Μάριος Οικονόμου: Η κλήση στην Εθνική είναι μόνο η αρχή

Το ξεκίνημα από τα Ιωάννινα, η μεταγραφή στην Ιταλία, το κεφάλαιο Μπολόνια και η πρώτη κλήση στην Εθνική Ελλάδας. Ο Μάριος Οικονόμου αν και μόλις 23 ετών βλέπει ένα-ένα τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...

Μάριος Οικονόμου: Η κλήση στην Εθνική είναι μόνο η αρχή

"Η πρόσκληση στην Εθνική Ομάδα είναι τιμή μου και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε ποδοσφαιριστή. Ξέρω ποια είναι η ομάδα στην οποία θα προσπαθήσω να γίνω μέλος της και από ποιους παίκτες αποτελείται. Η ποιότητά τους είναι δεδομένη και το έχουν αποδείξει. Στόχος μου, λοιπόν, είναι να αποκτήσω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου και φυσικά του προπονητή μου", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μάριου Οικονόμου μετά την παρθενική του κλήση στην Εθνική Ελλάδας.

Μια κλήση για την οποία ο ίδιος είχε δηλώσει στο Contra.gr πριν από περίπου ένα χρόνο πως: " Είναι όνειρο από όταν είσαι μικρός να παίξεις στην Εθνική. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω κάποια στιγμή, αλλά στο άμεσο μέλλον δεν το σκέφτομαι. Ξέρω ποιους έχω μπροστά μου. Ξέρω ποιοι είναι οι Έλληνες αμυντικοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Εθνική. Είναι παιδιά πολύ υψηλού επιπέδου, πολύ καλοί παίκτες. Αν έρθει κάποια στιγμή κλήση από την Εθνική, καλώς να έρθει, θα την δεχτώ με πάρα πολλή χαρά αλλά ξέρω πως πρέπει να περιμένω". Τελικά η υπομονή που έκανε κράτησε πολύ λιγότερο καιρό απ' ότι ο πίστευε...

Γεννημένος στα Ιωάννινα στις 6 Οκτωβρίου του 1992, ο Μάριος Οικονόμου είχε από μικρός το όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Γράφτηκε σε νεαρή ηλικία στις ακαδημίες του τοπικού ΠΑΣ, απ' όπου και ανέβηκε τελικά στην πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας το έκανε στα 19 του και γρήγορα οι άνθρωποι της ομάδας διέκριναν κάτι το ξεχωριστό πάνω του.

Το ύψος του (1.89), η σωματοδομή του και το πάθος του, τον έκαναν έναν από τους πιο αξιόπιστους Έλληνες αμυντικούς στην ηλικία του. Έτσι ήρθε και η κλήση στην Εθνική Κ21. Μία χρονιά (2012-13) όπου έπαιξε 21 συνολικά παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ, έφτανε για να πείσει την ιταλική Κάλιαρι και να τον κάνει δικό της στα 20 του. Οι Γιαννιώτες εισέπραξαν ένα ικανοποιητικό ποσό (περίπου 250.000 ευρώ+μπόνους) και ο Έλληνας αμυντικός εκπλήρωσε ένα από τα όνειρά του, να παίξει ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Παράλληλα έγινε και ο πρώτος παίκτης του ΠΑΣ που έπαιρνε απευθείας μεταγραφή για ομάδα του εξωτερικού.

Η μεταγραφή στην Κάλιαρι κι η πρόταση της Μπολόνια

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη χρονιά του στην Ιταλία ήταν περίεργη. Δεν μπορούσε να κερδίσει μία θέση στην Κάλιαρι της Serie A και παραχωρήθηκε για μερικά παιχνίδια στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου, που αγωνιζόταν στην Primavera B. Από το πέρασμά του από την Κάλιαρι πάντως θα έχει να θυμάται την συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα κόντρα στη Ρόμα (1-3) όπου έβγαλε όλο το 90λεπτο, έχοντας απέναντί του παίκτες όπως ο Ζερβίνιο, ο Φλορέντσι και ο Ντέστρο.

Το καλοκαίρι της σεζόν 2014 ο Οικονόμου παίρνει την απόφαση να αφήσει την Κάλιαρι και να αναζητήσει μια θέση βασικού στην Μπολόνια της Serie B. Οι δύο ομάδες έκαναν τράμπα μεταξύ του Έλληνα αμυντικού και του επιθετικού, Αλεσάντρο Καπέλο. Αφού παρακολούθησε τέσσερα ματς πρωταθλήματος από τον πάγκο, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπολόνια κόντρα στην Τερνάνα. Και μάλιστα το συνδύασε και με γκολ στη νίκη της ομάδας του με 1-0 εκτός έδρας.

Αυτή του η εμφάνιση του έδωσε φανέλα βασικού για τα επόμενα ματς και τελικά έκλεισε τη χρονιά με 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 4 γκολ, ενώ η Μπολόνια κέρδισε την άνοδο στη Serie A. Όπως είναι φυσικό, πολλά "μάτια" άρχισαν να παρακολουθούν τις εμφανίσεις του Οικονόμου. Τόσο η Λάτσιο, όσο και η Ελλάς Βερόνα ήταν μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα.

Η αποβολή με Φιορεντίνα κι η κλήση στην Εθνική

Η σεζόν φέτος ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα άσο. Το καλοκαίρι η ομάδα τον κάλεσε στα γραφεία της και τον επιβράβευσε για τις εμφανίσεις του με ένα νένα πενταετές συμβόλαιο, το οποίο και τετραπλασίασε τις αποδοχές του. Πρώτο ματς κόντρα στη Λάτσιο στις 22 Αυγούστου και ο Οικονόμου ξεκινάει βασικό, ένας τραυματισμός στη γάμπα τον κράτησε πίσω για δύο εβδομάδες όμως ξαναεπέστρεψε και πάλι στην ενδεκάδα. Κάπου εδώ αρχίζουν οι ατυχίες. Στα τέλη του Οκτώβρη ένας μυϊκός τραυματισμός τον αφήνει περίπου ένα μήνα πίσω, αλλά και πάλι το παλεύει και κερδίζει τη θέση του στην άμυνα της Μπολόνια.

Μία κόκκινη κάρτα στο ματς με τη Φιορεντίνα στις 6 Φεβρουαρίου όμως τον έχει κρατήσει στον πάγκο τις τελευταίες αγωνιστικές, μιας και το δίδυμο Μαλέτα-Γκασταλντέλο που χρησιμοποιεί ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι έχει δεχθεί ένα γκολ σε πέντε ματς. Ο Μάριος Οικονόμου όμως δουλεύει καθημερινά και θα συνεχίσει να το κάνει. Έτσι έχει μάθει από μικρός άλλωστε. Η πρώτη κλήση στην Εθνική ήταν μία επιβράβευση για όλα αυτά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Αν συνεχίσει έτσι σύντομα θα έρθουν κι άλλες επιβραβεύσεις. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το ξέρει και ο ίδιος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάριος Οικονόμου στο Contra.gr: "Στόχος μου να ανελιχθώ στην Ιταλία"

News 24/7

24MEDIA NETWORK