Αυτό είναι το ιστορικό ματς με πρωταγωνιστή τον πρώην "πράσινο" Μαλεζάνι

Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν συνδέσει τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι με τον Παναθηναϊκό και το διάσημο ξέσπασμά του μετά από αγώνα με τον Ηρακλή, όμως άλλο είναι το ματς που είχε πάρει μέρος γράφοντας το όνομά του στην ποδοσφαιρική ιστορία. Πέρασαν 10 ακριβώς χρόνια και πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε παρόμοιο (VIDEO)!

Siena's coach Alberto Malesani reacts during a Serie A soccer match between Udinese and Siena in Udine, Italy, Sunday, Apr. 25, 2010. (AP Photo/Paolo Giovannini)
Siena's coach Alberto Malesani reacts during a Serie A soccer match between Udinese and Siena in Udine, Italy, Sunday, Apr. 25, 2010. (AP Photo/Paolo Giovannini) AP PHOTO/PAOLO GIOVANNINI

Εάν ρωτήσει κάποιος έναν Έλληνα φίλαθλο, χωρίς απαραίτητα να είναι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, θα πρόκειται για θαύμα αν δεν αναφέρει ως σήμα κατατεθέν του στον πάγκο του "τριφυλλιού" ένα παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2005-06.

Πρόκειται για ένα ματς που έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2005 και όλοι θυμούνται μετά το 2-2 τον Ιταλό τεχνικό να προχωράει σε ένα αδιανόητο ξέσπασμα στη συνέντευξη Τύπου, εξαπολύοντας επίθεση κατά οπαδών και δημοσιογράφων για την κριτική στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και εκστομίζοντας αμέτρητες φορές την... κακιά λέξη "cazzo".

Την ίδια ώρα πάντως αν ρωτήσεις έναν συμπατριώτη του Μαλεζάνι σίγουρα θα ανασύρει από τη μνήμη του και ένα άλλο παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε σε πάγκο ο Ιταλός τεχνικός και ο λόγος είναι πως σε εκείνο έμελε να γραφτεί ιστορία...

FILE - In this March 28, 2010 file photo Alberto Malesani gestures during the Serie A soccer match between Siena and Genoa at the Artemio Franchi stadium in Siena, Italy. Alberto Malesani has been named Bologna coach, after Franco Colomba was fired a day before the club's Serie A opener. Malesani has coached a long list of clubs, including Chievo Verona, Fiorentina, Parma, Verona, Panathinaikos, Udinese, Empoli and Siena. Bologna president Sergio Porcedda fired Colomba on Sunday and youth squad coach Paolo Magnani managed the team to a 0-0 draw against five-time defending champion Inter Milan on Monday. (AP Photo/Paolo Lazzeroni/Files)
FILE - In this March 28, 2010 file photo Alberto Malesani gestures during the Serie A soccer match between Siena and Genoa at the Artemio Franchi stadium in Siena, Italy. Alberto Malesani has been named Bologna coach, after Franco Colomba was fired a day before the club's Serie A opener. Malesani has coached a long list of clubs, including Chievo Verona, Fiorentina, Parma, Verona, Panathinaikos, Udinese, Empoli and Siena. Bologna president Sergio Porcedda fired Colomba on Sunday and youth squad coach Paolo Magnani managed the team to a 0-0 draw against five-time defending champion Inter Milan on Monday. (AP Photo/Paolo Lazzeroni/Files) AP PHOTO/PAOLO LAZZERONI

Αναφερόμαστε στην αναμέτρηση της 30ης Μαρτίου του 2008, ακριβώς 10 χρόνια πίσω, μεταξύ της Έμπολι και της Σαμπντόρια στο "Καστελάνι", με τις δύο ομάδες να παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που μέχρι και σήμερα είναι το τελευταίο στην ιστορία της Serie A που δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος παίκτης στις δύο αρχικές ενδεκάδες.

Η Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι είχε στο αρχικό σχήμα παίκτες που προορίζονταν για να κάνουν σπουδαία καριέρα όπως οι Κλάουντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (πρώην της Γιουβέντους, νυν άσος της Toronto FC) και Ινιάτσιο Αμπάτε ενώ και η Σαμπντόρια του Βάλτερ Ματσάρι είχε από την πλευρά της παίκτες αξίας μεταξύ των οποίων οι Καστελάτσι, Μάτζο, Παλόμπο και Μπονατσόλι.

Το αποτέλεσμα σε εκείνον τον αγώνα ήταν 2-0 υπέρ των "μπλουτσερκιάτι" (με γκολ του Σαμάρκο και αυτογκόλ του Μαρτζοράτι) και μάλιστα η ήττα αυτή έφερε την απόλυση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι από τον πάγκο της ομάδας της Τοσκάνης, με τον Λουίτζι Κάνι να παίρνει τη θέση του αμέσως μετά...

Σε αυτά τα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από το ιστορικό εκείνο ματς οι ξένοι όχι μόνο έχουν κερδίσει έδαφος στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά έχουν γίνει η πλειονότητα, για να γραφτεί μάλιστα ιστορία από την... ανάποδη στις 23 Απριλίου 2016, όταν σε ματς της Ίντερ με την Ουντινέζε δεν υπήρχε Ιταλός ούτε για δείγμα στις δύο βασικές ενδεκάδες!

Συνολικά, από το 29,4% που ήταν το ποσοστό των ξένων στη Serie A το 2008 εκτοξεύτηκε κάποια στιγμή στο 57,4%, ενώ στο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη το ποσοστό των ξένων είναι στο εντυπωσιακό ποσοστό του 56,2%.

Εξαίρεση που (θαρρείς ότι υπάρχει μόνο και μόνο για να) επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι η Σασουόλο η οποία από το 2013 και μετά που ανέβηκε στην Serie A έχει κατέβει στον αγωνιστικό χώρο συνολικά σε 23 ματς χωρίς ούτε έναν ξένο στην 11άδα...

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 30ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2008:

Έμπολι (Μαλεζάνι): Μπάσι, Ράτζι, Μαρτζοράτι, Πίκολο, Αντονίνι, Μπούσε, Μαρκίζιο, Μπουντέλ, Αμπάτε, Τζοβίνκο, Βανούκι

Αυτό είναι το ιστορικό ματς με πρωταγωνιστή τον πρώην "πράσινο" Μαλεζάνι

Σαμπντόρια (Ματσάρι): Καστελάτσι, Λουκίνι, Γκασταλντέλο, Ακάρντι, Μάτζο, Σαμάρκο, Παλόμπο, Φραντσεσκίνι, Τζενόνι, Ντελβέκιο, Μπονατσόλι

Αυτό είναι το ιστορικό ματς με πρωταγωνιστή τον πρώην "πράσινο" Μαλεζάνι

* Οι μόνοι ξένοι που πήραν χρόνο συμμετοχής σε εκείνο το ματς ήταν δύο αλλαγές της Σαμπντόρια: ο Ελβετός Τζίκλερ και ο Νιγηριανός Καλού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK