Το κρύο-ζέστη μεταξύ Ίντερ και Ικάρντι τείνει στο μηδέν

Η 'ανομβρία' του Μάουρο Ικάρντι συνεχίστηκε και απέναντι στον 'κακό δαίμονα' της Ίντερ, τη Σασουόλο, την ώρα που ο σάλος που προκαλεί η Γουάντα Νάρα για την ανανέωση του συμβολαίου του δεν βοηθάει.

Το κρύο-ζέστη μεταξύ Ίντερ και Ικάρντι τείνει στο μηδέν
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια ώστε η Ίντερ να συρθεί σε ένα τέτοιο σίριαλ με έναν δικό της και τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή, παρότι τον οποίο είχε 'δεμένο' για τα χρόνια. Ίσως από την εποχή του Ρονάλντο.

Ο Μάουρο Ικάρντι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον σύλλογο και 10ο πιο υψηλό στη Serie A. Κι όμως εδώ και μήνες, από το καλοκαίρι του 2018, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε κύκλο διαπραγματεύσεων που δεν κλείνει ποτέ. Δύο γραμμές που δεν τέμνονται, δεν απομακρύνονται, αλλά δεν είναι καν παράλληλες! Η απροσδιόριστη φύση τους ίσως να οφείλεται στην ατζέντη του Αργεντινού επιθετικού, τη γνωστή για τα καμώματά της και τις σέξι φωτογραφήσεις της, Γουάντα Νάρα.

Η εκρηκτική ξανθιά είχε δηλώσει προ ημερών ότι ο σύζυγός της απείχε παρασάγγας από την ανανέωση του συμβολαίου του, την ώρα που την προσέγγιζαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα 4.500.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως ο αρχηγός των 'νερατζούρι' κρίνεται πολύ μικρό ποσό και γι' αυτό έψαχνε την καλύτερη επιλογή για τον... πελάτη της.

Ειδικά από τη στιγμή που οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει, βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του, μπορεί να καλύψει μία ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 110.000.000 ευρώ η οποία ισχύει από την 1η Ιουλίου μέχρι την 15η Ιουλίου του 2019.

Η Νάρα ξαναχτύπησε την Παρασκευή υποστηρίζοντας στην 'Striscia la Notizia' ότι ο Ικάρντι 'θα ανανεώσει, θα ανανεώσει'. Υπερθεμάτισε αγγίζοντας τις σχέσεις που έχει ο Αργεντινός με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου και 'αρχιτέκτονα' της αναγεννημένης Γιουβέντους, Τζιουζέπε Μαρότα. 'Ο Μαρότα φυσικά και αγαπάει τον Ικάρντι. Δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ τους', σχολίασε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα παρατάχθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Ίντερ στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', όπου φιλοξένησε τη... νέμεσή της, Σασουόλο. Η ομάδα του Ρέτζιο Εμίλια μετρούσε 4 σερί νίκες επί της Ίντερ και συνολικά 7 σε 11 αγώνες, έστω κι αν έχει και δύο συντριβές με 0-7.

Ο αγώνας ήταν τόσο θεαματικός όσο και οι προηγούμενοι μεταξύ των δύο ομάδων και παρουσιάστηκαν μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Πότε ο κορυφαίος τερματοφύλακας της φετινής Serie A με 11 απαραβίαστες εστίες, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, πότε ο Αντρέα Κονσίλι που έπαιξε κι αυτός ως κορυφαίος, κράτησαν το μηδέν, με τον Ικάρντι να έχει ελάχιστη συνεισφορά στον αγώνα.

'Ο Ικάρντι δεν βρήκε πολύ χώρο επειδή η Σασουόλο έκανε καλή δουλειά. Ακόμα κι έτσι, δεν είδαμε πολλά από τον Μάουρο και νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει λίγο μεγαλύτερη παρουσία στις επιθέσεις μας, όμως συμβαίνουν αυτά', ήταν το σχόλιο του Λουτσιάνο Σπαλέτι στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα.

Ο Ικάρντι έφτασε τα 4 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως γκολ, ενώ και συνολικά δεν διανύει ιδανική χρονιά. Με 9 γκολ σε 17 αγώνες Serie A βρίσκεται πολύ πίσω από τον ρυθμό που είχε θεσπίσει τις προηγούμενες χρονιές, όπως πέρυσι, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κατηγορία για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με 29 γκολ σε 34 παιχνίδια.

Συνολικά μετράει 14 γκολ σε 24 αγώνες σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, δύο μόνο πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, σύμφωνα με το Calciomercato, τα τέρματά του πρέπει να μετριώνται διαφορετικά. Όταν αποκτήθηκε το 2013 από τη Σαμπντόρια, η Ίντερ κατέβαλε 13.000.000 ευρώ, ενώ για το συμβόλαιο του παίκτη αυτά τα 4,5 χρόνια έχει δώσει μικτά 35.000.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, τα 121 γκολ που έχει σημειώσει σε 206 αγώνες μεταφράζονται σε 400.000 ευρώ ανά γκολ.

Την ίδια στιγμή, η Μίλαν έχει δαπανήσει 2.250.000 ευρώ για κάθε ένα από τα 8 γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν φέτος (9.000.000 ευρώ ο δανεισμός συν ο μισθός του που υπολογίζεται σε 9.500.000 ευρώ καθαρά), ενώ στα δύο χρόνια που βρέθηκε στη Γιουβέντους ο κορυφαίος σκόρερ της κατηγορίας από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ιταλία, κόστισε 2.180.000 ευρώ ανά γκολ (90.000.000 ευρώ η μεταγραφή από τη Νάπολι και 30.000.000 ο μικτός μισθός του).

Ανεξαρτήτως παραγωγικότητας, η Ίντερ θέλει να κρατήσει τον αρχηγό της για αρκετό καιρό, όπως επιβεβαίωσε την Κυριακή ο Μαρότα στο 'DAZN': 'Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάουρο Ικάρντι θα παραμείνει εδώ, αφού είμαστε χαρούμενοι μαζί του και αντιστρόφως. Το μόνο ζήτημα που απομένει είναι να βάλουμε υπογραφές στα συμβόλαια'.

Η Νάρα εξακολουθεί να λειαίνει τις σχέσεις της με τον σύλλογο, βλέποντας ότι καμία άλλη ομάδα δεν κάνει κίνηση για τον σύζυγό της. Ένα από τα πιο πρόσφατα ποσταρίσματα στο -πάντα δραστήριο- instagram της ήταν να τραγουδάει ένα κομμάτι με τίτλο 'Νερατζούρι στην καρδιά'.

Ο Ικάρντι έχει δείξει εδώ και καιρό ότι αισθάνεται μέλος αυτής της οικογένειας, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν με τους οπαδούς. Εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά, θα μπει και η πολυσυζητημένη υπογραφή στο συμβόλαιο κι ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος προς τα αντίπαλα δίχτυα, που δεν άνοιξε ούτε κόντρα στη Σασουόλο.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK