31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν

Η Ρόμα έκανε επίδειξη δύναμης στο Derby della Capitale, επικρατώντας 4-1 της Λάτσιο και άφησε στο -8 την Ίντερ που ηττήθηκε στο Μιλάνο από την Τορίνο. Η Ουντινέζε επικράτησε με 3-1 της Νάπολι στο "Φριούλι" και έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα τίτλου των "παρτενοπέι". Ήττα για Μίλαν από την Αταλάντα, απώλεια για Φιορεντίνα.

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Φλορέντζι-Ελ Σαραουί-Ρόμα

Το Derby della Capitale αυτήν τη φορά είχε ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Η Ρόμα κάνει την αντεπίθεσή της με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο και σμπαράλιασε τη Λάτσιο με 4-1 στο "Ολίμπικο", διεκδικώντας πλέον ακόμα και τη 2η θέση της Serie A που οδηγεί απευθείας στη φάση των ομίλων του Champions League. Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό και περιελάμβανε μεγάλη ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, δοκάρια και φυσικά γκολ. Το πρώτο στο 15' με τον Στεφάν ελ Σαραουί, ο οποίος έφτασε τα πέντε γκολ (έχει και τρεις ασίστ) με τη φανέλα των "τζιαλορόσι". Ο Μίραλεμ Πιάνιτς δεν ήταν τόσο εύστοχος, αφού είχε δοκάρι, το 4ο προσωπικό (πρώτος στη σχετική λίστα μαζί με τον Γκονσάλο Ιγκουαίν) και το 14ο της ομάδας του (άνευ αντιπάλου).

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Ελ Σαραουί-Ρόμα-Λάτσιο

Οι τερματοφύλακες είχαν αρκετή δουλειά, με τους δύο προπονητές να επιμένουν επιθετικά και στις αλλαγές τους. Πρώτα ο Στεφάνο Πιόλι με την είσοδο του Μίροσλαβ Κλόζε, ακολούθως ο Σπαλέτι με τον Έντιν Τζέκο. Δικαιώθηκε ο δεύτερος, αφού ο Βόσνιος φορ πήρε το ριμπάουντ σε δοκάρι του Ντιέγκο Περότι και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι (τύποις) γηπεδούχοι πίεσαν για να επιστρέψουν στον αγώνα και τα κατάφεραν εν μέρει μετά από λάθος έξοδο του Βόιτσιεχ Στσέσνι, με τον Μάρκο Παρόλο, που είχε δοκάρι νωρίτερα, να προλαβαίνει τον Κώστα Μανωλά (βασικός, στον πάγκο ο Βασίλης Τοροσίδης) από οριακή θέση οφσάιντ και να κάνει το 2-1. Μία ευκαιρία του Φελίπε Άντερσον θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από κοντά και το πλήρωσε. Πρώτα ο Αλεσάντρο Φλορέντζι με πανέμορφο σουτ στην κίνηση έκανε το 3-1 και ακολούθησε το πλασέ του Περότι για το τελικό αποτέλεσμα, με τον Γουέσλεϊ Χουντ να δέχεται την... αναμενόμενη κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις για τη Λάτσιο.

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Πατρίκ, Μπίσεβατς, Χουντ, Μπράαφχαϊντ, Κατάλντι (84' Τζόρτζεβιτς), Μπίγλια, Παρόλο, Καντρέβα (56' Κεϊτά), Μάτρι (56' Κλόζε), Άντερσον

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Φλορέντζι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (71' Φαλκέ), Σαλάχ (81' Ζουκάνοβιτς), Περότι, Ελ Σαραουί (60' Τζέκο)

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Ικάρντι-Ίντερ-Τορίνο

Η Ίντερ είχε την ευκαιρία να περάσει τη Φιορεντίνα στην 4η θέση και να συνεχίσει στο κυνήγι της Ρόμα, μετά από την ισοπαλία των δύο ομάδων στο "Ολίμπικο", ωστόσο πέταξε βαθμούς με αντίπαλο την Τορίνο στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και δείχνει να χάνει το "τρένο" του Champions League. Το 2-1 αφήνει τους "νερατζούρι" οκτώ πόντους μακριά από τους "τζιαλορόσι" με επτά αγώνες να απομένουν, με συνέπεια η επάνοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να μοιάζει απίθανη. Το παιχνίδι, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν άρχισε με χειραψία μεταξύ των δύο πρώην φίλων και νυν άσπονδων εχθρών Μάξι Λόπες και Μάουρο Ικάρντι (για μία γυναίκα...).

