τζιουζέπε Ρόσι, μετά από 4 μήνες απουσίας λόγω νέου σοβαρού τραυματισμού στους συνδέσμους του γονάτου.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Ο Γιοκάν Ινλέρ γλίτωσε 2η κίτρινη στο 75', όχι όμως και στο 78' και η Φιορεντίνα είχε μία τελευταία ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση. Η είσοδος του Αλεσάντρο Μάτρι ήταν το τελευταίο "χαρτί" του Μοντέλα, αλλά ένας βασικός, ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς, ήταν αυτός που αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ. Στις καθυστερήσεις η Νάπολι βρήκε κενό στην άμυνα της Φιορεντίνα και με τον Ντρις Μέρτενς "κλείδωσε" τη νίκη και στο τρόπαιο.

Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Φιορεντίνα (4-3-3): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ (56' Φερνάντες), Ακουιλάνι, Πισάρο, Βαλέρο, Χοακίν (72' Ρόσι), Ίλιτσιτς, Βάργκας

Νάπολι (4-2-3-1): Ρέινα, Ενρίκε, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ινλέρ, Ζορζίνιο, Καγεχόν, Χάμσικ (64' Μέρτενς), Ινσίνιε, Ιγκουαΐν (71' Πάντεφ)

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του Coppa Italia

Το live της αναμέτρησης

Πυροβολήθηκε στο στήθος οπαδός της Νάπολι (VIDEO+PHOTOS)

Ένταση και μέσα στο "Ολίμπικο" (PHOTOS)

Αγριες αποδοκιμασίες στην ανάκρουση του ιταλικού εθνικού ύμνου (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK