Ένα αστέρι λάμπει

Σε πολλά εγκλήματα, το "θύμα" βοηθάει άθελά του τον "θύτη" να προβεί στην παράνομη πράξη. Η περίπτωση του Ντελ Πιέρο δεν διαφέρει. Ο... ανυποψίαστος Μπονιπέτρι, το 1993, έδωσε τη συγκατάθεσή του ως πρόεδρος της Γιουβέντους να μετακομίσει στο Τορίνο ένα αμούστακο παιδί από το Κονελιάνο της Βενετίας.

Δεν ήξερε, όμως, ότι αυτός ο νεαρός θα μετουσίωνε το όνειρο του σε πραγματικότητα και θα έπαιρνε τη θέση του μεγάλου άσου στο πάνθεον της Γιουβέντους. Το κατόρθωμα (και φυσικά όχι "έγκλημα") του Ντελ Πιέρο, του "Μεγαλέξανδρου" της ομάδας του Πιεμόντε, έρχεται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης των μεγαλεπήβολων στόχων κάθε εκκολαπτόμενου ποδοσφαιριστή, Μία κλασική ποδοσφαιρική ιστορία, με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Άλεξ, που από την αφάνεια της μικρής για τις ικανότητές του Πάντοβα, και εν μια νυκτί (ή... επτά για την ακρίβεια) άρχισε να γράφει το βιβλίο της δικιάς του ιστορίας, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές των Μπονιπέρτι, Σίβορι, Μπέτεγκα, Μπάτζιο, Πλατινί...

Ήταν Ιούλιος του 1993, όταν ο Τζιοβάνι Τραπατόνι εισηγήθηκε στους προϊσταμένους του στη Γιουβέντους την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που είχε εντοπίσει στο δυναμικό της Πάντοβα. Ο Ντελ Πιέρο αγωνιζόταν στην επίθεση και το ταλέντο και η ποιότητά του είχαν παρακινήσει τον Ιταλό τεχνικό στο να ζητήσει τη μεταγραφή αυτή. Η διοίκηση των "μπιανκονέρι" δεν του χάλασε το χατίρι και ο παίκτης αποκτήθηκε από την ομάδα του Τορίνο.

Βέβαια, στην ηλικία των 19 ετών που βρισκόταν, δεν θα μπορούσε παρά να συμπεριληφθεί στο ρόστερ των εφήβων της ομάδας, της Primavera (=Άνοιξη), όπως ονομάζεται αυτό το τμήμα στην Ιταλία. Η "Άνοιξη" του Σάντρο, όμως, επήλθε μέσα σε μία εβδομάδα. Δύο γκολ για την ομάδα του Αντονέλο Κουκουρέντου, προπονητή της Primavera, ένα στο τουρνουά του Βιαρέτζιο (το οποίο και κατέκτησε) και ένα στο πρωτάθλημα των Εφήβων, ήταν αρκετά για να πείσουν τον "Τραπ" ότι ο νεαρός άσος άξιζε μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα.

Μία εβδομάδα μετά από την εμφάνισή του στην Primavera, ο Ντελ Πιέρο μεταπηδά στην πρώτη ομάδα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Ισως και το καθοριστικότερο...

Το αφιέρωμα του Contra.gr στον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο

Il Grande Alessandro della Vecchia Signora
Κεφάλαιο 1ο: Ένα αστέρι λάμπει
Κεφάλαιο 2ο: Η θεμελίωση της επιτυχίας
Κεφάλαιο 3ο: Η καθιέρωση
Κεφάλαιο 4ο: Από το ζενίθ στο ναδίρ
Κεφάλαιο 5ο: Και ξανά προς τη δόξα...
Κεφάλαιο 6ο: Η καρτέλα του Ντελ Πιέρο