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Ικάρντι-Ίντερ

Αντιθέτως, άρχισε με (εύστοχο, αλλά αυστηρό) πέναλτι του δευτέρου στο 17', σε μία από τις λιγοστές φάσεις του 1ου ημιχρόνου. Το 2ο μέρος άρχισε με τον Κριστιάν Μολινάρι να ισοφαρίζει στο 55' και τον Ζοάο Μιράντα να αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα στο 57'. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θυσίασε τον Αντέμ Λιάγιτς, ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα έριξε στη μάχη τον Αλεσάντρο Γκάτσι και στο 72' ήρθε ακόμα ένα "χτύπημα" για την Ίντερ, η αποβολή -πέναλτι του Γιούτο Ναγκατόμο. Ο Αντρέα Μπελότι ευστόχησε και έφτασε τα εννέα γκολ στη Serie A φέτος, η "γκρανάτα" με δύο παίκτες παραπάνω δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, είχε δοκάρι και στο τέλος πανηγύρισε τηνίκη.

Ίντερ (4-2-3-1): Χαντάνοβιτς, Σαντόν (85' Έντερ), Μιράντα, Ζεζούς, Ναγκατόμο, Μπρόζοβιτς, Μεδέλ, Λιάγιτς (59' Μουρίγιο), Παλάσιο, Πέρισιτς, Ικάρντι (71' Μπιαμπιανί)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γιάνσον, Μορέτι, Πέρες, Μπενάσι (80' Φάρνερουντ), Βίβες (67' Γκάτσι), Όμπι (56' Μπαζέλι), Μολινάρο, Λόπες, Μπελότι

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν

Στο -6 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους βρίσκεται πλέον η Νάπολι, εφτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Serie A, καθώς γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Ουντινέζε στο "Φρίουλι". Οι παίκτες του Λουίτζι Ντε Κάνιο μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν το προβάδισμα στο 13' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Οι "παρτενοπέι" προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφθασαν στην ισοφάριση στο 24ο λεπτό με τον "συνήθη ύποπτο", Γκονσάλο Ιγκουαΐν που νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη και πέτυχε το 30ό γκολ σε 31 αναμετρήσεις στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα, όμως ο Γκάμπριελ έπιασε αυτή τη φορά το πέναλτι του Φερνάντες και κράτησε ζωντανή την ομάδα.

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν

Παρόλα αυτά, o Βραζιλιάνος γκολκίπερ μετατράπηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αφού λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Φερνάντες να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι, διαμορφώνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Το έργο της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι έγινε ακόμη δυσκολότερο στο 57', καθώς ο Σιρίλ Τερό ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Η αποβολή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76ο λεπτό ( η οποία συνοδεύτηκε από απίστευτο ξέσπασμα) ήταν καταδικαστική για τη Νάπολι, η οποία δεν κατάφερε στα εναπομείναντα λεπτά να κάνει την ολική επαναφορά.

Ουντινέζε (3-5-1-1): Καρνέζης, Βίντμερ, Ερτό, Ντανίλο, Φελίπε, Αρμέρο (75' Πίρις), Αγκιέμανγκ-Μπάντου, Κουζμάνοβιτς, Μπρούνο Φερνάντες, Τερεό (84' Πέριτσα), Ντουβάν Σαπάτα (64' Μάτος).

Νάπολι (4-3-3): Γκαμπριέλ, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο (74' Ελ Καντουρί), Αλάν, Χάμσικ, Καγιεχόν (58' Μέρτενς), Ινσίνιε (72' Γκαμπιαντίνι), Ιγκουαΐν.

Atalanta's forward Mauricio Pinilla celebrates after scoring the 1-1 goal against Milan during Italian Serie A soccer match between Atalanta and AC Milan at Atleti Azzurri d'Italia in Bergamo, 3 Aprile 2016. ANSA/PAOLO MAGNI
Πινίγια-Αταλάντα ANSA

Η Μίλαν έμοιαζε να έχει σίγουρη μία θέση στο Europa League της νέας σεζόν, ωστόσο το πέμπτο σερί παιχνίδι δίχως νίκη έφερε τη Σασουόλο έναν πόντο πίσω στη μάχη της 6ης θέσης. Ανήμερα της απώλειας ενός "θρύλου" του συλλόγου, του Τσέζαρε Μαλντίνι, ο οποίος ήταν ο αρχηγός που σήκωσε το πρώτο (από τα επτά) Κύπελλο Πρωταθλητριών, οι "ροσονέρι" ηττήθηκαν 2-1 από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, αν και βρέθηκαν να προηγούνται μόλις στο 5ο λεπτό από το πέναλτι του Λουίζ Αντριάνο για χέρι του Γκουλιέλμο Στεντάρντο.

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Μίλαν-Αταλάντα

Η συνέχεια, όμως, ανήκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έγινε πρωταγωνιστής της συνάντησης και μετά από μερικές χαμένες ευκαιρίες της Αταλάντα, στο 44' ήρθε το γκολ. Από τον συνήθη ύποπτο Μαουρίσιο Πινίγια, με τον συνήθη τρόπο, εντυπωσιακό "ψαλιδάκι". Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς έριξε στη μάχη τον Μάριο Μπαλοτέλι στο 58', ωστόσο τα αμυντικά κενά επέτρεψαν στον Αλεσάντρο Γκόμες να γράψει το 2-1 τέσσερα λεπτά αργότερα. Δύο καλές στιγμές σε δύο λεπτά των φιλοξενουμένων δεν ήταν αρκετές για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα που ήθελε τους παίκτες του Έντι Ρέια σε καλύτερο μομέντουμ και εν τέλει να πανηγυρίζουν τη νίκη.

Αταλάντα (4-2-3-1): Σπορτιέλο, Μαζιέλο, Στεντάρντο, Παλέτα, Ντραμέ, Τσιγκαρίνι, Ντε Ρουν (78' Μιλιάτσιο), Κούρτιτς, Ντιαμάντι (82' Ραϊμόντι), Γκόμες (90+3' Ντ' Αλεσάντρο), Πινίγια

Μίλαν (4-4-2): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Ντε Σίλιο (67' Μενέζ), Μοντολίβο, Μπερτολάτσι (77' Πόλι), Μποναβεντούρα, Μπάκα, Αντριάνο (58' Μπαλοτέλι)

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Σαμπντόρια

Η Φιορεντίνα συμπλήρωσε έξι αγώνες δίχως νίκη, με συνέπεια τα όνειρα για επιστροφή στο Champions League να απομακρύνονται. Ο πρώην προπονητής των "βιόλα", Βιτσέντζο Μοντέλα, "τιμώρησε" την ομάδα για τον τρόπο με τον οποίο εξωθήθηκε στην πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι, μετά από την απόφαση για περικοπές των ιδιοκτητών. Το 1-1 με τη Σαμπντόρια αφήνει τους Τοσκανούς επτά βαθμούς πίσω από τη Ρόμα.

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
Φιορεντίνα

Το παιχνίδι είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 24'. Η απάντηση ήρθε από τον Ρίκι Άλβαρες στο 39', αν και η Φιορεντίνα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα και απειλούσε περισσότερο την αντίπαλη εστία. Η είσοδος των Μάουρο Σάρατε και Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι έκαναν ακόμα πιο επιθετική τη Φιορεντίνα, η οποία έμεινε με παίκτη παραπάνω στο 71' μετά από αποβολή του Χοακίν Κορέα. Ο Ίλιτσιτς είχε δοκάρι λίγο αργότερα, ωστόσο οι "μπλουτσερκιάτι" άντεξαν στην πίεση και απέσπασαν τον βαθμό. Οι δύο διεθνείς Έλληνες μέσοι του αγώνα, ο Παναγιώτης Κονέ της Φιορεντίνα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος της Σαμπντόρια, παρακολούθησαν το παιχνίδι από τους πάγκους του "Αρτέμιο Φράνκι".

Φιορεντίνα (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Αλόνσο, Κόστα (70' Μπλαστσικόβσκι), Μπάντελι (46' Βεσίνο), Τέγιο, Ίλιτσιτς, Βαλέρο, Μπαμπακάρ (63' Σάρατε)

Σαμπντόρια (3-4-2-1): Βιβιάνο, Ντιακιτέ, Ρανόκια, Κασάνι, Ντε Σιλβέστρι, Φερνάντο, Κέρστιτσιτς (67' Ίβαν), Ντοντό (86' Μόισαντερ), Άλβαρες (63' Σοριάνο), Κορέα, Κουαλιαρέλα

Σε ρυθμούς twitter

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν

# Τα μέτρα ασφαλείας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

# Οι φίλοι της Ρόμα πηγαίνουν στο γήπεδο.

# Λίγες ώρες μετά από το ντέρμπι, ο Στεφάνο Πιόλι πλήρωσε το μάρμαρο της φετινής κακής πορείας και τη θέση του στον πάγκο της Λάτσιο πήρε ο πρώην επιθετικός της ομάδας και μέχρι σήμερα προπονητής της πριμαβέρα, Σιμόνε Ιντζάγκι.

31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν
31η αγ.: Η Ρόμα διέλυσε τη Λάτσιο, σοκ για Ίντερ, Νάπολι, Μίλαν

# Ο Μαουρίσιο Πινίγια το έχει ξανακάνει. Και όχι μόνο μία φορά...

# Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μπήκε στο 78' στον θρίαμβο της Τζένοα με 4-0 επί της Φροζινόνε.

# Η Πίζα νίκησε 2-1 τη ΣΠΑΛ στο ντέρμπι κορυφής της Lega Pro μπροστά σε 10.000 κόσμο, ωστόσο ο Τζενάρο Γκατούζο κράτησε στον πάγκο τον Γιώργο Μακρή.

# Πρώην παίκτες της Μίλαν που σκόραραν αυτό το Σαββατοκύριακο: Αλεσάντρε Πάτο, Φερνάντο Τόρες, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, Στεφάν ελ Σαραουί, Βάλτερ Μπίρσα, Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, Σούσο, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ...

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

19:00 Κάρπι - Σασουόλο 1-3

(25' Γκαλιόλο - 4' Σανσόνε, 35' Ντεφρέλ, 73' Ατσέρμπι)

21:45 Γιουβέντους - Έμπολι 1-0

(44' Μάντζουκιτς)

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

13:30 Ουντινέζε - Νάπολι 3-1

(14' πεν., 45' Μπρούνο Φερνάντες, 57' Τερό - 24' Ιγκουαΐν)

16:00 Αταλάντα - Μίλαν 2-1

(44' Πινίγια, 62' Γκόμες - 5' πέν. Αντριάνο)

16:00 Κιέβο - Παλέρμο 3-1

(6' Κατσιατόρε, 53' Ριγκόνι, 74' Μπίρσα - 28' Τζιλαρντίνο)

16:00 Λάτσιο - Ρόμα 1-4

(75' Παρόλο - 15' Ελ Σαραουί, 64' Τζέκο, 83' Φλορέντζι, 87' Περότι)

16:00 Τζένοα - Φροζινόνε 4-0

(43', 59', 76' Σούσο, 72' Ριγκόνι)

16:00 Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 1-1

(24' Ίλιτσιτς - 39' Άλβαρες)

21:45 Ίντερ - Τορίνο 1-2

(17' πέν. Ικάρντι - 55' Μολινάρο, 73' πέν. Μπελότι)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

21:45 Μπολόνια - Βερόνα

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Τζένοα (3-5-2): Περίν, Μουνιός, Ντε Μαϊό, Ίτσο, Φιαμότσι, Ριγκόνι, Ρινκόν, Τζεμαϊλί (78' Ταχτσίδης), Σίλβα, Πάντεβ (20' Μάταβζ), Σούσο (89' Καπέλ)

Φροζινόνε (4-3-3): Λεάλι, Μ. Τσιοφάνι, Αϊετί, Μπλανκάρντ, Πάβλοβιτς, Γκόρι, Γκούχερ, Σαμάρκο (73' Καρλίνι), Ντιονίζι (68' Λόνγκο), Ντ. Τσιοφάνι, Κραγκλ (62' Τόνεβ)

Κιέβο (4-3-1-2): Μπιτσάρι, Κατσιατόρε, Σπόλι, Σέζαρ, Γκόμπι, Κάστρο, Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι (77' Πίντζι), Μπίρσα, Μετζιορίνι (82' Εμποκού), Φλόρο Φλόρες (59' Ινγκλέζε)

Παλέρμο (4-3-3); Σορεντίνο, Στρούνα, Σιόνεκ, Αντζέλκοβιτς, Λαζάαρ, Χίλιεμαρκ (39' Μαρέσκα), Γιάγιαλο, Μπρούγκμαν (65' Κουαΐσον), Βάσκες, Τζιλαρντίνο, Τραϊκόβσκι (76' Μπάλογκ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK